Nylig stod COWI for detaljprosjekteringen av Hålogalandsbrua i Nord-Norge. Brua skal etter planen åpne i 2018.

COWI klatrer på ENR-liste med ny rekordsettende bru

Den prestisjefylte ENR Global Sourcebook-listen er kommet ut, og COWI tar en imponerende tredjeplass innen bruer. Nylig fikk vi verdens største hengebru, Çannakkalebrua i Tyrkia, inn i ordreboken.

19.12.2017

COWI er tildelt kontrakten for detaljprosjektering av en rekordsettende hengebru over Dardanellene nær Çanakkale i Vest-Tyrkia.

COWI utfører detaljprosjekteringen for EPC-leverandøren, den felleskontrollerte virksomheten DLSY bestående av Daelim (Korea), Limak (Tyrkia), SK E&C (Korea) og Yapi Merkezi (Tyrkia).

Med et spenn på 2023 meter vil Çanakkalebrua ha det lengste spennet av alle hengebruer i verden, lengre enn Akashi-Kaikyo-brua i Japan, som har dagens rekord på 1991 meter.

COWI klatrer på listen

Tildelingen av kontrakten befester COWIs stilling som verdensledende innen prosjektering av hengebruer med langt spenn og baner veg for en imponerende pallplass innen bruer på ENR Global Sourcebook-listen, en årlig publikasjon som sammenstiller og offentliggjør oversikter over de største bygge- og prosjekteringsfirmaene målt etter internasjonal bruttoomsetning.

– Vi er stolt av at vi har klatret opp fra fjorårets fjerdeplass. Det betyr at vi beveger oss i riktig retning, sier Senior Vice President for Bridges International, Henrik Andersen.

– Videre er vi svært fornøyd med å ha vunnet kontrakten på detaljprosjekteringen av den ikoniske, rekordsettende Çannakalebrua. Det er en anerkjennelse av den tekniske dyktigheten til ingeniørene våre og en bekreftelse av vår evne til å levere innovative, gjennomførbare design for store bruer.

Andre gode ENR-resultater

Çanakkalebrua skal etter planen åpne for trafikk i 2023 på 100-årsjubileet for erklæringen av Republikken Tyrkia. Den vil utgjøre del av et nytt motorvegnett som forbinder Europa og Asia.

– Vi har mobilisert et sterkt team som kan levere dette fantastiske bruprosjektet med svært stramme frister, sier Henrik Andersen.

COWI gjør det godt i flere andre ENR-kategorier. Ikke minst tar COWI en imponerende førsteplass innen fast avfall med store pågående prosjekter i for eksempel Indonesia, Egypt og Vietnam.  

les mer

Hovedresultater ENR 2017:
Transport: nr. 14 (300,5 mill. USD)

  • Bruer: nr. 3 (83,7 mill. USD)
  • Veger: nr. 19 (48,3 mill. USD)
  • Marin + havner: nr. 4 (58,3 mill. USD)
  • Flyplasser: nr. 18 (16,8 mill. USD)
  • Massetransport + jernbaner: nr. 14 (93,4 mill. USD)

Vannforsyning: nr. 21 (35,8 mill. USD)

Fast avfall: nr. 1 (29,6 mill. USD)

Sammenlagt er COWI nummer 33 av 225 internasjonale prosjekteringsfirmaer.

Les mer her.


Ta kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018