Nyheter og presse

Pressekontakt

Mali Smogeli-Johansen

Kommunikasjonssjef

+47 93240964 
mlsj@cowi.com 

COWI employee Kristoffer Jakobsen
Kristoffer Jakobsen

Kommunikasjonsrådgiver

+47 99647522
krjk@cowi.com

Siste nytt

Birgit Farstad Larsen
Bærekraft Nyhetsartikler
COWI leverer nytt sterkt resultat

På tross av utfordrende økonomiske tider fortsetter pilene å peke oppover for COWI i Norge. Selskapet leverer en solid organisk vekst på 10,2 prosent i første halvår 2023.

COWI  Try students standing outside
Nyhetsartikler
COWI Try: Årets sommerstudenter skaper fremtidens forskningspark på Kjeller

I sommer har 28 studenter jobbet med innovative og bærekraftige løsninger for fremtidens forskningspark på Kjeller i Lillestrøm. Nå er rapporten deres klar.

Anders Waage Nilsen
Miljø Nyhetsartikler
Anders Waage Nilsen blir bærekraftsjef i COWI

Seriegründeren, bærekraftslederen og tidligere journalist Anders Waage Nilsen blir rådgiverselskapets første bærekraftsjef i Norge. – Det er først nå jeg føler meg hjemme i «corporate».

Miljø Karriere
NIFU-konferansen: Grønn omstilling krever kompetanseløft og internasjonalt samarbeid

Hvilken kompetanse trenger vi for å løse klimakrisen? Det var blant spørsmålene som ble diskutert under en panelsamtale om fremtidens kompetansebehov arrangert av NIFU.

Grape Architects illustrasjon av bygninger og stiinfrastruktur
Infrastruktur Nyhetsartikler
Første steg mot realisering av forskningsparken på Kjeller

Institutt for Energiteknikk (IFE) har ambisiøse mål for forskningsparken på Kjeller. Nå knytter de seg til rådgivere og arkitekter – og tar første skritt mot realiseringen.

tre menn og to kvinner som står utenfor og smiler med en buss i bakgrunnen
Bærekraftig byutvikling Nyhetsartikler
Bybane-kontrakt signert: – Et drømmeprosjekt

Bybanen Utbygging har signert hovedkontrakten på prosjektering av byggetrinn 5 Bybanen til Åsane med COWI i samarbeid med Rambøll og Asplan Viak.

COWI employee Malin Bryntesson
Bygninger Nyhetsartikler
Malin Bryntesson er ny avdelingssjef for plan og landskapsarkitektur i COWI

Bryntesson kommer fra entreprenørbransjen og har fått ansvaret for å lede og styrke avdelingen som jobber med plan, natur, byutvikling og landskapsarkitektur. – Et mål er å løse problemer istedenfor å skape dem, sier den nye avdelingssjefen.

COWI employee Svein Ole and Ida standing outside
Klimaendringer Nyhetsartikler
De temmer vannet over og under bakken

Vi merker hvordan været blir våtere og villere. Regnet faller kraftigere, somrene blir tørrere og elver flommer over. Når vannet kommer i ekstreme mengder, er det intrikate nettverk av rør, renseanlegg, flomveier og andre løsninger som beskytter byer, bygg og enkeltpersoner.

Solar panel and wind mill
Energi Nyhetsartikler
Ny plattform optimaliserer levetidskostnaden for e-hydrogen og e-drivstoff

I dag er vi nødt til å få en raskere takt på realiserte e-drivstoffanlegg og -prosjekter hvis vi skal klare å avkarbonisere utfordrende sektorer og gjennomføre det grønne skiftet før det er for sent. Problemet er ofte knyttet til de mange tekniske og økonomiske parameterne som gjør det svært risikabelt å satse på gigaprosjekter. En ny modell hvor man foretar tekniske og økonomiske vurderinger i en tidlig fase for å begrense levetidskostnaden for e-drivstoff og den økonomiske risikoen, er i ferd med å vinne terreng på markedet.

beach and meadows
Om COWI Nyhetsartikler
Grønn vekst sikrer rekordresultat i 2022

Til tross for store globale utfordringer leverer COWI sitt beste år hittil, og opplever vekst i alle ledd – fra nyansettelser til omsetning.

