Nyheter og presse

Pressekontakt

May Kristin Haugen

Kommunikasjonsdirektør
COWI i Norge
 
+47 977 45 057
mkha@cowi.com

Finn internationale pressekontakter her

COWI i korte trekk

Alle fakta
Last ned pdf

Siste nytt

Harald Kristoffer Hanssen
Bygninger Nyhetsartikler
Harald Kristoffer Hanssen er ny prosjektdirektør i COWI

Hanssen kommer fra tilsvarende stilling i SWECO og vil gå inn i divisjon Bygninger. – Du kommer langt hvis du har den rette strategien, stiller de rette spørsmålene og utviser tillit til de rundt deg.

Hanne Bonge-Hansen er ny daglig leder i Aquateam COWI
Om COWI Nyhetsartikler
Hanne Bonge-Hansen er ny daglig leder i Aquateam COWI

Med en PhD i organisk kjemi og erfaring fra både start-ups og "big pharma" på CVen, inntar Bonge-Hansen lederstolen i forskningsselskapet. Hun tiltrer stillingen etter nyttår.

Bjarne Tufte
Energi Nyhetsartikler
Kronikk: Forbrukerne bør ønske seg en julegave fra nettselskapene

Fra nyttår møtes forbrukerne av en ny betalingsmodell for nettleien. Dette kan bidra til å øke allerede rekordhøye strømregninger. Hensikten er å motivere til mindre og smartere strømbruk, men forbrukerne trenger mer enn bare pisk.

forskere i biokullproduksjonsprosjekt
Energi fra biomasse og avfall Nyhetsartikler
Forskere skal gjøre biokull til biogull

Bruk av biokull er utpekt som ett av tiltakene med potensial til å gjøre landbrukssektoren mer bærekraftig. Et nytt forskningsprosjekt fra Aquateam COWI skal undersøke om søppel kan bli til tryggere, mer effektivt og mer miljøvennlig biokull.

Ida, Heidi og Øyvind går en vei
Nyhetsartikler
De endrer Vei-Norge

Økt fokus på miljøet gjør at helt nye regnestykker ligger bak når fremtidens veier skal bygges. Møt tre av fagfolkene som skaper endringen.

Gunn Edvardsen
Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
COWI ansetter ny utviklingsdirektør og styrkes på bærekraft

Gunn Edvardsen kommer fra rollen som daglig leder i Øvre Eiker kommune. Hun vil hun lede og samordne utvikling av nye tjenesteområder, prosesser og kompetanse som skal bidra til omstillingen av byggebransjen.

Vardoe bybrygge
Nyhetsartikler
Der ingen skulle tro at noen kjørte elbil

I Finnmark har det i mange år vært vanskelig å ta et klimavennlig bilvalg, på grunn av dårlig ladeinfrastruktur i regionen. Men tidlig i 2021 skjedde noe: Nå sto et moderne lyn- og hurtigladenettverk med 25 ladestasjoner klart til bruk, som i i praksis gjorde hele Finnmark tilgjengelig med elbil.

utsikt over treet med en vei i midten
Nyhetsartikler
Dette er Norges veidilemmaer

Tankegangen rundt veibyggingen har endret seg mye de siste årene. For bare noen år siden var det aller viktigste å bygge rask vei til en billigst mulig penge. De siste årene har vern av både natur og lokalsamfunn blitt satt høyere på prioriteringslisten.

to kvinner som går og snakker
Nyhetsartikler
En stille revolusjon i bygatene

Dette er historien om det som trolig er verdens mest radikale omveltning av hvordan en by tenker rundt transport og bymiljø.

Bjarne Tufte er ny sektorsjef for kraftnett i COWI
Energi Nyhetsartikler
Bjarne Tufte er ny sektorleder for kraftnett i COWI

Bjarne Tufte har jobbet i toppstillinger innen kraftnett og vannkraftproduksjon i en årrekke. Nå vil han finne ut hvordan vi best kan balansere forbruk og produksjon av strøm i overgangen til lavutslippssamfunnet.

Jesper Asferg, divisjonsdirektør for Transport og byutvikling i COWI
Nyhetsartikler
Han jakter på de som vil omstille transportsektoren

Ny kunnskap ligger bak når fremtidens transportløsninger planlegges. Nå søker COWI fagfolkene som vil være med å sette spor på den grønne omstillingen av transportsektoren.

