Elektronørden 

Christian Todal
Kontorsted: Oslo
Modelleringsnørd

– Jeg har alltid vært interessert i alt som har med teknologi å gjøre, særlig ny teknologi. Jeg har alltid vært nysgjerrig på å lære nye ting. Man kan holde på med dette i 20 år og fortsatt ikke være ferdig utlært, forteller Christian Todal, som er modelleringsnørd i COWIs elektroavdeling.

Christian trives godt i 3D-verden, og bruker både arbeidstiden og fritiden med Revit og Oculus Rift. Digitale verktøy gjør det mulig å planlegge prosjekter ned til den minste detalj, og samkjører flere fagområder i samme modell.

Er du også en elektronørd?

Bli bedre kjent med christian, og finn ut hva modelleringsnørden bruker fagfascinasjonen til på fritiden.

– Modellering er viktig når mange fag jobber sammen. Det sikrer at vi samarbeider godt og finner de beste løsningene. Vi på elektro jobber ofte tett med RIBer, altså byggeteknikere, og arkitekter, særlig om det som skal i himlingen på et bygg. Også VVS-ingeniører har mye utstyr som er en del av himlingen, og da hjelper de digitale modellene oss å få plass til alt og unngå kollisjoner, forteller Christian.

"7 kjappe" med elektronørden

1. Hva kan du mye om som folk flest kan lite om?
Addins for Revit.

2. Favoritthurtigtast / command?
CTRL+SHIFT+ESCAPE.

3. Hva fikk du høre at du var god på i barndommen?
Jeg mekket på alt av elektronikk og var alltid nøye. Jeg fikset det meste av radioer, videospillere og TV’er for familien. Jeg prøvde også å fikse ting som ikke trengtes å fikses på.

4. Hvilke akronymer eller forkortelser bruker du oftest?
Ifm.

5. Hvor mye tid bruker du på nørdinga di?
Jeg bruker ca. 3 – 4 timer i uka.

6. Hvem er din favorittingenørd i COWI?
Erik Hansen, som er fagspesialist i Brann/IKT. Han er utrolig dyktig.

7. Har du tunnelsyn eller er du en multitasker?
Tunnelsyn.

INGENØRD er vår hedersbetegnelse for personer med dyptgående kunnskap om spesifikke tema, som (ofte) deler denne med kolleger. For oss handler det om å hylle mangfoldet, engasjementet og det uhøytidelige arbeidsmiljøet vi har i COWI.

Vil du jobbe med oss? Se våre ledige stillinger.