Regjeringskvartal
Bygninger Nyhetsartikler
Et landemerke reiser seg

Ingeniørene som utvikler nytt Regjeringskvartal, har skutt den faglige gullfuglen. Bli med på innsiden av en av landets mest ikoniske byggeplasser.

Den Nationale Scene
Akustikk Nyhetsartikler
COWIs akustikere skal gi ny klang til Den Nationale Scene

COWIs akustikere har fått i oppdrag å rehabilitere akustikken og modernisere lyd- og bildeanleggene i en av Norges aller viktigste kulturinstitusjoner, Den Nationale Scene i Bergen.

Avdelingssjef for Areal og landskap, Malin Bryntesson, sammen med seksjonsleder for Bane, Anne Johanne Lind.
Nyhetsartikler
Anne Johanne baner vei for kvinner innen jernbane

Arbeidet med et stort tilbud, gav seksjonsleder Anne Johanne Lind en «wake-up call». Nå jobber hun aktivt med å få flere damer til å lykkes i COWI.

COWI Enployees in Norway
Energi Nyhetsartikler
De flytter verden fra fossil til fornybart

Fra kontorer verden over, jobber COWI med å få fart på energiomstillingen. Møt noen av de som realiserer fremtidens energiløsninger.

Per Vilnes og Jesper Asferg signerer kontrakt
Infrastruktur Nyhetsartikler
Bane NOR velger COWI på Hamar Stasjon

Kapasiteten og fleksibiliteten på nye Hamar stasjon skal økes. Nå har Bane NOR valgt rådgiver for byggeplanen til Innlandsregionens viktigste kollektivknutepunkt. Tirsdag denne uken signerte Bane NOR kontrakten med COWI.

Solar panel and wind mill
Bærekraft Nyhetsartikler
Slik kan solkraft og vindkraft kombineres på Smøla

I en rapport fra COWI og Institutt for energiteknikk (IFE) på oppdrag av Møre og Romsdal fylkeskommune anbefales det å bygge ut en hybrid solcelle- og vindkraftpark som kan forsyne over 10 000 husholdninger i regionen med strøm årlig.

bro over vann i Norge
Bruer Nyhetsartikler
Videreutvikler flytebruløsningen over Bjørnafjorden

E39 Stord-Os (Hordfast) har gjennomført et nytt avrop på et forprosjekt for å modne løsningene for den nye brua som er under planlegging.

Griegkvartalet
Akustikk Nyhetsartikler
COWI skal gi lyd til Vestlandets kulturelle kraftsenter

Når musikkteatret i Griegkvartalet ferdigstilles, er det lydsatt av et av landets sterkeste akustikkmiljøer. – Dette er et oppdrag som virkelig prioriterer lydkvaliteten, sier prosjektleder i COWI, Svein Folkvord.

Patrik Åberg på innsiden av en trygg byggeplass
Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA) Nyhetsartikler
På innsiden av en trygg byggeplass

På byggeplassen til Norsk havteknologisenter, er sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA) høyt prioritert. Bli med SHA-rådgiver Patrik Åberg på innsiden av en sikker bygg- og anleggsplass.

kvinne ved bilen
Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA) Nyhetsartikler
Styrker satsingen på helse, miljø og sikkerhet

COWI har blitt sertifisert i henhold til standarden ISO45001. – Vi må bevise at vi tar sikkerhet på alvor, sier administrerende direktør Birgit Farstad Larsen.

Birgit Farstad Larsen smilende står utenfor
Om COWI Nyhetsartikler
Birgit Farstad Larsen er ny administrerende direktør i COWI

Med en karriere som spenner 24 år i COWI-konsernet, trer Birgit Farstad Larsen inn som ny administrerende direktør for COWI i Norge. – Jeg ser frem til å levere løsninger som bidrar til at samfunnet når viktige klimamål, sier Farstad Larsen.

to menn og kvinner
Infrastruktur Nyhetsartikler
Signerte kontrakt for fellesprosjektet Arna – Stanghelle

Statens Vegvesen, Bane NOR og COWI har signert kontrakt for forprosjekt på den etterlengtede dobbeltsporede jernbane- og veistrekningen mellom Arna og Stanghelle (K5).