Fra venstre: Marius Sekse, digitaliseringssjef i COWI, Erik Rigstad, utviklingssjef i COWI, Jørn Christen Johnsen, markedsdirektør i COWI, Leif Nordhus, daglig leder i Madaster
Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
COWI og Madaster inngår samarbeid om digital plattform for sirkulær design

Formålet med COWI og Madaster-avtalen er å inkludere gjenbruk i prosjekterings- og driftsfasen av bygg og infrastruktur.

Til venstre Ingvild Sørbel og Ane Bræin Skagestad
Bruer Nyhetsartikler
Vant pris for masteroppgave om utmattingsskade på eldre jernbanebruer

Masteroppgaven vant Næringslivsringen årlige pris i Trondheim, og undersøker lastmodeller som er utviklet for å beregne utmattingsskade på eldre jernbanebruer.

avfallslager i Midt-Norge
Miljø Nyhetsartikler
Anbefaler tiltak for å gjenvinne mer avfall i Midt-Norge

I masteroppgaven Systems analysis of waste management opportunities at ReMidt IKS, undersøker miljørådgiver i COWI, Zsófia Miklós, ulike tiltak for å bedre kildesorterings- og gjenvinningsgraden av avfallet vårt.

To menn i MOVARs renseanlegg i Fuglevik
Energi fra biomasse og avfall Nyhetsartikler
Går foran i bransjen med klimavennlig avløpsrensing

Ved hjelp av livssyklusanalyser (LCA-analyser) går COWI og MOVAR IKS igjennom 15 ulike alternativer til renseteknologi på nye Fuglevik renseanlegg. Hensikten er å finne den som har færrest klima- og miljøkonsekvenser.

Nå søker de nye kolleger. Fra venstre: Ronny van der Spa, Cecilie Moe og Ayla Mari Svendsgård Kristensen.
Om COWI Nyhetsartikler
De skal bygge nye Bodø

En ny generasjon ingeniører er på vei inn. De skal være med på å bringe COWI opp og frem i Bodø.

byen Mosjøen i Norge
Økonomi og ledelse Nyhetsartikler
COWI styrker seg på Helgeland

Som følge av økt markedsandel og et voksende marked, har COWI nå styrket seg med lokalt ansatte på Helgeland.

Kathrine Strøm, utviklingssjef i COWI, smiler på et felt i nærheten av byen
Infrastruktur Nyhetsartikler
COWI og Bymiljøetaten vinner landskapsarkitekturpris for grønn gatenormal i Oslo

COWI har bistått Bymiljøetaten i utformingen av en ny gatenormal for Oslo kommune. – Den nye gatenormalen gir en bedre livskvalitet til Oslos innbyggere og besøkende, sier utviklingssjef Kathrine Strøm i COWI.

Liten sti i skogen med trapper og kort bro
Klimaendringer Nyhetsartikler
Tre klimatilpasningstiltak som kan spare samfunnet for milliarder

Det er vårt felles ansvar å begrense videre klimaendringer, men kanskje like viktig er det å tilpasse seg endringene som allerede er her. Klimatilpasningstiltak kan redde liv og være ekstremt lønnsomme.

Kontrakt signert og oppstart i gang for Riksveg 4 Roa-Gran
Veger og motorveger Nyhetsartikler
Kontrakt signert og oppstart i gang for Riksveg 4 Roa-Gran

Tirsdag 31.august signerte Hæhre, Isachsen og COWI kontrakten for det nye Statens Vegvesen-prosjektet på Hadeland. Prosjektet omfatter blant annet en spennende løsning for kryssing av myrområder.

COWI Try students in 2021
Om COWI Nyhetsartikler
Sommerstudenter i COWI Try skaper bærekraft i havnefronten

COWI Try-studentene har lukket PC-ene sine for sommeren og reist tilbake til sine respektive studiesteder. Før avreise rakk de å utvikle nyskapende, bærekraftige løsninger for Oslo Havn, få praktisk arbeidserfaring fra ekte prosjekter og å jobbe i tverrfaglige team.

children passing the street
GIS og IT Nyhetsartikler
Slik bidrar stordataanalyse og dronefilm til en tryggere skolevei

Ved hjelp av dronefilm og stordata, analyserer trafikkplanleggerne i COWI samspillet mellom ulike trafikantgrupper. I Danmark har verktøyet særlig blitt brukt for å gjøre skoleveier tryggere.

Bømoen kreditt
Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
Dette kan bli Norges første plussbygd

Hvordan kan man utnytte energien fra et grunnvannsmagasin, bruke grunnvannet som drikkevannskilde, og samtidig beskytte magasinet? Hydrogeolog Christian Rekve Bryn i COWI skriver doktorgrad om samhandling mellom de lokale georessursene og hvordan dette danner grunnlaget for hva som kan bli Norges første plussbygd.

