Sidsel: Jeg elsker mit job. Det er simpelt som det

Jeg er stolt av å utvikle mennesker

Sidsel Stabell Hoppe er stolt over å utvikle mennesker. Og løse komplekse geotekniske utfordringer. Spesielt er Københavns Metro et prosjekt som står hennes hjerte nær. Her forteller hun hvorfor.

Københavns metro er et massivt prosjekteringsarbeid. Den kobler sammen byen og gjør det enkelt  å komme seg rundt i hovedstaden. Dessuten skrev jeg masteroppgaven min om den.

Kort fortalt er metroen er et prosjekt som står mitt hjerte nær.

Jeg avsluttet oppgaven for mer enn 10 år siden. Da jeg var ferdig, føltes det å jobbe med geoteknikk som et svært naturlig valg, og min først jobb etter avlagt eksamen var i Australia for et geoteknisk firma.

En dag fikk jeg en e-post fra min rådgiver på Københavns metro-oppgaven. Han foreslo å møtes over en kopp kaffe når jeg var tilbake i Danmark.

Med Australsk brunfarge og solbriller i håret møtte jeg opp på hans kontor ved COWIs hovedkontor i Danmark noen uker senere. Til min store overraskelse var lederen for tunnelavdelingen også til stede. Og på toppen av det hele tilbød de meg en jobb.

Åtte måneder senere startet jeg som geotekniker i COWIs tunnelavdeling. Og jeg var heldig nok til å komme tett på et av mine yndlingsprosjekter igjen: Københavns metro.

"Alt handler om å trives sammen med mennesker."  

Bli med under jorden med Sidsel Stabell Hoppe.

I førersetet

Jeg er veldig glad i jobben min. Så enkelt er det. Spennende prosjekter, masse utfordringer og stillingsbeskrivelsen har endret seg i årenes løp.

Da jeg begynte som geotekniker, reiste jeg mye og jobbet på prosjekter i Oman, Korea og mange andre land.

Det gikk snart opp for meg at jeg ønsket å lede, og jeg fikk muligheten til å arbeide som fagsjef for et lite team.

Den muligheten, kombinert med økt prosjekterfaring og faglig utvikling, hjalp meg bli å bli Head of Section, og jeg leder nå et team på 20 personer.

Det gikk opp for meg at jeg ønsket å lede. COWI ga meg muligheten til å arbeide som fagsjef for et lite team
Sidsel Stabell Hoppe

Menneskelig samkvem gir meg energi

Alt handler om å trives sammen med mennesker. Noen setter pris på en dag med hjemmekontor; jeg foretrekker å komme til kontoret sammen med kollegene. Menneskelig samkvem gir meg energi og motivasjon til det daglige arbeidet.

Jeg er stolt over å utvikle mennesker. Som Head of Section er én av hovedoppgavene mine å finne talentfulle personer og fører dem i en retning som hjelper dem å nå sitt potensial.

En engasjert ingeniør i teamet mitt fortalte meg en gang at jeg har evnen til å sikre en god balanse mellom arbeid og fritid blant ansatte ved å hjelpe dem å prioritere. Til slutt gir dette mine ansatte verktøyene de trenger for å administrere prosjektene sine godt.

Jeg tilbyr teamet mitt ...

 … masse interessant og morsomt arbeid! Enten de arbeid på viktig prosjekter et eller annet sted i verden, eller noe nærmere hjemme, oppfordrer jeg alltid til innovasjon og læring gjennom faglig utvikling.

Teamet mitt arbeider for øyeblikket på noen av de største tunnelprosjektene i verden, f.eks. den 19 kilometer lange Femerntunnelen som knytter sammen Danmark og Tyskland, forlengelsen av Fornebubanen i Oslo og King Abdul Aziz-vegen i Mecca i Saudi-Arabia.

I løpet av min tid hos COWI har jeg sett tunnelavdelingen vokse fra 45 personer basert i Danmark, til 450 personer basert på tre kontinenter. Jeg har fulgt denne utrolige veksten både med hensyn til nye rekrutteringer, men også kontrakter vi fortsetter å vinne. Dette har blitt en kilde til enorm motivasjon for meg.

Ta kontakt

COWI employee Sidsel Stabell Hoppe

Sidsel Stabell Hoppe
Senior Vice President
Transportation, Denmark

Tel: +45 22778460