Tre COWI-menn i gult arbeidsutstyr snakker på togstasjonen
Jernbane Nyhetsartikler
Sporene legges på Norges grønneste godsterminal

Terminalen på togstrekningen Nygårdstangen-Bergen-Fløen (NBF) blir den første godsterminalen i Norge som kan drives utslippsfritt når den åpner i 2024.

båt som utfører sjølinjekonstruksjonsarbeid i Norge
Vann- og naturressursforvaltning Nyhetsartikler
Sikrer vannforsyningen til Fornebu

En overføringsvannledning på 6 km har blitt lagt for å sikre vannforsyningen til den voksende befolkningen på Fornebu. 1700 m med ledning ligger på land og 4300 m ligger som sjøledning.

liten by med en elv ovenfra under solnedgang
Arkitektur Nyhetsartikler
Arkitema og COWI inngår rammeavtale med Lillestrøm kommune

Formålet med avtalen er å dekke kommunens behov for tjenester innen fagene arkitekt, interiørarkitekt og landskapsarkitekt.

Seks menn og kvinnelige ingeniører fra Trodheim står ved siden av en bygning
Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
De planlegger landets mest komplekse sykehusbygg

På Tyholt i Trondheim sitter noen av landets mest erfarne ingeniører innen sykehus- og helsebygg. Bli med på innsiden av et av Norges mest kompetente sykehusmiljøer.

inger som peker på et fare giftig tegn
Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
Det er noe i luften...

Du er til enhver tid omringet av bakterier og virus. Millioner av dem! Men i sykehus og helsebygg er luftspredningen nøye orkestrert av ingeniører. Finn ut hvordan.

offshore vindmølle monopile i havet
Vindenergi Nyhetsartikler
COWI bidrar til Equinors energiomstilling

COWI har blitt tildelt en flerårig rammeavtale av Equinor for støtte innen offshore vind og lavkarbonløsninger.

Prisvinner
Akustikk Nyhetsartikler
COWIs akustikkrådgiver vant pris for årets beste masteroppgave

Rådgivende ingeniørers forenings (RIF) pris for beste masteroppgave innen akustikk gikk til COWIs akustikkrådgiver Sarah Margrethe Løvald. Oppgaven undersøker støynivåene på nyfødtintensiven på St. Olavs hospital i Trondheim og på Rikshospitalet i Oslo.

vindpark
Bærekraft Nyhetsartikler
Utreder solkraft i vindkraftpark på Smøla

På oppdrag fra Møre og Romsdal fylkeskommune skal rådgivningsselskapet COWI og Institutt for energiteknikk (IFE) se på mulighetene for å kombinere vindparken på Smøla med solkraft. Partene i prosjektet skal utvikle en digital tvilling - en virtuell kopi av en solcellepark plassert inni vindparken på Smøla. Formålet er å simulere potensialet for elektrisitetsproduksjon i en energipark som kombinerer vind- og solenergi.

Syv voksne mennesker holder i gjenstander som symboliserer deres arbeidsområde, fra VR-briller og vannglass til røykpenn og armeringsjern. Nederst i hjørne av bildet er logoen til Universum.
Om COWI Nyhetsartikler
Rekordmange erfarne ingeniører vil jobbe i COWI

Med to plassers opprykk på Universums liste over attraktive arbeidsgivere, er COWI tilbake på historisk topplassering. Særlig kvinner har fått øynene opp for COWI som arbeidsgiver.

Energi fra biomasse og avfall Nyhetsartikler
COWI valgt som rådgiver på biokarbonfabrikk i Follum

Selskapet VOW Green Metals vil produsere biokarbon ved bruk av trevirke fra rivning og treavfall. Metoden vil bidra til at metallurgisk industri kan kutte utslipp ved å erstatte fossilt kull med kull produsert fra biomasse.

Solhøy omsorgsboliger i massivtre
Bygninger Nyhetsartikler
Ny studie sammenligner kostnader ved betong- og trebygg

Blir det alltid dyrere å bygge i tre enn i betong, og er det prisen vi må betale for å nå bærekraftsmål? En ny studie sammenligner byggekostnadene for å øke kunnskapen om bygging med tre.

bred vei som går opp mellom skoger
Infrastruktur Nyhetsartikler
Regjeringens tre veidilemmaer

Med fremleggelsen av statsbudsjettet, trer Veg-Norge inn i en ny økonomisk virkelighet. Mens budsjettene krymper og byggeprisene skyter til værs, har behovet for å løse samtidas veidilemmaer kanskje aldri vært større.

inkubator
Akustikk Nyhetsartikler
For høye støynivåer på nyfødtintensivavdelinger

I en nylig publisert masteroppgave, har akustikkrådgiver Sarah Løvald i COWI funnet for høye støynivåer på St. Olavs hospital i Trondheim og på Rikshospitalet i Oslo. Nivåene kan skape fysiologiske endringer hos barn.