COWI employee Ranvei Isaksen
Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Gikk løs med hammer på solcellepaneler - ga overraskende effekt

Ved hjelp av en vanlig hammer tok masterstudent og COWI-ansatt Ranvei Isaksen (27) fatt på oppgaven med å teste ut hvordan defekter fra påførte slag reduserte ytelsen til solcellepaneler og om det førte til varmeutvikling.

Yilport Oslo terminal sett ovenfra
Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
Planlegger landstrømanlegg for containerskip i Oslo havn

Oslo havn og COWI planlegger landstrømanlegg for containerskip det er estimert vil stå klart i 2023. Anlegget vil bidra til massive reduksjoner i klimagassutslipp og forurensing.

COWITry studenter collage
Om COWI Nyhetsartikler
Årets COWI Try-studenter skal designe nullutslippsløsninger på Filipstad

Hvert år dedikerer COWIs sommerstudenter 700 timer på en innovasjonsoppgave. I år skal studentene utforske mulighetsrommet for midlertidige løsninger og hvordan regnvann kan bli en ressurs, på Filipstad i Oslo.

Befaring på anlegget til Sarpsborg Avfalls Energi. Fra venstre: Kvalitets- og HMS leder Lise Haugesten, drifts- og vedlikeholdsleder Jørgen Karlsen, prosjektleder fra COWI Espen Christian Huth og prosjektleder fra Citec Trond Svendsen
Karbonfangst, -bruk og -lagring (CCUS) Nyhetsartikler
Borg CO₂ velger COWI og Citec som karbonfangstrådgiver

På oppdrag for Borg CO₂ skal COWI og Citec utvikle konsepter for karbonfangstinfrastruktur i halvindustriell skala i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden. Målet er å undersøke hvordan Borg havn kan bli en industrileder i Norges karbonfangstsatsing.

Stavanger kommune tar klimagrep mot styrtregn
Klimaendringer Nyhetsartikler
Stavanger kommune tar klimagrep mot styrtregn

COWI og Stavanger kommune skal utarbeide en plan for avledning av overflatevann ved ekstremnedbør. – Vi skal finne ut hva slags risiko ekstremnedbør har for liv, helse og fremkommelighet, sier Johan Siqueland Knudsen, leder for seksjon vannplanlegging og klimatilpasning i COWI.

Ras vei
Klimaendringer Nyhetsartikler
Slik påvirker klimaendringer ras- og skredfare

Meteorologiske faktorer er viktige og ofte utløsende faktorer for skred. Et våtere og villere klima kan få store innvirkninger på ras- og skredfare i fremtiden.

Kommunikasjonsteamet bak ingenørd-kampanjen i COWI
Om COWI Nyhetsartikler
Prisdryss til COWIs ingenørder

Årlig deler Annonsørforeningen (ANFO) ut priser for årets beste kampanjer og kommunikasjonsarbeid under Magnet Awards. I år mottok COWI et realt prisdryss for sin egenproduserte Ingenørd-kampanje, samt én pris for kampanjen Fortsette som før.

Om COWI Nyhetsartikler
Møt neste generasjon prosjektledere

De har bred sektorerfaring, tung digitale kompetanse og brenner for bærekraft – i tillegg til at de leder prosjekter i hundremillionerklassen. Prosjektledelse som fag står i "det smidige skiftet". Møt noen representanter for neste generasjon prosjektledere.

Electric city boats between Eigerøy and Egersund
Infrastruktur Nyhetsartikler
Vil ta vannveien tilbake med vannbuss i Egersund

COWI, Nordic Edge og Eigersund kommune kartlegger klimavennlige transport- og kollektivløsninger i form av elektriske bybåter mellom Eigerøy og Egersund i en forstudie. Målet er å redusere biltrafikken i Egersund med 40 prosent innen 2030.

Bygninger Nyhetsartikler
COWI og Arkitema signerer kontrakt for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal

Kontrakten om detaljprosjektering av fellessykehuset ble signert av Helse Møre og Romsdal og Sykehusbygg sammen med Ratio Arkitekter. SNR vil være i full drift våren 2025, og har byggestart i juni 2021. - Det er ingen tvil om at SNR har stor samfunnsmessig betydning for regionen, sier Birgit Farstad Larsen, divisjonsdirektør bygninger i COWI.

