Hjem / Skip Navigation LinksNyheter og media / Nyheter / COWI på vinnerteamet for Regjeringskvartalet

COWI på vinnerteamet for Regjeringskvartalet

Foto: Team URBIS
​Nå er det avgjort: Teamet bak Adapt har fått æren av å forme det nye Regjeringskvartalet.
​Adapt ble før sommeren plukket ut som ett av to konsepter som gikk videre i konkurransen om regjeringskvartalet. Sensommeren og høsten har vært preget av tette leveranser og forhandlinger og i dag annonserte Statsbygg at Team Urbis blir tildelt kontrakten: «Adapt er juryens favoritt, og Team Urbis scorer best på oppgaveforståelse og nøkkelpersonell. Det forklarer vårt valg.»
 
- Dette er trolig det største og viktigste samfunnsoppdraget man kan få som arkitekter og rådgivere.  Vi er stolte over å lede et sterkt, tverrfaglig team i denne oppgaven. Det er et historisk oppdrag vi tar fatt på med største alvor, sier Gudmund Stokke, ledende partner og fagansvarlig i Nordic Office of Architecture.

- Et historisk oppdrag​

Prosjektgruppen bak Adapt består av Nordic — Office of Architecture med Haptic Architects i samarbeid med COWI, Aas-Jakobsen, Ingeniør Per Rasmussen, Rambøll, SLA og Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter, Asplan Viak og underleverandører Scenario, NIKU og Norsam.

regjering_news_2_stor.jpg

- For en ære! Dette er et historisk oppdrag og vi er stolte av å være del av et sterkt og tverrfagig team. Det er med stor ydmykhet og respekt vi går inn i dette oppdraget, sier divisjonsdirektør for bygninger i COWI, Kirsti Engebretsen Larssen. 


Vakker, verdig, vennlig og varig

Regjeringskvartalet skal være Norges fremste beslutningsmaskin: En effektiv, velfungerende, kompakt og attraktiv arbeidsplass. Samtidig skal den føles som en naturlig forlengelse av byen – et sted hvor byens ​innbyggere har lyst til å være, med nye byrom, parker, besøkssenter og caféer.

- Vi har utviklet Adapt ut ifra ordene vakker, verdig, vennlig og varig. Vi ønsket å designe regjeringskvartalet et attraktivt område for folk å reise til, som formidler norske verdier som åpenhet, og som en god og inkluderende arbeidsplass. I tillegg er det viktig at løsningene tåler tidens tann, forteller Stokke.

I juryens rapport sto følgende: «Adapt svarer på en overbevisende måte på alle kriteriene for bedømmelse. Spesielt må fremheves hvordan kontorbyggene i Grubbegata og på Einar Gerhardsens plass kan tilpasses og artikuleres til et variert og vennlig gaterom.»
regjering_news_stor.jpg
 

Fakta om det nye Regjeringskvartalet

  • Regjeringskvartalet er planlagt ved ferdigstilling å bestå av 7 bygg med til sammen 4.500 arbeidsplasser.
  • ​​Det nye signalbygget, A-blokken, fremheves spesielt av juryen.  «Dette spesielle bygget vil gi det nye regjeringskvartalet et samlende og tidsmessig uttrykk.» Byggningen er skråskjært for å sikre sol i parken, samtidig som den demper vind fra nord.
  • Bygningene vil få flerfunksjonelle grønne tak som sammen med de nye byrommene og parken bidrar til økt naturmangfold i bykjernen.
  • Gater og byrom blir åpne og lett tilgjengelige for gjennomfart og for opphold 24 - 7.

SIST OPPDATERT: 27.09.2017