Prosjektleder-nørd

Hlin Kristin Thorkelsdottir
Kontorsted: Oslo
Prosjektleder-nørd

– Jeg får mer ro når jeg har forutsigbare planer, men samtidig får jeg et kick når nye bestillinger eller endringer oppstår eller når vi prøver ut nye måter å jobbe på. Det synes jeg er kjempespennende, sier Hlin. Hun er prosjektleder-nørden som elsker å planlegge og holde oversikt.

Å være prosjektleder handler også om å holde resten av teamet motivert. Det beste Hlin vet er derfor å jobbe på prosjekter med folk som brenner for faget sitt og har en positiv holdning. Det betyr at leveransene går fint.

Er du også en prosjektleder-nørd?

Bli bedre kjent med Hlin, og finn ut mer om hva som driver prosjektleder-nørden.

– En typisk dag i et prosjekt handler om å koordinere leveransene våre, følge opp at fagene våre har fått de innspillene de trenger, sjekke timebruken, om vi har fått nye instrukser av kunden og hvilke konsekvenser eller risiko det medfører for oss. Jeg må også sikre at vi alltid har den rette kompetansen i prosjektet, om teamet er motivert og om folk jobber med det de har lyst til. Å være prosjektleder er nesten som å drifte et separat firma, forteller hun.

"7 kjappe" med prosjektleder-nørden

1. Hva kan du mye om som folk flest kan lite om?
Jeg kan nok mer litt om meget enn omvendt. Det er ofte oppgaven til de som jobber med prosjektstyring og ledelse. Men skal jeg nevne en konkret ting så kan jeg meget om planlegging og hvordan få fram avhengigheter og samspill mellom mange fag og synliggjøre hva som er kritiske aktiviteter i prosjektgjennomføring

2. Favoritthurtigtast / command?
Akkurat nå er det F5, som oppdaterer nettsiden. Det løser det meste, både på Sharepoint og ikke minst i timeføringssystemet vårt, Cockpit.

3. Hva fikk du høre at du var god på i barndommen?
At jeg er tilpasningsdyktig og har lett for å sette meg inn i nye situasjoner.

4. Hvilke akronymer eller forkortelser bruker du oftest?
Akkurat nå er det mange prosjektspesifikke forkortelser relatert til Fornebubanen, som for eksempel KN3, GTP, M1.5, KN4, KN5 etc. I COWI-verden er det ETC, AE, EBIT.

5. Hvor mye tid bruker du på nørdinga di?
Heldigvis har jeg mange venner som også synes alt som er relatert til styring, måloppnåelse og ledelse er veldig interessant, så jeg har ofte gode diskusjoner over rødvinsglass etter jobb. I tillegg har jeg både far og bror som jobber med prosjektledelse i ingeniørverden.

6. Hvem er din favorittingenørd i COWI?
Anne Johanne Lind Nørbech. Hun er en multitasker, superpositiv og motiverende person på alle fronter.

7. Har du tunnelsyn eller er du en multitasker?
Definitivt en multitasker. I prosjekter pågår mange oppgaver parallelt og du må kunne håndtere mange aktiviteter samtidig. Jeg elsker utstyr som har multifunksjonelle egenskaper og det samme gjelder for folk som kan gjøre mange forskjellige ting. Det er mine favoritt-ingenørder.

INGENØRD er vår hedersbetegnelse for personer med dyptgående kunnskap om spesifikke tema, som (ofte) deler denne med kolleger. For oss handler det om å hylle mangfoldet, engasjementet og det uhøytidelige arbeidsmiljøet vi har i COWI.

Vil du jobbe med oss? Se våre ledige stillinger.