Bruer Nyhetsartikler
Utreder grensesprengende brukonsepter på E39

Arbeidsfellesskapet mellom firmaene Aas-Jakobsen, COWI og Multiconsult med Johs Holt skal bistå Statens vegvesen med å utvikle de mest fordelaktige bruløsningene på E39 over Sulafjorden og Halsafjorden. Rådgivergruppen er nå tildelt hele fem av åtte forprosjekter for de to fjordkrysningene i Møre og Romsdal.

Vann Nyhetsartikler
Jon Kristian (24) fulgte drikkevannet fra kilden til krana med lite brukt metode

Sivilingeniør Jon Kristian Rakstang (24) i COWI tok i bruk en lite brukt metode for å undersøke hvor lang tid drikkevannet brukte på å nå ut til trondheimernes vannkraner. Eldre vann kan øke sjansen for biologisk vekst i drikkevannet.

Bygninger Nyhetsartikler
Miljøeksperter fant nye stoffer i nordmenns husstøv

Det finnes mange stoffer vi enda vet lite om i støvet hjemme. – Det er ikke nødvendigvis farlige mengder, men sier noe om hvilke produkter vi omgir oss med i det daglige, sier Liv Bruås Henninge, miljørådgiver i COWI.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Ny teknologi kvalitetssikrer grønne infrastrukturinvesteringer

Et nytt digitalt verktøy fra COWI og Infotiles setter helt nye standarder for planlegging av grønn mobilitet og hjelper med å forebygge trengsel i trafikken.

Bærekraft Nyhetsartikler
COWI og Skanska går inn i Bærekraftssenteret til Trondheim kommune

Rådgiverselskapet COWI og entreprenør og utvikler Skanska har signert partnerskapsavtale med bærekraftssenteret til Trondheim kommune. Målet er å gjøre byggeprosjekter i Trondheim grønnere.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI vant pris for bærekraftskommunikasjon

Prisen for Årets kampanje under The Hunt 2021 gikk i dag til COWI for kampanjen "Fortsette som før?". Kampanjen tydeliggjør ingeniørenes rolle i realiseringen av det grønne skiftet.

Drenering Nyhetsartikler
Norge med gigantisk investeringsbehov: Lager ny mulighetsstudie for vann- og avløpssektoren

COWI, Oslo Economics og Kinei undersøker hvordan kommunene kan utbedre og fornye ledningsnettet i vann- og avløpssektoren på en raskere og mer kostnadseffektiv måte enn i dag.

Bærekraft Nyhetsartikler
En massiv nedgang i CO₂-utslippene i COWI-gruppen

COWIs karbonavtrykk fra daglig drift reduseres kraftig i 2020. Nå er målet å holde samme nivå i en normalsituasjon frem mot 2030.

Om COWI Nyhetsartikler
Dobler resultatet i 2020

COWI leverer rekordresultater i 2020, og det uten lønnskutt, permitteringer eller oppsigelser. Resultatet doblet seg fra 69 MNOK til 138 MNOK. I 2021 sikter rådgivergiganten seg mot 2 mrd. kroner i omsetning.

Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
Sosial bærekraft, folkehelse og miljø i sentrum av Saltrød

Nylig presenterte COWI, Arkitema og Vista analyse sitt designforslag i parallelloppdraget om nytt bydelssentrum i Saltrød bydel i Arendal kommune. Svaret er et sunnere, mer naturnært og menneskelig sentrum.

Bruer Nyhetsartikler
Statens vegvesen og COWI signerer storkontrakt for E39 Stord – Os

Oppdraget har en verdi på ca. 80 millioner kroner, og det meste av arbeidet i reguleringsplanen skal utføres i løpet av de 15 neste månedene. 15. mars ble kontrakten signert digitalt.

Natur Nyhetsartikler
Naturkartlegging i Bærum: – Biologer fra hele landet reiser til Oslo-området for å se denne typen natur

På oppdrag fra Bærum kommune, har COWI kartlagt naturtyper på øyene i Bærums skjærgård. Funnene skuffer ikke naturforvalter Kaj-Andreas Hanevik.

Klimaendringer Nyhetsartikler
COWI møter klimautfordringer med nytt kunnskapssenter for klimatilpasning

Klimaet er i endring, og klimaskader forekommer hyppigere enn tidligere. For å møte fremtidens klimautfordringer, og den økende etterspørselen etter kompetanse i fagfeltet, danner nå COWI et tverrfaglig senter dedikert til klimatilpasning.

