Foto: COWI

Marius Sekse utnevnt som sjef for digital transformasjon i COWI

24.02.2021

Marius kommer fra rollen som utviklingssjef i divisjonen for Transport og byutvikling. Han vil ha ansvar for å koordinere alle digitale initiativ i Norge.

Administrerende direktør Marius Weydahl Berg forteller at en av oppgavene til Marius blir å sørge for at alle divisjonene arbeider med digitalisering på en felles måte.

–  Marius er rett person for jobben og har allerede bidratt til bedre effektivitet i en rekke prosjekter med sin entusiasme for digitale løsninger. Utviklingen skjer raskt i vår bransje og kundene våre forventer digital modenhet og at vi har felles prosesser og løsninger for dette, sier Marius Weydahl Berg.
Med snart 15 års erfaring innen prosjektgjennomføring og digital ledelse har Sekse erfart at digital transformasjon først skjer når det er basert på kundens behov.

– Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på stillingen og at vi sammen med kundene våre skal sette fart og retning på den digitale transformasjonen. Den store effekten får vi i samspill med kundene, eksempelvis gjennom effektiv prosjektgjennomføring med Virtual Design Construction (VDC), modellbaserte og robotiserte byggeplasser, eller prediktivt vedlikehold ved hjelp av sensorer og digitale forvaltningsmodeller, sier Marius Sekse. 

Erfaringer med VDC

Det er blant annet VDC som står høyt på agendaen når Sekse inntar sin nye rolle 1. mars. COWI har sertifisert mange medarbeidere igjennom Stanford og NTNU, og Sekse ønsker nå å bygge videre på denne kompetansen.

– Vi ser veldig gode resultater fra blant annet prosjekter som E6 Kvål-Melhus, Stavanger Universitetssykehus og Nygårdstangen-Bergen-Fløen der arbeidsmetoden har sikret en annen form for samhandling og effektivitet. Her i Norge har vi også kompetanse på BIM som er ettertraktet internasjonalt og vårt norske rådgivermiljø bidrar allerede inn på flere av COWI-konsernets større internasjonal prosjekt, sier Sekse.

COWI og partnerne i Nordic – Office of Architecture vant den prestisjefylte AEC Excellence Awards i 2018 for sitt innovative arbeid med BIM-løsninger på Stavanger universitetssykehus.

Ta kontakt

Marius Sekse
Technical Director
Spatial planning and Landscape architecture, Norway

Tel: +47 99000688