Nasjonalmuseum renoveres til å bli Sveriges mest moderne museum

Bilde: Hans Thorwid/Nationalmuseum

Kultur- og utdanningsbygg Løsninger

For første gang på 148 år renoveres nasjonalmuseumsbygget på Blasieholmen i Stockholm. Bygningen, som er vernet som et statlig bygningsminne, må nå gjennomgå en forsiktig renovering og opprusting for å oppfylle de krav som stilles til et moderne kunstmuseums klima, brannvern, sikkerhet, arbeidsmiljø og logistikk.

Mye av kompleksiteten ligger i å møte alle motstridende krav som prosjektet rommer. Tusentalls løpemeter med tekniske installasjoner, samtidig som publikumsflatene skal øke. Dagens strenge klimakrav for museer krever styring av avanserte og kraftige luftbehandlingsaggregat, samtidig som energiforbruket skal holdes så lavt som mulig. Foruten opparbeiding av ytterligere utstillingsflate for kunsten får bygningen blant annet restaurant med utsikt mot Stockholms slott, en tilstøtende bar, en bibliotekskafé, en gård for skulpturer samt flere og bedre servicefunksjoner som toaletter, garderober og matsal.

COWI Projektbyråns oppdrag omfatter prosjektledelse og ansvar for ombyggingen, og prosjektet gjennomføres som en samarbeidsentreprise. COWI Projektbyråns oppdrag innebærer prosjekt- og byggeledelse, installasjonssamordning samt økonomistyring.


MER OM PROSJEKTET

HVOR:
Stockholm, Sverige

NÅR:
2014–2017

KUNDE:
Statens fastighetsverk, SFV

COWIS TJENESTER:

  • Prosjekt- og byggeledelse
  • Installasjonssamordning
  • Økonomistyring

Ta kontakt

Niklas Lögdström
Senior Vice President
COWI Projektbyrån AB, Sweden

Tel: +46 705 26 24 22

COWI-PROSJEKTER RUNDT OM I VERDEN