Hjem / Skip Navigation LinksNyheter og media / Nyheter / COWI-talent nominert til Årets unge leder

COWI-talent nominert til Årets unge leder

Foto: Assessit

​​​​

​​​Hun bygget opp en avdeling – fra to til 14 ansatte – på åtte år, som leverer utmerkede resultater. Nå er sivilingeniøren, styremedlemmet, coachen og håndballtreneren nominert til prisen for Årets unge leder.

Etter flere runder med omfattende testing og intervjuer, konkurrerer nå 38 år gamle Marianne Wibe Fledsberg mot de beste unge lederne fra bedrifter innen alle bransjer i det ganske land om utmerkelsen Årets unge leder.

– Vær uredd!

I et i​ntervju hos Assessit,​ som holder kåringen, beskriver hun sitt beste råd til unge ledere på jakt etter suksess å være uredd.

– Vær uredd og takke ja til nye utfordringer, selv om de er langt utenfor komfortsonen. Finn deg noen støttespillere som du kan sparre med. Ta raske beslutninger når det tre​ngs. Søk alltid etter tilbakemelding på deg som leder, slik at du hele tiden har noe å jobbe med for å bli bedre. Ikke vent med de vanskelige samtalene, de er utviklende både for deg som leder og dine medarbeidere, sier Wibe Fledsberg til Assessit. 

Fra to til 14 ansatte

Hun startet i COWI i 2008 i HVAC- og energiavdelingen i Fredrikstad, hvor hun kombinerer lederrollen med rådgiverrollen. Avdelingen har siden vokst fra to til 14 ansatte på åtte år, og har kunnet levere gode resultater – og lønnsom vekst – underveis. 

Hun deltar også aktivt i fagnettverk for Norsk VVS, Energi- og Miljøteknisk forening, og har hatt verv som styremedlem, samt snart 6 år som styreleder, for Østfold gruppe. I tillegg arrangerer hun jevnlig kurs og seminarer for å utvikle faglig nivå og nettverk.

Hun setter særlig pris på sin rolle som leder når medarbeidere opplever mestring. 

– Å se mine medarbeidere gå utenfor sin egen komfortsone, levere over all forventning eller oppnå mestringsfølelse, gjør jobben gøy. Å se enkeltindividet i utvikling og et team som stadig løfter seg, gir meg mye energi. Ikke minst blir jeg veldig glad når de sier at de gleder seg til å gå på jobb, sier Wibe Fledsberg.

God coaching frigjør tid 

Hun mener det er særlig viktig å ikke overta medarbeideres utfordringer, men å heller coache dem i riktig retning videre. Slik får også hun frigjort tid til utvikling av avdelingen. 

– Slik finner de selv løsning på sine utfordringer og kommer seg et steg videre. Følelse av mestring og etterhvert selvstendighet er viktig i hver enkelts utvikling. Som leder får jeg frigjort viktig tid til å se frem og opp når jeg ikke sitter med alles utfordringer i fanget., sier Wibe Fledsberg.


Prisen deles ut 7. februar. 


CV/ utdanning/ erfaring

  • ​​Head of Section, HVAC and Energy, Fredrikstad
  • Master of science / sivilingeniør, Institutt for Klima-og kuldeteknikk, NTNU (1997-2002). 
  • Mechanical Engineering, University of Sydney, Australia (2000-2001)
  • Coachingstudium, Management Synergy, 2015.
  • Rådgiver/sivilingeniør, VVS, 14 år (Hjellnes Consult 2002-2008, COWI 2008-2016). Kombineres med lederrollen. 
  • Detaljprosjektering av VVS-tekniske anlegg (ventilasjon, varme og sanitær) for tradisjonelle bygg og VA-, og næringsmiddel- industri, byggeplassoppfølgning samt noe prosjektledelse.​

SIST OPPDATERT: 02.01.2018