COWI-team vant prestisjefulle betongpriser for demning

Vinnerne av den anerkjente prisen Excellence in Concrete er kunngjort. COWI har vært konstruksjonsdesignrådgiver for en demning som høstet to gjeve priser. 

Demningprosjektet Seattle Elliott Bay vant nylig to priser ved Excellence in Concrete Awards 2017 i Washington i kategoriene Public Works – Infrastructure og Sustainable Merit. 

Demningsprosjektet med en prislapp på 210 millioner USD gjorde omfattende bruk av unike modulkomponenter i prefabrikkert betong. Det bidro til vesentlig kortere byggetid, lavere prosjektkostnader og minimale konsekvenser for omkringliggende eiendommer og forretninger under byggingen. Den nye diken er utført av prefabrikkerte, spesialdesignede paneler, faunapassasjer, overbygningssegmenter og prefabrikkerte, gjennomskinnelige fortauspaneler, som lyset kan trenge igjennom og forbedre vannmiljøet under den 1000 meter brede konstruksjonen.

Den nye diken vil ikke bare beskytte Seattle mot uværsskade og kysterosjon, men også seismisk aktivitet. Den nye diken står på jetinjeksjonsforbedrede geoceller for å redusere jordlikvifaksjon hvis et jordskjelv skulle ramme.

COWI Nord-Amerika var ansvarlig konstruksjonsdesignrådgiver i et team ledet av Parsons Corp., og vi er utrolig stolt av at dette prosjektet har høstet anerkjennelse i disse to kategoriene. 

Prisen deles ut av Washington Aggregates & Concrete Associations. 

les mer

Les mer om prisene her.

Ta kontakt

Ida von Huth Friis
Specialist
Communication, BL International, Denmark

Tel: +45 31502850