Folk som sitter i et publikumsrom
Om COWI Karriere
Jakten på de beste studentene er i gang

Denne høsten er COWI mer til stede på universitetene enn noen gang. Nå er over 80 stillinger for nyutdannede og sommerjobb ute.

Mari Hammarstrøm og Frid Gillebo, prosjekt- og markedssjefer i COWI, smiler utenfor
Bærekraft Nyhetsartikler
Grønn VA-prosjektering: – Ofte er klimavennlige løsninger økonomisk gunstige

Gjenbruk av masser, reduksjon av antall kummer og av grøftedybde og bredde, er blant tiltakene som kan utfordre dagens VA-normer og hjelpe kommuner med å redusere klimaavtrykket sitt. Dette er bare noen av ingrediensene i grønn VA-prosjektering.

Jarle Bertelsen avbildet på Kronstadparken, takterrassen til bygget hvor COWI har kontor i Bergen
Om COWI Nyhetsartikler
COWI tar sats på Sør-Vestlandet med utradisjonell rekruttering

Med Jarle Bertelsen på laget, setter COWIs satsing på Sør-Vestlandet fart. Han skal lede avdelingen for bygninger på Sør-Vestlandet – en region med kontorer i Bergen, Haugesund, Stavanger og Kristiansand.

COWI-ingeniører jobber med grønt jernbaneprosjekt
Jernbane Nyhetsartikler
Grønn jernbanesatsing kan spare veien for 40.000 trailere i året

Når COWI bidrar til å gjøre grønn transport enda grønnere, trenger de flere med på laget. Bli med på innsiden av et av landets mest innovative og bærekraftige jernbaneprosjekter.

COWI Prøv studenter for 2022-programmet i Norge
Om COWI Nyhetsartikler
COWI Try: Årets sommerstudenter er med å skape Norges mest bærekraftige boligfelt

I sommer har 25 studenter prøvd å gjøre et av landets grønneste boligprosjekter enda grønnere. Nå er rapporten deres klar.

3 menn snakker i et rundebordsarrangement i Norge
Infrastruktur Nyhetsartikler
Ja, de penga: Hvordan får vi mest ut av de krympende samferdselskronene?

Samferdselskronene har ikke bare blitt færre – de har også blitt vesentlig mindre verdt. Hvordan sikre norsk infrastruktur i inflasjonens tidsalder?

Bærekraft Nyhetsartikler
Kartlegger gjenbruk av batterier i maritim sektor

COWI og Maritime Cleantech har kartlagt potensiale for gjenbruk og resirkulering av batterier i maritim sektor.

kysten
Bærekraft Nyhetsartikler
Ny rapport: Kraftnettet på Jæren må bygges ut for å håndtere det grønne skiftet

Kommunene på Jæren har gått sammen for å samle kunnskap og kartlegge situasjonen for tilgang på energi i regionen i en ny rapport fra COWI.

Sulafjorden korridor 1 hengebru i ett spenn.
Bruer Nyhetsartikler
Presenterer brukonsepter for Halsafjorden og Sulafjorden

COWI har utført forprosjekt for fem ulike bruer over Halsafjorden og Sulafjorden som en del av E39.

Foreløpig konsept for rundkjøring ved Risavika.
Veger og motorveger Nyhetsartikler
COWI valgt som rådgiver på ny riksvei i Rogaland

COWI og Bjelland AS bygger ny firefelts riksvei fra Sør-Tjora til Kontinentalvegen i Sola kommune. Veien er en del av Vest Rv. 509

Team BinBin. Fra venstre: Phan Åge Haugård (COWI) Stina Sjøstrand, Anna E. Krogh, Kasper Forsstrøm, Nina K. Gulbrandsen, Ida Nossen (COWI) og Hilde Skadal (COWI).
Bærekraft Nyhetsartikler
COWI med i juryen for bærekraftspris under NM i studentbedrift

COWI deler ut årest Bærekraftspris i NM i Studenbedrift i regi av Ungt Entrepenørskap. Prisen gikk til BinBin, et selskap.