Klimaendringer Nyhetsartikler
COWI inngår samarbeid med sirkulære Loopfront

Ved å involvere Loopfront i miljøkartleggingen til COWI, iverksettes resirkulering og ombruk i praksis, tidlig i prosesser. – Loopfront gir grønnere prosjekter, sier prosjekt- og markedssjef Vibeke Nossum i COWI.

Om COWI Nyhetsartikler
Azib Banaras er ny finansdirektør i COWI Norge

Azib Banaras kommer fra rollen som Head of controlling i den internasjonale delen av rådgiverfirmaet, hvor han har vært ansvarlig for Business Finance globalt. I mars tiltrådte han rollen som finansdirektør i COWI Norge.

Havner og marine konstruksjoner Nyhetsartikler
Nå starter arbeidet med fremtidens fergeterminalstruktur for Oslo

COWIs prosjektgruppe vant oppgaven om utredning av utenriksfergene i Oslo. Oppgaven berører noen av hovedstadens største byutviklingsområder de siste tiårene.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Marius Sekse utnevnt som sjef for digital transformasjon i COWI

Marius kommer fra rollen som utviklingssjef i divisjonen for Transport og byutvikling. Han vil ha ansvar for å koordinere alle digitale initiativ i Norge.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Fornebubanen har lansert publikumsmodell for medvirkning

Fornebubanen har lansert en publikumsmodell for å informere og involvere berørte og naboer om framdrift og milepeler i prosjektet. COWI, Multiconsult og Fornebubanen har i samarbeid utviklet modellen, som har fått en god mottakelse både hos naboer og andre interessenter.

Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
COWI planlegger det første CEEQUAL-sertifiserte boligfeltet i Norge

Fossen Utvikling AS og COWI har høye ambisjoner for bærekraft i det nye boligfeltet som skal romme rundt 400 nye boliger på Tanberghøgda i Hønefoss. Både boligene og infrastrukturen blir planlagt med ambisjoner om å bærekraftsertifiseres etter internasjonale standarder.

Om COWI Nyhetsartikler
Disse ingenørdene endrer måten vi jobber på i prosjekter

Måten vi jobber på i prosjekter har endret seg fundamentalt de siste årene. Nå jobber vi i skyen, bruker metodikker med trebokstavsnavn og bryter ned hierarkier mellom oppdragsgiver og prosjekterende. Bak mange av endringene står ingenørdene

Arkitektur Nyhetsartikler
COWI planlegger utvidelsen av akuttmottak på Sykehuset Østfold Kalnes

Akuttmottaket på Sykehuset Østfold Kalnes har nådd makskapasiteten på hvor mange pasienter de kan ta inn. Sykehuset Østfold og COWI er nå i gang med å planlegge utvidelsen sammen med søsterselskapet Arkitema.

Jernbane Nyhetsartikler
COWI, Parsons, SYSTRA og Implement har vunnet DSBs rammekontrakt for Fremtidens S-bane

Joint venture-teamet COWI, Parsons og SYSTRA har med Implement Consulting Group som underrådgiver nettopp vunnet en stor rammekontrakt for DSB.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Utvider med Fornebubanen

COWI har sammen med Multiconsult inngått avtale med Fornebubanen om utvidelse av arbeidet med prosjektering av Fornebubanen. De nye avropene dekker videre arbeid med prosjektering av anbuds- og arbeidsunderlag og oppfølging i byggefasen.

Arkitektur Nyhetsartikler
Solceller, batterier og hydrogen er presentert som energiløsninger til nye Kildn havn på Askøy

En ny rapport fra COWI viser at lokale fornybare energiressurser ved Kildn kan brukes i et samspill mellom ulike energiløsninger for havnens bygninger og transport. En nullutslippshavn er målet.

Vann Nyhetsartikler
Kamilla skrev årets VA-bachelor

Prisen for årets beste bachelor-oppgave innen vann- og miljøteknikk gikk til NTNU-studentene Kamilla Tronhuus Hannasvik og Linn Lodgaard for deres oppgave om overvannstiltak i Hommelvik.

Miljø Nyhetsartikler
COWI signerer avtale om rådgivning og prosjektering på nye Fuglevik Renseanlegg

Ombyggingen av MOVARs Renseanlegg i Fuglevik skal dimensjoneres for å behandle avløpsvann fra ca. 84 000 personer i et interkommunalt samarbeid mellom Moss, Våler, Råde og Vestby.

