Foto: Arve Brekkhus/ Byggeindustrien

Phan Åge Haugård (27) fra COWI vinner Årets Unge Rådgiver 2019

29.10.2019

Phan Åge kommer til å sette spor etter seg, skriver juryen i sin begrunnelse. For andre år på rad henter COWI hjem den prestisjetunge RIF-prisen Årets Unge Rådgiver.

COWIs overvannsekspert Phan Åge Haugård har bemerket seg som en tydelig stemme i rådgiverbransjen i svært ung alder. I dag fikk COWI-ingeniøren den prestisjetunge tittelen Årets Unge Rådgiver.

Det siste året har Phan Åge figurert i flere mediesaker knyttet til overvannshåndtering og klimatilpasning som følge av økte mengder styrtregn og nedbør. Phan Åges fremste visjon er å løfte frem de økonomiske gevinstene ved å håndtere overvann og klimatilpasse byene for ekstreme nedbørshendelser.

I juryens begrunnelse skriver de blant annet:

"Phan Åge har kommet svært langt på sine år i rådgiverbransjen. Han er svært dyktig faglig, men har også et tydelig forretningsfokus og ser økonomiske gevinster i nye tekniske løsninger. Han er en tydelig stemme i fagmiljøet internt og eksternt, så vel som i media generelt. Phan Åge roses for å være innovativ og utviklende, både som rådgiver og som gruppeleder, og har blant annet introdusert «feil-lunsj» for sine kollegaer slik at fagmiljøet kan lære av sine feil. Juryen verdsetter spesielt Phan Åges forretningsperspektiv, innovasjonsvilje og faglige dyktighet. Phan Åge kommer til å sette spor etter seg."

– Dette er hele COWIs pris

Det var en glad og overrasket ung ingeniør som mottok prisen da den ble delt ut på Sentralen i Oslo under RIFs Høstkonferanse tirsdag 29.oktober.

– Dette er veldig overraskende. Jeg hadde ikke forventet dette med så dyktige motkandidater. Da jeg leste de andres finalistenes nominasjonstekster ble jeg veldig imponert. Jeg sa at jeg skulle bli positivt overrasket hvis jeg vant og det er jeg virkelig nå.

Han takker sine kolleger og konen sin for anerkjennelsen.

– Jeg har fått prisen, men det er kollegene og lederne mine i COWI, og min kone som lar meg jobbe noen sene kvelder iblant, som har spilt meg god og som har mye av æren for at jeg fikk denne prisen. Denne prisen er ikke bare min, den er hele COWI sin. Jeg måtte faktisk kjøpe meg min første blazer i helgen i anledning utdelingen. Den fikk jeg bruk for, sa Phan Åge etter utdelingen.

Vinner for andre år på rad

Det er andre år på rad at COWI vinner den gjeve prisen. I fjor vant elkraftingeniør og BIM-koordinator Kristoffer Tungland, for sine bidrag til digitalisering av byggebransjen.

Marius Weydahl Berg, administrerende direktør i COWI, tror vinneroppskriften ligger i at medarbeidere får mulighet til å utvikle seg i sine fagfelt gjennom laginnsats.

– Dette er virkelig utrolig bra. Jeg er fryktelig stolt over denne prisen og alt Phan Åge har fått til i så ung alder. Vi ønsker å være et selskap med stor takhøyde og et godt arbeidsmiljø, der medarbeidere får mulighet til å utvikle seg selv og faget sitt i team. Vinneren i fjor hyllet laginnsatsen vi har i COWI, og det gjør også Phan Åge i år. Når COWI-medarbeidere vinner to år på rad, føler jeg vi kan si at vi gjør noe riktig.

Du kan lese mer om prisen og utdelingen på bygg.no. Les også Phan Åges kronikk i Teknisk Ukeblad fra i sommer "Asfaltjungel koster Norge millioner når det regner".

 

Ta kontakt

May Kristin Haugen
Head of Communication
Communication NO, Norway

Tel: +47 97745057