Kristoffer fra COWI til finalen i internasjonal ingeniørkonkurranse

15.04.2019

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til finalen i den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Blant dem er Kristoffer Tungland, som i oktober vant den norske utgaven av konkurransen.

Kristoffer er dermed med i kampen om tittelen som Europas mest talentfulle ingeniør, sammen med ingeniører fra Norconsult, Multiconsult og Asplan Viak.

Det har vært et gjevt faglig år for Kristoffer, som til daglig jobber som elektroingeniør på COWIs kontor i Haugesund. Først ble han kåret til Årets Unge Rådgiver av RIF med begrunnelse i at han blant annet er en drivende kraft innen BIM. Deretter var han blant teammedlemmene på Stavanger Universitetssykehus som stakk av med seieren i "VM i BIM" for sitt arbeid med det digitale arbeidet bak det banebrytende sykehusprosjektet.

Ikke "digitalisering for digitaliseringens skyld"

Kristoffer roses av administrerende direktør i COWI, Marius Weydahl Berg, som sier at rådgiverbransjen er avhengig av digitale spydspisser som ham, som klarer å bevise at man ikke snakker om "digitalisering for digitaliseringens skyld".

– Derimot viser Kristoffers arbeid at standardisering og spissing av digitale verktøy gir faktiske gevinster i prosjekter, både tidsmessig og monetært. Byggebransjen er fortsatt blant de minst industrialiserte og digitaliserte bransjene. Nettopp derfor er Kristoffers bidrag særlig etterlengtet, sier Weydahl Berg.

Juryens begrunnelse

I sin vurdering trekker juryen frem at Kristoffer fremstår som en rådgiver som løftet BIM-faget og er aktiv i videreformidling av sin kunnskap. Han har vært med i standardiseringsprosesser og jobbet mye med utvikling av verktøy og prosesser, bl.a. for Standard Norge og Statsbygg.

Den siste tiden har han utviklet en BIM-metode for industrialisering i byggeprosjekter. Arbeidet Kristoffer gjør innen BIM-feltet er med på å utvikle bransjens kompetanse, samt å hente ut gevinstene man lenge har snakket om ved bruk av BIM. Og ikke minst, han realiserer gode ideer og tilgjengeliggjør dem til et større publikum. Han har holdt foredrag hos blant annet BuildingSMART, Autodesk University, NTI CAD, RIF og Finse-seminaret. Prosjektet han er nominert til EFCA YP for er Stavanger Universitetssjukehus – SUS2023, som blant annet vant «BIM-Oscar» i Las Vegas.

– Forventer at finalistene setter store faglige sport

I fjor stakk norske ingeniører av med både gull- og sølvmedaljen i konkurransen. RIF har sterk tro på de norske kandidatene også i år.

– De fem finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede etablert seg som ledende fagfolk innenfor sine fagområder. Vi forventer derfor at årets finalister kommer til å sette store faglige spor etter seg i lang tid fremover, forteller en optimistisk Liv Kari Skudal Hansteen, adm. direktør for RIF.

Ta kontakt

May Kristin Haugen
Head of Communication
Communication NO, Norway

Tel: +47 97745057