Metro Nyhetsartikler
Første spadetak tatt for Fornebubanen

Etter over 100 års planlegging kunne byråd Lan Marie Berg i dag utføre den første sprengningen som markerte at anleggsarbeidet på Fornebu offisielt er i gang.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI fyller 90 år: – Et jubileum som forplikter

Svært mange kjenner nok til prosjekter som Frognerbadet, Gardermoen lufthavn, Hålogalandsbrua, Fornebubanen og Storebæltbrua. De rådgivende ingeniørene i COWI har gjennom mange tiår påvirket lokalsamfunn gjennom vannforsyning, infrastruktur og byutvikling. I år feirer selskapet 90-årsjubileum. – Det forplikter, sier konsernsjef Lars-Peter Søbye.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Bedre teknologi for fremtidens byer

Åtte av verdens mest lovende og innovative teknologibedrifter er valgt ut til å være med i akseleratorprogrammet Urbantech. De får mulighet til å skalere og utvikle løsningene sine gjennom en intens og skreddersydd akselerasjonsprosess i samarbeid med COWI og andre bedrifter.

Energi Nyhetsartikler
Lasse Arnesen er ny sektorleder for vannkraft i COWI

Arnesen kommer fra jobben som generalsekretær i Norges orienteringsforbund, der han har jobbet siden 2014. – Det er min lidenskap og hobby, sier Arnesen.

Jernbane Nyhetsartikler
Bli med inn i fremtiden på Norges grønneste godsterminal!

I 2024 åpner den nye Nygårdstangen godsterminal i Bergen, et prosjekt som vil bidra til å gjøre gods på bane mer miljøvennlig, kostnadseffektivt og konkurransedyktig.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
COWI og Multiconsult presenterer digital samhandling i verdensklasse

Verdens største digitaliseringskonferanse, Autodesk University, løfter frem Fornebubanen som et av verdens beste prosjekter når det kommer til BIM 360 og digital samhandling.

Bruer Nyhetsartikler
Thomas Reed er ny utviklingssjef for bruer i COWI

Reed kommer fra en stilling som sjefingeniør i Vegdirektoratet hvor han har jobbet siden 2007 med utarbeidelse av regelverk, behandling av fravik og kontroll og godkjenning.

Kultur- og utdanningsbygg Nyhetsartikler
COWI og Naturhistorisk museum i Bergen vinner Norsk Lyspris 2020

"Utsøkt utført" var blant ordene i juryens begrunnelse da prisen "Årets innendørsprosjekt" gikk til det nyrenoverte Naturhistorisk museum i Bergen.

Klimaendringer Nyhetsartikler
COWI skal redusere CO₂-avtrykk med over 70 prosent innen 2030

COWI vil skjære markant ned på selskapets reiseaktivitet i Norge og internasjonalt. Dette og andre tiltak vil bidra til målsetningen om å være en CO₂-nøytral virksomhet innen 2050.

Bygninger Nyhetsartikler
COWI og Oslo Havn inngår rammeavtale

COWI vil bidra til å sikre effektiv og miljøvennlig sjøtransport til og fra Oslo havn. Videreutvikling av havneområdene vil gi økt behov for elektrifisering og ingeniørkompetanse innen ulike fagretninger.

Forurenset grunn Nyhetsartikler
Fra industrieventyr til grønn bryggeby i Arendal

Det nye boligområdet Vindholmen er bygget på toppen av mange års lokal industrihistorie. COWI har kartlagt området og ryddet opp i industrisyndene – blant annet med hjelp fra tidligere industriarbeidere.

Bærekraft Nyhetsartikler
E18 Dørdal – Tvedestrand sertifiseres i klima- og miljøordningen ceequal

Nye Veier skal bærekraftsertifisere den nye veistrekningen i henhold til systemet CEEQUAL. Målet er å ta vare på miljøet hvor veien skal bygges og redusere klimagassutslipp.

Vann Nyhetsartikler
COWI er sterkt representert på seminar om veiutbygging og vannmiljø

Onsdag 21.oktober avholder Tekna et seminar som ser på sammenhengen mellom veiprosjekter og vannmiljøet vårt. COWI holder tre foredrag på seminaret og vil blant annet presentere fersk forskning på mikroplast fra veivann.

Trafikk- og transportplanlegging Nyhetsartikler
Veiprising bør erstatte dagens bompenger

Veiprising er bedre enn bompenger. Det er ikke en politisk påstand, men noe som er godt forankret i fagmiljøene. Veiprising er mer rettferdig, mer presist og et bedre verktøy for myndighetene.

