Urban Mountain

Foto: Entra Eiendom

​- Vår løsning har svært framtidsrettede løsninger innen alle fagområder; fra et ambisiøst konsept for urban flora og grønt inne og ute, til nyskapende tekniske løsninger sett i et livsløpsperspektiv, sier utviklingssjef Erik Rigstad.

COWI leverte vinnerkonseptet Urban Mountain i samarbeid med schmidt hammer lassen architects, LOOP architects, Transsolar Energitechnik GmbH og Vugge til Vugge Danmark.

Rigstad understreker: –Det viktigste er ikke spisskompetanse i seg selv, men at den blir kombinert på riktig måte, og til riktig stadium i prosessen.

Det nye Posthuset skal gjennom nye og innovative fremgangsmåter redusere energiforbruk og samlet CO2-avtrykk. Metodene skal sikre fleksibilitet og biodiversitet, samt gjenbruk av vann, varme og organisk avfall. Bygningen huser en serie av grønne lunger som renser luften, før den ventileres inn i kontoretasjene. Sammen med nye fasade-elementer med integrert solavskjerming og desentrale tekniske løsninger for ventilasjon (kjøling og varme), skapes et best tenkelig inneklima.

SIST OPPDATERT: 26.10.2017