Om COWI Nyhetsartikler

Kristoffer Tungland i finalen til RIFs "Årets unge rådgiver"

18.10.2018

Beskrives av juryen som en rådgiver som løfter BIM-faget og er aktiv i videreformidling av sin kunnskap.

Årets unge rådgiver kåres på RIFs høstmøte 23. oktober. I år mottok juryen 19 nominasjoner som de beskriver som særdeles sterke kandidater. Torsdag 18. oktober ble det klart at Kristoffer Tungland, som til daglig jobber med BIM i COWI, er en av tre finalister i konkurransen.

– De tre finalistene har, til tross for sin unge alder, allerede etablert seg som ledende innenfor sine områder. Vi har stor tro på de tre finalistene, og forventer at de alle kommer til å sette spor etter seg i bygg- og anleggsnæringen fremover, sier RIFs adm. direktør Liv Kari Skudal Hansteen til Bygg.no.

Det er medlemsbedriftene til RIF som selv nominerer kandidatene, basert på seks kriterier. Blant annet skal kandidatene være en spydspiss innen sitt område, være nysgjerrig og nyskapende, bidra til å løfte faget og evne å bruke oppdrag til å videreutvikle selskapet og prosjektdeltakerne. I tillegg må kandidatene vise evne til praktisk og kommersiell anvendelse av kunnskapen sin og være en god lagbygger.

I juryens begrunnelse sier de følgende om Kristoffer Tungland:

Juryens oppsummering av Kristoffer Tungland er et inntrykk av en drivende kraft innen BIM. I sin vurdering trekker juryen frem at Kristoffer fremstår som en rådgiver som løfter BIM-faget og er aktiv i videreformidling av sin kunnskap. Han har vært med i standardiseringsprosesser og jobbet mye med utvikling av verktøy og prosesser, bl.a. for Standard Norge og Statsbygg. Den siste tiden har han utviklet en BIM-metode for industrialisering i byggeprosjekter. Arbeidet Kristoffer gjør innen BIM-feltet er med på å utvikle bransjens kompetanse, samt å hente ut gevinstene man lenge har snakket om ved bruk av BIM.

COWI gratulerer Kristoffer Tungland med finaleplass og ønsker ham lykke til på tirsdag.

Ta kontakt

Kristoffer Tungland
BIM-manager og ingeniør
Buildings South West, Norway

Tel: +47 900 49 175