60 meter lang hengende gangbru hjelper landsbyboere ut av isolasjon

Det lille samfunnet ved Rugusa i Rwanda feirer åpningen av en splitter ny 60 meter lang hengende gangbru som er bygd ferdig av ingeniører fra COWI, et lokalt byggeteam og den frivillige organisasjonen Bridges to Prosperity.

23.02.2017

Det lille samfunnet ved Rugusa i Rwanda, som består av cirka 850 personer, har per dags dato mistet 20 mennesker på grunn av mangelen på en sikker overgang over elven, og bare i 2016 krevde elven tre liv.

Rugusa-brua, som nylig ble bygd ferdig av ingeniører fra COWI, et lokalt byggeteam og den frivillige organisasjonen Bridges to Prosperity, vil bidra til stabil og sikker adgang til skolegang, handel og legehjelp i isolerte områder i mange år fremover.

Ian Firth, styreleder i Bridges to Prosperity UK Trust og Director i COWIs brudivisjon i England:

– Jeg er svært stolt av teamet som nettopp er vendt hjem fra Rwanda. Brua er så mye mer enn bare en konstruksjon over en elv for innbyggerne i Rugusa. Den nye brua vil være med på å bringe økonomisk fremgang, adgang til legehjelp, utdanning og viktige markeder. Og viktigst: Den skaper en sikker overgang.

Se denne timelapse-videoen for å få et inntrykk av den nye hengende gangbrua, som ble bygd ferdig på bare to uker.

Fakta om prosjektet

I mars 2001 så grunnleggeren av Bridges to Prosperity (B2P), Ken Frantz, et bilde av menn som dinglet faretruende i luften og ved hjelp av tauverk trakk hverandre over et bredt, høyt og defekt bruspenn over en del av Den blå Nil i Etiopia.

Bildet i National Geographic Magazine inspirerte ham til å danne B2P.

Kort tid etter donerte Ken, som eide et byggefirma, sin tid, penger og materialer og vervet entusiastiske familiemedlemmer, venner og hans Rotary-klubb til å støtte det første Bridges to Prosperity-prosjektet ved Sebara Dildiy i Etiopia.

Nå, 15 år senere, har Bridges to Prosperity en visjon om en verden hvor det ikke lenger eksisterer fattigdom på grunn av geografisk isolasjon, og det er via støtte fra selskaper som COWI at den velgjørende organisasjonen er i stand til å endre livet og sikre levebrødet for så mange mennesker i de fattigste landområdene.

MER OM PROSJEKTET

HVOR:
Rwanda, Afrika

RESULTATER:
Bedre adgang

  • Fremmøte i skolen: stigning på 12 %
  • Besøk på helsefasiliteter: stigning på 18 %
  • Trafikk av personer til fots og kveg: stigning på 100–500 %

Økt handel

  • Antall detaljforretninger: stigning på 15 %
  • Sysselsatte kvinner i lokalsamfunn: stigning på 24 %
  • Per capita-stigning på 2 år: 10–20 %

Les mer:

www.bridgestoprosperity.org/

Ta kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018