Geonørden

Magnus Holten Løland
Kontorsted: Bergen
Geonørd

– Jeg har jobbet på store, tverrfaglige prosjekter både med grunnundersøkelser og med geoteknikk. Det er morsomt å jobbe på store prosjekter, for da har man bedre tid til å sette seg inn i problemstillingene og forstå hele scopet, forteller Magnus, som er geonørd med erfaring fra flere deler av geofaget.

Magnus er bindeleddet som skaper god kommunikasjon mellom de som gjør grunnundersøkelser ute i felt, og geoteknikerne som analyserer funnene. Den felles forståelsen Magnus skaper, er med på å gi bedre leveranser og forståelse.

Er du også en geonørd?

Bli bedre kjent med Magnus, og finn ut mer om hva som fascinerer geonørden.

– Alle ingeniører er muliggjørere, men veldig ofte er det geoteknikk som danner grunnlaget for alt som skal bygges opp. Du kan bygge et fantastisk bygg, men hvis det står på dårlig grunn så får det konsekvenser for alt som er over. Man bygger jo fra grunnen og opp, forteller Magnus.

"7 kjappe" med geonørden

1. Hva kan du mye om som folk flest kan lite om?
Hvor mye forberedelser som faktisk skal til før en geoteknisk borerigg kan begynne å bore et hull. Hvis du skal ha datanerd-svaret, så er det «DOTA», som er et dataspill.

2. Favoritthurtigtast / command?
Ctrl+S. Du vet aldri når programvaren vil ha en ufrivillig kræsj.

3. Hva fikk du høre at du var god på i barndommen?
Fikk høre at jeg var ganske god i matte og liker det fortsatt.

4. Hvilke akronymer eller forkortelser bruker du oftest?
NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) eller GU (Grunnundersøkelser).

5. Hvor mye tid bruker du på nørdinga di?
Prøver å holde det til jobb, men man blir yrkesskadet. Det er lett for at jeg ser litt ekstra på noe langs veien hvis det er geofag involvert.

6. Hvem er din favorittingenørd i COWI?
Min samboer jobber i COWI, så bortsett fra henne er det Kim André Larsen. Han er en stor kilde til kunnskap og en fantastisk pedagog når han skal videreføre det han kan.

7. Har du tunnelsyn eller er du en multitasker?
Jeg er nok en kombinasjon av begge, men ønsker å bli mer en tunnelsynperson.

INGENØRD er vår hedersbetegnelse for personer med dyptgående kunnskap om spesifikke tema, som (ofte) deler denne med kolleger. For oss handler det om å hylle mangfoldet, engasjementet og det uhøytidelige arbeidsmiljøet vi har i COWI.

Vil du jobbe med oss? Se våre ledige stillinger.