Henriette Hallberg Thygesen valgt inn i styret i COWI

CEO i Svitzer A/S, en del av Maersk-konsernet, Henriette Hallberg Thygesen, er nytt styremedlem i COWI. Thygesen vil med sin mangeårige internasjonale erfaring fra Maersk-konsernet blant annet bidra med viktig innsikt i COWIs kjernemarkeder.

31.03.2017

Styreleder i COWI, Steen Risgaard, gleder seg over Henriette Hallberg Thygesens inntreden i styret:

- Henriette vil uten tvil bli en stor ressurs for styrets arbeid i årene fremover. Vi er på en spennende reise med COWIs vekststrategi One Step Ahead, hvor fokus er på å styrke COWIs internasjonale posisjon. Henriettes mangeårige erfaring fra blant annet det amerikanske markedet vil være enormt verdifull for oss, og vi gleder oss stort til samarbeidet.

Sterke kunderelasjoner er avgjørende

Henriette Hallberg Thygesen har arbeidet en årrekke i utlandet, men vendte tilbake til Danmark i 2016, hvor hun 1. september avløste Robert Mærsk Uggla som CEO i rederiet Svitser A/S. Den globale virksomheten er en del av Maersk-konsernet med spesialisering innen marine tjenester. Med sin nye posisjon i COWIs styre ser Henriette frem til å understøtte COWIs fortsatte vekst og forretningsutvikling:

– COWI er et spennende selskap med store ambisjoner. Selv om jeg kommer fra en annen bransje, er det mange likhetspunkter i måten å drive virksomhet på. Relasjonene til kundene er altavgjørende, og det strategiske arbeidet med å styrke den delen av virksomheten har jeg praktisert i mange år i mine forskjellige posisjoner i Maersk-konsernet, både her hjemme og internasjonalt.

I front på kunnskap

Med en rekke bedriftsorienterte MBA-er og en doktorgrad i anvendt matematikk i bagasjen har Henriette Hallberg Thygesen også en stor både faglig og personlig interesse for å delta i

COWIs fortsatte utvikling:

– Forskningsmiljøer tiltaler meg mye. I en kunnskapsbedrift som COWI, hvor det handler om å tiltrekke seg de klokeste hodene på globalt plan, slik at man kan være blant de beste i verden innen sin kjernekompetanse, er det også et must å være i forkant med den nyeste kunnskap og innovasjon. Jeg gleder meg mye til å bli nærmere kjent med COWI innenfra og være med på å understøtte koblingen mellom forskning og praksis – og ikke minst forretning.

Henriette Hallberg Thygesen avløser Hans Ole Voigt i COWIs styre. Han trer ut etter seks års virke i samsvar med COWIs interne regler.

​Henriette Hallberg Thygesens karriere (utdrag):

2016–: CEO, Svitzer (København)
2014–2016 CEO, Damco Americas (New Jersey)
2011–2014: CEO, Damco North Asia (Hongkong)
2008-2011: VP Chief Process Officer, Damco (København)
2007-2008: Senior Director, Maersk Group HR Talent Management (København).
2006-2007 Director, Maersk Oil Strategic Planning, Mergers & Acquisitions (København).
2004-2006 Operations Manager, Maersk Logistics (Damco), Greater China Area (Shanghai).
2002–2004: Shanghai branch manager, Maersk Logistics (Damco), (Shanghai)

Utdanning (utdrag):

  • Executive MBA «E-MBA Global», Columbia University, New York/London Business School, 2009
  • Doktorgrad i anvendt matematikk, Handelshøjskolen i København, 2003
  • Cand.merc.mat., Handelshøjskolen i København, 1998
  • MBA (International Management), ECCIP Paris/EU Business School München, 1994

Ta kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018