Offentlig kontorbygg leder an i transformasjon av dansk forsted

Arkitektur Løsninger

Den omdiskuterte bydelen Gellerup er under forvandling. Området skal fornyes, og for å lede an i utviklingen er 950 kommunale arbeidsplasser flyttet til sentrum av området. Over 23 000 m² er arbeidsplasser og offentlige tjenester integrert med et gründermiljø i et ikonisk bygg som setter tonen for et revitalisert Gellerup.

Bygget fungerer som et overdekket byrom, hvor de administrative kontorarealene fletter seg sammen med offentlige tjenester. På bakkeplan finner man varierte og utadvendte tjenester som kafé, restaurant, arbeidende verksteder, kaffebryggeri m.m.

Mest iøynefallende er den øverste "boksen", som i kraft av sin markante utkraging mot hjørnet av Bygaden og Edwin Rahrs Vej fungerer som en tydelig velkomst til Gellerup og Aarhus. Herfra kan besøkende ta en lynheis opp gjennom bygningen, stå 24 m over bakken, og skue utover den nye Gellerup og Aarhus-bukta.

INFO OM PROJEKTET

HVOR:
Danmark

KUNDE: OPP
Bestiller: Aarhus kommune,
Operatør: A. Enggaard

UNDERRÅDGIVER:
Hauxner

NÅR:
2015-2018

ARKITEMAS TJENESTER:
Arkitema har bidratt med arkitekt- og landskapsarkitektrådgivning, inkl. fagtilsyn og innredning, og brukerinvolvering/medvirkning og workshops. Arkitema har prosjektert i BIM og har laget 3D-modeller av både bygningen og av landskapsprosjektet.

Ta kontakt

Glenn Elmbæk
Arkitekt MAA, Partner
Arkitema Architects

Tel: +45 2076 5458

COWI-PROSJEKTER RUNDT OM I VERDEN