Sjukehuset i Nordmøre og Romsdal (SNR) er blant sykehusene der man COWI og AEC bidrar med digitaliseringstjenester.
Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
COWI og AEC vinner rammeavtale for digitalisering av sykehus

COWI og AEC har vunnet rammeavtale om digitalisering av sykehus. Rammeavtalen går over fire år og inkluderer BIM-programmeringstjenester for prosjektering og drift av helsebygg.

røde tak i Stavanger
Klimaendringer Nyhetsartikler
Slik vil Stavanger håndtere ekstremregn

I en ny rapport fra COWI anbefales Stavanger kommune tiltak for å håndtere ekstreme mengder regn i en tid hvor store nedbørshendelser er ventet å komme hyppigere og kraftigere.

strand med enger
Om COWI Nyhetsartikler
Lukker rekordår og synliggjør egne utslipp

Regnskapsåret 2021 ble lukket med rekordgode tall. For første gang rapporterer også selskapet på bærekraft, for å synliggjøre reisen mot målet om karbonnøytralitet i 2050.

Illustrasjon av scenerommet i Jåttåvågen, buss, stasjonsområdet med leskur osv. avviker fra hva som endelig blir besluttet.
Infrastruktur Nyhetsartikler
Bussveien gjennom Jåttåvågen i Rogaland halverer klimagasspåvirkning av betongbruk

Bussveien Jåttåvågen blir et byutviklingsprosjekt som halverer klimagasspåvirkning ved reduksjon av betong.

Digital Byfrokost om en unormal gatenormal: Rune Gjøs (Bymiljøetaten), Tanja Loftsgarden (Statens Vegvesen), Andreas Halse (Oslo Ap), Marit Ulveseth (COWI), Aud Tennøy (Transportøkonomisk institutt) og Marjit Vinjerui Christenson (COWI)
Bærekraft Nyhetsartikler
Digital Byfrokost om en unormal gatenormal

Rundt 350 seere fulgte med på COWIs første Byfrokost på over to år. På agendaen stod gatenormalen, arealfordeling i bærekraftige og levende byer, og en spennende panelsamtale.

Ruth Gunlaug Haug smiler
Tunneler Pressemeldinger
Ruth Gunlaug Haug er ny prosjektsjef for tunneler i COWI

Med en tverrfaglig bakgrunn som rådgiver, byggherre og entreprenør, er Ruth Gunlaug Haug godt rustet for sin nye rolle. Hun ønsker å lage merverdi for samfunnet ved å designe robuste løsninger med riktig levetid.

Vann Nyhetsartikler
Vanningeniør Tom A. Karlsen mottar vannpris

Tom A. Karlsen vinner RIF og Vannforeningens årlige vannpris.

Klimaendringer Nyhetsartikler
Nye metoder for flomberegning gir bedre klimatilpasning

Miljørådgiver og geolog i COWI, Eivind Støren, har ved hjelp av sedimenter undersøkt flommer 10.000 år tilbake i tid. Undersøkelsene sier noe viktig om hvordan vi tilpasser oss et våtere og villere klima i dag.

Energi Nyhetsartikler
Debatt: Vi må snakke mer om sola – her er seks grunner til hvorfor

Ranvei Isaksen gir oss seks grunner til å satse på solkraft.

Ingenørd group
Om COWI Nyhetsartikler
COWI søker 60 nye ingenørder

COWI fortsetter hyllesten av fagspesialistene. Denne gangen presenterer de 8 ingenørder – og søker etter deres nye kolleger.

Gul monopile for havvind
Energi Nyhetsartikler
COWI tildeles prosjekteringskontrakt med Equinor for havvindprosjektet Empire Wind

COWI har blitt tildelt havvindprosjektet Empire Wind i USA. Prosjektet er et joint venture mellom Equinor og bp.

Forbrenningsanlegget på Klemetsrud i Oslo
Karbonfangst, -bruk og -lagring (CCUS) Nyhetsartikler
COWI og Citec skal bidra til å realisere karbonfangst i Oslo

Fra pilot til full skala. Prosjektgruppen som har jobbet med forprosjektet for karbonfangst på energigjenvinningsanlegget på Klemetsrud i Oslo, har nå også vunnet kontrakten for realiseringsfasen.

