her vil ingeniørene jobbe: RÅDGIVERe dominerer topplisten

08.11.2019

Rådgivende ingeniørselskaper dominerer i toppen av Universums rangering av attraktive arbeidsgivere for ingeniører. COWI klatrer hele syv plasser, og får sin beste plassering noensinne.

De tre siste årene har rådgiverbransjen etablert seg blant de 20 mest attraktive arbeidsgivere for yrkesaktive ingeniører. Nå er de seks største rådgivende ingeniørselskapene å finne blant de 11 øverste plassene på listen og alle har styrket sin posisjon siden i fjor.

– Det er rådgivernes tidsalder. Vi er nå i den mest attraktive bransjen for ingeniører i Norge. Det er en fantastisk reise vi har hatt de siste 5-6 årene. Den har også vært helt nødvendig i kampen om kompetansen. Dette blir viktig for de store og utfordrende oppgavene vi skal løse i fremtiden, sier administrerende direktør i COWI, Marius Weydahl Berg.

Equinor er fremdeles den mest populære arbeidsgiveren blant ingeniører, og dominerer på førsteplassen på listen. Hele 22 prosent av de spurte kunne tenke seg å jobbe i Equinor. Samlet er det 56 prosent som svarer at de kunne tenke seg å jobbe for ett av de seks store rådgiverselskapene.

Godt og vennlig arbeidsmiljø

Universum måler også karrierepreferanser, hva de ser etter i en arbeidsgiver og hva de assosierer sterkest med ulike selskap. Noe av det COWI assosieres sterkest med er et godt og vennlig arbeidsmiljø.

 Når jeg spør mine medarbeidere om hva de liker best med COWI, blir ofte vårt gode sosiale miljø trukket frem. Det gjør meg stolt og glad. For om man ikke har det gøy med det man jobber med, er det vanskelig å bli god. COWIs suksess er helt avhengig av hvor gode vi er til å samarbeide. At vi trives sammen og er trygge på hverandre er derfor helt avgjørende, sier Weydahl Berg.

Bærekraft og samfunnsansvar

Den assosiasjonen COWI øker mest innenfor er samfunnsansvar, som er tett knyttet opp mot bærekraft.

– Bærekraftig utvikling er kjernen i vår visjon og identitet. Vi vet at mange motiveres av å kunne utvikle de bærekraftige løsningene samfunnet trenger. Dette gjenspeiles i tjenestene våre og hva markedet etterspør. Med de klimamålene vi skal nå de kommende årene, har byggenæringen en stor og viktig oppgave fremover. Det tror jeg frister mange, sier Weydahl Berg.

COWI forbindes også med et selskap som har et kreativt og dynamisk arbeidsmiljø, spennende og varierte arbeidsoppgaver.  

Fra 39. til 11. plass

Siden 2014 har COWI klatret fra 39. til 11. plass på Universums rangering over attraktive arbeidsgivere blant yrkesaktive ingeniører.

– For oss har dette vært en fantastisk reise. At COWI har tatt et byks mot toppen, og er blant de selskapene som klatrer flest plasser, er selvfølgelig veldig gledelig, avslutter Weydahl Berg.

Universum måler hvert år hvilke virksomheter norske arbeidstakere helst vil jobbe i. Rundt 10 000 yrkesaktive nordmenn med høyere utdanning har besvart undersøkelsen. Respondentene har i snitt 6-7 års arbeidserfaring.

Topp 30 på ingeniørlista

Employer Rank
Equinor 1
Multiconsult 2
Norconsult
3
Sintef
4
Aker BP
5
Aker Solutions
6
Kongsberg Gruppen
7
Sweco
8
Rambøll
9
Asplan Viak
10
COWI
11
Innovasjon Norge
12
Statens vegvesen
13
DNV GL
14
AF Gruppen
15
Veidekke
15
Forsvarets forskningsinstitutt  17
Google
18
Skanska Norge
19
Statkraft
20
Hydro
21
NVE
21
Statsbygg
23
Siemens
24
ConocoPhillips Norge
25
ABB
26
Tine
27
Forsvaret
28
Lundin Norway 29
Rolls-Royce  29

Ta kontakt

May Kristin Haugen
Head of Communication
Communication NO, Norway

Tel: +47 97745057