Vann fosser ut av en takrenne ved en bilvei
Vann Nyhetsartikler
COWI vinner rammeavtale om overvannshåndtering i Oslo

COWI leverte det beste tilbudet da Plan- og bygningsetaten søkte rådgivere innenfor overvannshåndtering i hovedstaden. Arbeidet vil blant annet involvere en ny veileder for overvannshåndtering for Oslo kommune.

GIS og IT Nyhetsartikler
Døgnet rundt overvåkes Bryggen i Bergen av 21 sensorer – skal bidra til å sikre verdensarvstedet for fremtiden

Smarte sensorer overvåker bevaringsforholdene for Bryggen i Bergen. Slik kan det settes inn tiltak raskere enn før.

Miljø Nyhetsartikler
Miljøsertifiserer seilforeninger: – Seiling er ikke uten miljøpåvirkning

Sammen med Norges Seilforbund skal COWI arbeide for at seilforeninger kan miljøsertifiseres. Prosjektet er støttet av Handelens Miljøfond.

Klimaendringer Nyhetsartikler
En regnmåler i naboens hage kan gi mer presise værmeldinger

Med klimaendringer kommer mer lokal og intens nedbør. Da må vi også foreta mer lokale målinger for å gjøre riktige overvannstiltak, mener VA-ingeniør Daniel Prince i COWI.

Forurenset grunn Nyhetsartikler
Ettårskontroll av Puddefjorden: – Vi ser at tildekningen virker

Det er nå to år siden Puddefjorden i Bergen ble rengjort. Den nylig ferdigstilte ettårskontrollen viser Puddefjorden er sunnere, renere og friskere enn før.

Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
COWI utreder klimapositivt teknologi- og transportknutepunkt i Kristiansand

Agder Fylkeskommune og Kristiansand kommune vurderer Langemyr som nytt knutepunkt for transport med bærekraftige energiløsninger som CO₂-fangst, hydrogendistribusjon, elektrisk varmedistribusjon og nullutslipp tungtransport. Målet er nullutslipp.

Vann Nyhetsartikler
Sykdom fra drikkevann kan unngås ved bedre risikoanalyser

Ina Elisabeth Lindmark i COWI har undersøkt patogene mikroorganismer i vannet vårt og mener at dagens risikovurderinger for bakterier i drikkevann ikke er gode nok.

Bygninger Nyhetsartikler
Bygger energieffektivt logistikksenter på 8300 m2 i Tromsø

COWI skal stå bak BREEAM-miljøsertifiseringen når Nord-Norges største logistikksentral reises i Tromsø. – Vi vil bidra til at Posten når sine bærekraftsmål, sier energirådgiver Vibeke Hammervold.

Samfunnsplanlegging Nyhetsartikler
COWI vinner rammeavtale med Nye Veier

Nye Veier og COWI har signert en rammeavtale for planarbeid for vegprosjekter i hele porteføljen til Nye Veier. Avtalen omfatter utarbeidelse av formelle regulerings- og kommunedelplaner, samt annet planarbeid.

Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
COWI gjennomfører samfunnsanalyse for ny sykehusstruktur i Innlandet

Rådgiverselskapet COWI har sammen med analyseselskapet Vista Analyse vunnet oppdraget med å utføre en samfunnsanalyse av lokaliseringsløsninger for sykehuset i Innlandet.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI leverte tidenes beste første halvår under korona – nå lyser de ut 100 stillinger

Til tross for at korona-våren gav ett av historiens tøffeste kvartaler på verdensbasis, viste COWIs regnskapsbøker grønne tall. Nå skal rådgiverfirmaet ansette oppunder 100 nye ingeniører og rådgivere over hele landet.

Klimaendringer Nyhetsartikler
En nødvendighet med to karbonfangstanlegg i Norge

En kvalitetssikringsrapport gjennomført av konsulentselskapene Atkins og Oslo Economics anbefaler å bygge kun ett karbonfangstanlegg i Norge i stedet for to. Om anbefalingen blir fulgt kan det bidra til at Norge ikke når klimamålsettingene i henhold til Paris-avtalen.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Nytt forskningsprosjekt skal gi bilfrie byer

COWI skal bidra til regjeringens nullvekstmål ved å gjøre det enklere for byer å planlegge alternativer til biltrafikk. – I dag mangler det gode verktøy for dette, sier Kathrine Strøm, utviklingssjef for bærekraftig byutvikling i COWI.