Fra venstre Jens-Arild Lorentzen (sikring av bygg og anlegg), Tom Hermansen (Leder Senter for risikoreduserende design), Rikard Bjørnestad (analyse og beredskap) og Tiril Thomas Blom (områdesikring)
Bygninger Nyhetsartikler
Teamet med laserfokus på dine sikkerhetshull

I 2014 opprettet COWI et eget Senter for risikoreduserende design (SRD) som samler sikringskompetansen på tvers av COWI. Seneteret jobber særlig med analyse og beredskap, områdesikring, sikring av bygg og anlegg, og prosjektlederstøtte innenfor sikkerhet. De er teamet med laserfokus på dine sikkerhetshull.

Bjarne Tufte, Sektorleder for Kraftnett og Odd Henning Abrahamsen, Gruppeleder Kraftnett i COWI
Energi Nyhetsartikler
Debatt: Vi bør ikke sy puter under strømforbrukernes armer

Myndighetene skal med rette hjelpe fortvilte strømkunder. Men de bør ikke villede dem.

Solpark 500 kWp Energipark 1 Tanberghøgda ved Thomas Klevjer
Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
I dette området vil 600 boliger være selvforsynte med energi

Tanberghøgda boligområde vil ha blant Norges største bakkemonterte solcelleanlegg og et energisamspill mellom solenergi, batteri og termisk energi.

VIND I HÅRET Naturkreftene som roter til sveisen, er også en av forretningsområdene Svein Ove Svendsen holder særlig øye med. Foto: Ragnhild Heggem Fagerheim
Grønn omstilling Nyhetsartikler
Han jakter på den nye oljen

Nesten hele teamet som skal dedikere seg på fornybar og grønn energi i COWI, har selv jobbet i olje- og gassektoren. Nå skal de være med å finne den nye oljen i COWI, som blant annet består av pumpekraftverk, karbonfangst, havvind, kraftstasjoner, landstrøm og ladeinfrastruktur. De skal også hjelpe andre selskaper, kommuner og myndigheter med å ta skiftet fra det sorte, grå og blå til det grønne.

Tom Arild Karlsen
Infrastruktur Nyhetsartikler
Har jobbet i 45 år med undervannsledninger. Nå har han skrevet bok

Tom Arild Karlsen har bidratt med sitt til at Norge er landet i verden med flest meter undervannsledning per person. Den nye boken hans er en hyllest til de usynlige vannsystemene våre.

cowi-folk som smiler i en collage
Nyhetsartikler
Er ingeniørbransjen preget av guttastemning?

8. mars markeres kvinnedagen verden over. Det er en god anledning til å ta en titt på hvordan det står til med likestilling i bransjen vår. Dette er hva kollegaer i COWI forteller om deres erfaringer og refleksjoner rundt likestilling i bransjen.

sykehuslokaler
Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
Rådgiverteam videreutvikler Sykehuset Innlandet

Rådgiverteamet bestående av Ratio arkitekter, Arkitema, COWI og Asplan Viak har vunnet oppdraget for konseptfasen for videreutvikling av Sykehuset Innlandet HF.

vannledning
Infrastruktur Nyhetsartikler
Vann- og avløpssektoren krever investeringer på 332 mrd. kroner. Ny rapport foreslår tiltak

En ny mulighetsstudie fra COWI, Oslo Economics og Kinei viser at kommuner kan spare store summer når de skal dekke investeringsbehovet i Norges vann- og avløpssystemer. Ny organisering, økt kompetanse og riktig bruk av teknologi og arbeidsmetoder er nøkkelfaktorer, ifølge studien.

Inger Søreide. Foto: Privat
Økonomi og ledelse Nyhetsartikler
COWI styrkes med ny geoseksjon

Etter 20 år i Rambøll starter Inger Søreide som leder for ny seksjon for geoteknikk og ingeniørgeologi med ansvar for kontorene i Trondheim, Bergen, Stavanger og Haugesund.

