Hjem / Skip Navigation LinksNyheter og media / Nyheter / COWI fikk full score fra Nye Veier på E18 Rugtvedt – Dørdal

COWI fikk full score fra Nye Veier på E18 Rugtvedt – Dørdal

Foto: Hæhre

​​​

​Nye Veier går videre med Hæhre Entreprenør, der COWI er prosjekterende, for totalentreprisen til en verdi av 1.8 milliarder NOK.

Dette ble kjent fredag 24. februar. Kontraheringen til veiutbyggingen for strekningen E18 Rugtvedt-Dørdal gjennomføres etter Best Value Procurement-metoden. Etter en grundig evalueringsprosess har styret i Nye Veier valgt å gå videre med Hæhre Entreprenør AS inn i konkretiseringsfasen. Dette skriver Nye Veier og Byggeindustrien.

– Vi er glade for at det har vært stor interesse og skarp konkurranse blant kompetente og seriøse aktører om prosjektet E18 Rugtvedt – Dørdal. Tildelingen viser også at det er offensive entreprenører med spesialkompetanse på veibygging som vinner slike konkurranser, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier.

Frode Geir Bjørvik, pro​sjekteringsleder i tilbudet, forteller at Nye Veier lanserte BVP-metoden for første gang i et norsk prosjekt med dette tilbudet. Prekvalifiseringen foregikk på ordinært vis, før man så leverte et tilbud på seks sider, bestående av to sider med prestasjonsbeskrivelse/ -begrunnelse, to sider med risikobeskrivelse og to sider om tilleggsverdier.

– Vi har jobbet veldig intensivt på en veldig kort periode. Vi satte oss raskt inn i prosjektet og leverte det underlaget Hæhre trengte for å gjennomføre BVP beskrivelsen. Først fikk vi full score på prekvalifiseringen, og nå gjorde vi det igjen. Nå er vi gjennom det første nåløyet videre til konkretiseringsfasen. Her er vi og Hæhre alene frem til 10. mai. Da skal kontrakten signeres, sier Bjørvik.

–  Arbeidet starter umiddelbart. Så nå gleder vi oss til å komme i gang, sier Bjørvik.

​ 

SIST OPPDATERT: 17.01.2018