Miljø Nyhetsartikler
Fra deponi til grønn markaportal

På et område større enn Frognerparken har det over 38 år blitt deponert fem millioner tonn avfall. Nå er deponiet på Grønmo avsluttet og Oslo har fått en ny, grønn markaportal.

Klimaendringer Nyhetsartikler
COWI bistår Hå kommune med flomsikring

Kommunen ønsker å unngå gjentakelse av de store ødeleggelsene av 200-årsflommen i 2014. Nå ferdigstilles andre etappe av flomsikring av det utsatte området Vigrestad.

Natur Nyhetsartikler
De jakter på eiketrær som var unge da Olav den hellige falt og skogtyper som skjuler utrydningstrua amfibier. Bli med naturmangfoldets voktere på tur.

Bygninger Nyhetsartikler
Godt inneklima på unikt underjordisk landskapshotell

På Kulturlandskapshotellet Øyna på Inderøy kan du bo i rom som svever over bakken, med panoramautsikt over det gamle kulturlandskapet. COWI har arbeidet for at inneklimaet er like friskt og luftig som utsikten på hotellet.

Bruer Nyhetsartikler
Ny forskning: Kan redusere CO₂-utslipp fra brobygging med 30 prosent

Et nylig gjennomført forskningsprosjekt viste at det var mulig å redusere materialbruken i brodekker – og dermed CO₂-utslippene – med opptil 30 prosent. – Det er et stort potensial i å bygge mer bærekraftige broer, sier Jesper Asferg, divisjonsdirektør for Transport og byutvikling i COWI.

Infrastruktur Nyhetsartikler
COWI skal lage reguleringsplan for E18 Dørdal – Tvedestrand

Nye Veier har prioritert strekningen Dørdal – Tvedestrand i byggingen av nye E18. COWI skal nå stå for planprosessen på prosjektet som strekker seg igjennom seks kommuner og to fylker.

Vann Nyhetsartikler
Tønsbergs vann- og avløpssystem rustes opp for fremtiden med hjelp fra COWI

Rådgiverselskapet COWI skal utarbeide en ny hovedplan for vann og avløp i "nye" Tønsberg kommune. Den skal sikre at kommunen kan levere gode vann- og avløpstjenester i møte befolkningsvekst og klimaendringer.

Natur Nyhetsartikler
Vi markerer Verdens Miljødag 2020!

Om man bygger ut ny infrastruktur, nye boligområder eller skal legge en ny vannledning, skjer dette ofte i møte med naturen – og noen ganger i konflikt med naturmangfoldet. Møt noen av de som hver dag jobber med å kartlegge naturen vår.

Bygninger Nyhetsartikler
Akustikk-nestor går til COWI

Som akustikkansvarlig i Statsbygg i over 40 år har sjefingeniør Tor Halmrast vært sentral i prosjekteringen av de fleste store kultur- og utdanningsbyggene i Norge.

Flyplasser Nyhetsartikler
Trondheim Lufthavn Værnes utvider - øker kapasiteten og blir grønnere

Avinor igangsetter nå et prosjekt for å utvikle og modernisere Trondheim Lufthavn Værnes. Målet er å gjøre lufthavnen mer effektiv, sikrere, fleksibel og grønn. Rådgivergruppe er valgt, og arbeidet starter allerede før sommeren.

Natur Nyhetsartikler
Høy skredfare i Norge: – Mange er nervøse nå

Svært store snømengder skal ned fra fjellene de kommende ukene. Dersom temperaturene øker betraktelig og regn kommer samtidig, kan dette gi uvanlig høy skredfare i mai og juni måned.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Storstilt VDC-sertifisering i COWI

12 COWI-medarbeidere er nylig VDC-sertifisert i regi av Stanford University og NTNU. – Dette bidrar til at vi kan levere høyere kvalitet til kundene våre, sier Erling Søyland i COWI.

Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
Lanserte visjon om verdens første nullutslippshavn

Verdens første nullutslippshavn kan stå klar allerede i 2026. Målet er at den nye havnen, Kildn, utenfor Bergen blir selvforsynt med fornybar energi og skal skape hundrevis av nye, grønne arbeidsplasser. Visjonen er utviklet av COWI.

Prosessindustri Nyhetsartikler
COWI vinner to nye rammeavtaler for VEAS

COWI har vunnet to nye rammeavtaler for Norges største avløpsrenseanlegg, VEAS. Dermed fortsetter COWI det lange samarbeidet med det interkommunale renseanlegget, innenfor bygningsfag samt automasjon og elektro.