I en ny rapport laget på bestilling av Fredrikstad kommune, kartlegger og beskriver COWI naturmangfoldet og tilstanden til havbunnen i Ytre Oslofjord.
Miljø Nyhetsartikler
Kartlegger havbunn for å bevare naturmangfold under press

I en ny rapport laget på bestilling av Fredrikstad kommune, kartlegger og beskriver COWI naturmangfoldet og tilstanden til havbunnen i Ytre Oslofjord.

Kristoffer og Ragnhild fra COWI Norge vant kampanjen 2022-prisen
Om COWI Nyhetsartikler
Bærekraftsdilemmaer henter pris for årets kampanje

Prisen for Årets kampanje under The Hunt 2022 gikk til COWI for kampanjen "Kunnskapen bak". Det er andre år på rad COWI henter prisen hjem.

Administrerende direktør i COWI Norge, Marius Weydahl Berg,
Om COWI Nyhetsartikler
COWI sier nei til fossile prosjekter

COWIs nye strategi lukker døra til all petroleumsvirksomhet. – Nå skal vi gjennomgå måten vi jobber i prosjektene våre på med lupe, sier administrerende direktør i COWI, Marius Weydahl Berg.

Harald Kristoffer Hanssen
Bygninger Nyhetsartikler
Harald Kristoffer Hanssen er ny prosjektdirektør i COWI

Hanssen kommer fra tilsvarende stilling i SWECO og vil gå inn i divisjon Bygninger. – Du kommer langt hvis du har den rette strategien, stiller de rette spørsmålene og utviser tillit til de rundt deg.

Hanne Bonge-Hansen er ny daglig leder i Aquateam COWI
Om COWI Nyhetsartikler
Hanne Bonge-Hansen er ny daglig leder i Aquateam COWI

Med en PhD i organisk kjemi og erfaring fra både start-ups og "big pharma" på CVen, inntar Bonge-Hansen lederstolen i forskningsselskapet. Hun tiltrer stillingen etter nyttår.

Bjarne Tufte
Energi Nyhetsartikler
Kronikk: Forbrukerne bør ønske seg en julegave fra nettselskapene

Fra nyttår møtes forbrukerne av en ny betalingsmodell for nettleien. Dette kan bidra til å øke allerede rekordhøye strømregninger. Hensikten er å motivere til mindre og smartere strømbruk, men forbrukerne trenger mer enn bare pisk.

forskere i biokullproduksjonsprosjekt
Energi fra biomasse og avfall Nyhetsartikler
Forskere skal gjøre biokull til biogull

Bruk av biokull er utpekt som ett av tiltakene med potensial til å gjøre landbrukssektoren mer bærekraftig. Et nytt forskningsprosjekt fra Aquateam COWI skal undersøke om søppel kan bli til tryggere, mer effektivt og mer miljøvennlig biokull.

Ida, Heidi og Øyvind går en vei
LCA Nyhetsartikler
De endrer Vei-Norge

Økt fokus på miljøet gjør at helt nye regnestykker ligger bak når fremtidens veier skal bygges. Møt tre av fagfolkene som skaper endringen.

Gunn Edvardsen
Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
COWI ansetter ny utviklingsdirektør og styrkes på bærekraft

Gunn Edvardsen kommer fra rollen som daglig leder i Øvre Eiker kommune. Hun vil hun lede og samordne utvikling av nye tjenesteområder, prosesser og kompetanse som skal bidra til omstillingen av byggebransjen.

Vardoe bybrygge
Nyhetsartikler
Der ingen skulle tro at noen kjørte elbil

I Finnmark har det i mange år vært vanskelig å ta et klimavennlig bilvalg, på grunn av dårlig ladeinfrastruktur i regionen. Men tidlig i 2021 skjedde noe: Nå sto et moderne lyn- og hurtigladenettverk med 25 ladestasjoner klart til bruk, som i i praksis gjorde hele Finnmark tilgjengelig med elbil.

utsikt over treet med en vei i midten
Nyhetsartikler
Dette er Norges veidilemmaer

Tankegangen rundt veibyggingen har endret seg mye de siste årene. For bare noen år siden var det aller viktigste å bygge rask vei til en billigst mulig penge. De siste årene har vern av både natur og lokalsamfunn blitt satt høyere på prioriteringslisten.

to kvinner som går og snakker
Nyhetsartikler
En stille revolusjon i bygatene

Dette er historien om det som trolig er verdens mest radikale omveltning av hvordan en by tenker rundt transport og bymiljø.

