COWIs akustikkrådgiver vant pris for årets beste masteroppgave

16.11.2022

Rådgivende ingeniørers forenings (RIF) pris for beste masteroppgave innen akustikk gikk til COWIs akustikkrådgiver Sarah Margrethe Løvald. Oppgaven undersøker støynivåene på nyfødtintensiven på St. Olavs hospital i Trondheim og på Rikshospitalet i Oslo.

RIF delte ut prisen for beste oppgave fredag 4. november på …. Kriteriene er blant annet at oppgaven er nytenkende, har nyhetsverdi, har relevans for rådgivermiljøet og at den har samfunnsmessig nytteverdi. Juryen vurderte fem gode oppgaver, men fortalte på scenen at det var en klar vinner.

– Det er utrolig hyggelig å få anerkjennelse for masteren en har jobbet med og finpusset på i et halvt år. Jeg vet det var flere gode kandidater om prisen i år, så det å vinne prisen var veldig stas, sier Løvald.

Oppgaven «Sound Conditions at the Neonatal Intensive Care Unit» bestod av både egne målinger og litteraturstudier, og Løvald utførte målinger både på utsiden og innsiden av kuvøser på avdelingene. Hun fant ut at kuvøsen i seg selv er et problem. For høye støynivåer kan skape fysiologiske endringer hos barn.

Løvald konkluderer med at det med gjøres ytterligere undersøkelser, og foreslår også selv konkrete tiltak for å minske støynivåene. Hun forteller at det var en veldig spennende oppgave å skrive.

– Den var så levende, og den endret seg etter hvert som jeg fant ut mer om støy fra kuvøsene på nyfødtintensiven.

– Jeg vil også legge til at det var spesielt morsomt å skrive oppgaven fordi alle involverte var så villige til å hjelpe. Både NTNU, SINTEF, ansatte på St. Olavs og Rikshospitalet og selvfølgelig COWI var alle investerte og behjelpelige.

Les mer om oppgaven her.


Ta kontakt

Sarah Margrethe Løvald
Acoustics consultant
Buildings Oslo, Norway