Dagens Universitetsmuseum i Tromsø. Foto: Adnan Icagic, TMU-UiT 

COWI skal prosjektere Tromsøs nye signalbygg

19.06.2018

Statsbygg har valgt prosjekteringsgruppe for ishavsbyens nye signalbygg. Det nye museet i Tromsø skal utformes av COWI sammen med Henning Larsen Architects, SLA og Expology.

Statsbygg valgte mandag 18. juni prosjekteringsgruppen som skal utvikle det nye museet i Tromsø. 10 grupper leverte inn tilbud i konkurransen. Det lengste strået trakk teamet som COWI er en del av sammen med danske Henning Larsen Architects, Borealis Arkitekter, SLA og Expology.

Kontorleder i COWI i Tromsø, Trond Roger Wallann, forteller at det nye museet vil ha en viktig rolle i ishavsbyen.

– Signalbygg er et litt flåsete ord, men det nye museet vil virkelig ha en slik rolle i Tromsø. Tidligere har museene I Tromsø vært spredt rundt i utkanten av byen, og først nå skal de bli samlokalisert i sentrum. Dette vil bli viktig for byutviklingen, bylivet og ikke minst turistnæringen i Tromsø. 

Høye kvalitetskrav til tilbyderne

Det viktigste tildelingskriteriet i konkurransen har vært kvalitet. Totalt leverte ti grupper tilbud og vinnerforslaget vant klart på kompetanse. Statsbygg la også vekt på overføringsverdi fra tidligere prosjekter til arbeidet som nå skal gjøres med det nye museet i Tromsø.

– Vi har særlig sett etter noen som har ledet og koordinert store og komplekse prosjekter med de samme funksjonene som museet i Tromsø skal ha, og som kan ta med seg denne erfaringen. I tillegg har erfaring med tegning og prosjektering av kulturbygg vært viktig. På disse punktene var vinnergruppen klart best, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

Store nordiske referanseprosjekter

Arkitektkontoret Henning Larsen står blant annet bak konserthuset Harpa i Reykjavik, Umeå kunstmuseum og Mosegaard museum i Aarhus. COWI har i tillegg samarbeidet med arkitektkontoret på flere prosjekter tidligere, deriblant Nordeas hovedkontor i Danmark, European Spallation Source i Lund og Aalborg Letbane.

– COWI og arkitekten har allerede et godt samarbeid som vi ser frem til å videreutvikle. Nå gleder vi oss til å få sydd sammen en solid arbeidsgruppe de kommende ukene, sier Tond Roger Wallann i COWI.

Ta kontakt

Trond Roger Wallann
Head of Section og Kontorleder Tromsø
Buildings Central North, Norway

Tel: +47 971 67 863