Lidl vant pris for verdens grønneste nye handelsbygg

Lidl Sveriges butikk i Växjö tok hjem pris for verdens grønneste nye handelsbygg på BREEAM Awards 2017. For å muliggjøre sertifisering med høyeste karakter engasjerte Lidl COWI.

09.03.2017

Økosoner, solceller, ladestasjoner for gratis lading av kundenes elbiler og elsykler. Dette er noen av de bærekraftige løsningene ved Lidl-butikken som vant prisen for verdens grønneste nye handelsbygg på BREEAM Awards 2017 i London 7. mars.

Det var fem nominerte i kategorien nye handelsbygg, og Lidl vant foran bidrag fra Kina, Storbritannia og Spania.

– Lidl Sverige vil være ledende innen dagligvarebransjen når det gjelder bærekraftig utvikling. Det er derfor fantastisk morsomt at vi har vunnet BREEAMs pris for verdens grønneste nye handelsbygg. Mange har kjempet hardt og jobbet både inspirerende og innovativt for å nå hele vegen til en bransjeledende, grønn butikk, sier Johan Augustsson, eiendomsdirektør i Lidl Sverige.

Mulig takket være COWIs ekspertise

For å BREEAM-sertifisere bygget i Växjö har Lidl benyttet seg av COWIs ekspertise innen BREEAM. COWI har bistått med BREEAM Assessor, BREEAM AP og eksperter innen miljø, økologi, landskapsarkitektur, overvann og trafikk.

– Det er veldig morsomt å få samarbeide med en så nysgjerrig, engasjert og målbevisst organisasjon som Lidl. Dette er en enestående prestasjon der mange i både Lidl og COWI har vært delaktige for å gjøre dette mulig, sier Torbjörn Larson, Vice President Environment i COWI Sverige.

Butikken i Växjö representerer Lidls helt nye butikkonsept med sterkt fokus på en forbedret kundeopplevelse og helt moderniserte personalområder. Bygget er også klimasikret via bærekraftige dreneringssystemer og et regnvannmagasin.

Foruten butikken i Växjö er også to nye butikker i Upplands Bro og Södertälje i Sverige BREEAM-sertifisert med COWIs hjelp. Disse kommer til å fungere som en mal for hvordan neste generasjons Lidl-butikker skal utformes.

Hva er BREEAM?

BREEAM er verdens ledende metode for vurdering av bærekraft for områdeplanleggingsprosjekter, infrastruktur og bygninger. Metoden vurderer en rekke livsløpsfaser som nybygg, rehabilitering og bruk av eksisterende bygg. Globalt er det mer enn 558 700 BREEAM-sertifiserte bygg, og nesten 2 261 100 er registrert for vurdering siden metoden ble lansert for første gang i 1990.

Les mer: www.breeam.com

Ta kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018