Informasjonskapsler (cookies)

Hvis du velger å besøke nettstedet vårt, lagres informasjonskapsler (cookies) på datamaskinen din, med mindre du deaktiverer dem i nettleseren (se veiledning nedenfor).

For å gi deg en bedre opplevelse av nettstedet vårt og sørge for at det fungerer slik du forventer, samler vi automatisk inn statistisk informasjon i anonymisert form om bruken av nettstedet. En del av denne informasjonen samles inn gjennom bruk av informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på datamaskinen eller den mobile enheten din når du besøker nettstedet vårt. En informasjonskapsel kan også lagres midlertidig på datamaskinen i forbindelse med en tjeneste, og slettes igjen når du forlater tjenesten.

En informasjonskapsel kan inneholde informasjon om for eksempel språk- eller brukerpreferanser. Denne informasjonen bruker COWI bare til å forbedre tjenestene som leveres til brukerne av nettstedet. En informasjonskapsel kan ikke samle inn informasjon fra datamaskinen din og kan ikke overføre virus eller andre skadelige filer.

Nedenfor finner du informasjon om hvordan du avviser eller sletter informasjonskapsler i de mest populære nettleserne.

Informasjonskapsler på COWI-konsernets nettsteder

COWI bruker følgende informasjonskapsler:

Google Analytics: Vi bruker Google Analytics til å forbedre brukernes opplevelse av nettstedet vårt. Google Analytics behandler IP-adresser og informasjon fra informasjonskapsler som brukes på COWIs nettsteder, slik at vi vet hvor mange sidevisninger de har, hvor mange brukere som besøker dem, hvilke nettlesere brukerne benytter, og i hvilken by, hvilken region eller hvilket land brukerne befinner seg. Statistikken brukes i anonymisert, summarisk form. Opplysninger om den enkelte besøkendes bruk av tjenester selges ikke til tredjeparter.

Annonsering på nettet: Vi arbeider med remarketing, der informasjonskapsler blir brukt som hjelp til å levere nettannonser basert på tidligere besøk på nettstedet vårt.

Vi arbeider med konverteringssporing, der informasjonskapsler måler hvor mange som har klikket på våre annonser i sosiale medier eller andre steder på nettet.

Informasjonskapsler fra tredjeparter: Vi integrerer videoinnhold fra nettsteder som Vimeo. Når du besøker en side med integrert innhold fra andre nettsteder, kan du derfor bli møtt med informasjonskapsler fra disse nettstedene. COWI styrer ikke spredningen av disse informasjonskapslene.  Du bør derfor gå til den relevante tredjepartens nettsted hvis du vil ha mer informasjon om hvordan denne tredjeparten bruker informasjonskapsler.

Nettstedet vårt har også integrerte knapper du kan trykke på for enkelt å dele informasjon med venner gjennom en rekke populære sosiale medier. Disse nettstedene kan også bruke informasjonskapsler når du er logget inn på tjenestene deres. Vær oppmerksom på at COWI ikke styrer spredningen av disse informasjonskapslene, og at du bør gå til den relevante tredjepartens nettsted hvis du vil ha mer informasjon om hvordan denne tredjeparten bruker informasjonskapsler.

Slik avviser du bruk av informasjonskapsler

Du kan avvise lagring av informasjonskapsler på datamaskinen ved å velge riktige innstillinger i nettleseren. Siden en informasjonskapsel lagres på klientsiden, kan du alltid se, endre eller slette informasjonskapsler.

Hvis du ikke ønsker å motta informasjonskapsler fra COWIs nettsteder, kan du i de fleste nye nettlesere velge avanserte innstillinger under Internett-innstillinger og legge til det relevante COWI-nettstedsdomenet på listen over nettsteder hvor du vil blokkere informasjonskapsler. Der kan du også slette enkelte informasjonskapsler eller alle informasjonskapslene som er lagret i nettleseren.

På nettstedene nedenfor finner du veiledninger for hvordan du sletter og slår informasjonskapsler av og på i de mest populære nettleserne.

Mer om informasjonskapsler og hvordan du blokkerer eller sletter dem i Microsoft Internet Explorer

Kontakt

Lurer du på noe om COWIs bruk av informasjonskapsler, kan du kontakte oss på dataprivacy@cowi.com.