Bjarne Tufte er ny sektorsjef for kraftnett i COWI
Energi Nyhetsartikler
Bjarne Tufte er ny sektorleder for kraftnett i COWI

Bjarne Tufte har jobbet i toppstillinger innen kraftnett og vannkraftproduksjon i en årrekke. Nå vil han finne ut hvordan vi best kan balansere forbruk og produksjon av strøm i overgangen til lavutslippssamfunnet.

Jesper Asferg, divisjonsdirektør for Transport og byutvikling i COWI
Nyhetsartikler
Han jakter på de som vil omstille transportsektoren

Ny kunnskap ligger bak når fremtidens transportløsninger planlegges. Nå søker COWI fagfolkene som vil være med å sette spor på den grønne omstillingen av transportsektoren.

Fra venstre: Marius Sekse, digitaliseringssjef i COWI, Erik Rigstad, utviklingssjef i COWI, Jørn Christen Johnsen, markedsdirektør i COWI, Leif Nordhus, daglig leder i Madaster
Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
COWI og Madaster inngår samarbeid om digital plattform for sirkulær design

Formålet med COWI og Madaster-avtalen er å inkludere gjenbruk i prosjekterings- og driftsfasen av bygg og infrastruktur.

Til venstre Ingvild Sørbel og Ane Bræin Skagestad
Bruer Nyhetsartikler
Vant pris for masteroppgave om utmattingsskade på eldre jernbanebruer

Masteroppgaven vant Næringslivsringen årlige pris i Trondheim, og undersøker lastmodeller som er utviklet for å beregne utmattingsskade på eldre jernbanebruer.

avfallslager i Midt-Norge
Miljø Nyhetsartikler
Anbefaler tiltak for å gjenvinne mer avfall i Midt-Norge

I masteroppgaven Systems analysis of waste management opportunities at ReMidt IKS, undersøker miljørådgiver i COWI, Zsófia Miklós, ulike tiltak for å bedre kildesorterings- og gjenvinningsgraden av avfallet vårt.

To menn i MOVARs renseanlegg i Fuglevik
Energi fra biomasse og avfall Nyhetsartikler
Går foran i bransjen med klimavennlig avløpsrensing

Ved hjelp av livssyklusanalyser (LCA-analyser) går COWI og MOVAR IKS igjennom 15 ulike alternativer til renseteknologi på nye Fuglevik renseanlegg. Hensikten er å finne den som har færrest klima- og miljøkonsekvenser.

Nå søker de nye kolleger. Fra venstre: Ronny van der Spa, Cecilie Moe og Ayla Mari Svendsgård Kristensen.
Om COWI Nyhetsartikler
De skal bygge nye Bodø

En ny generasjon ingeniører er på vei inn. De skal være med på å bringe COWI opp og frem i Bodø.

byen Mosjøen i Norge
Økonomi og ledelse Nyhetsartikler
COWI styrker seg på Helgeland

Som følge av økt markedsandel og et voksende marked, har COWI nå styrket seg med lokalt ansatte på Helgeland.

Kathrine Strøm, utviklingssjef i COWI, smiler på et felt i nærheten av byen
Infrastruktur Nyhetsartikler
COWI og Bymiljøetaten vinner landskapsarkitekturpris for grønn gatenormal i Oslo

COWI har bistått Bymiljøetaten i utformingen av en ny gatenormal for Oslo kommune. – Den nye gatenormalen gir en bedre livskvalitet til Oslos innbyggere og besøkende, sier utviklingssjef Kathrine Strøm i COWI.

Liten sti i skogen med trapper og kort bro
Klimaendringer Nyhetsartikler
Tre klimatilpasningstiltak som kan spare samfunnet for milliarder

Det er vårt felles ansvar å begrense videre klimaendringer, men kanskje like viktig er det å tilpasse seg endringene som allerede er her. Klimatilpasningstiltak kan redde liv og være ekstremt lønnsomme.

Kontrakt signert og oppstart i gang for Riksveg 4 Roa-Gran
Veger og motorveger Nyhetsartikler
Kontrakt signert og oppstart i gang for Riksveg 4 Roa-Gran

Tirsdag 31.august signerte Hæhre, Isachsen og COWI kontrakten for det nye Statens Vegvesen-prosjektet på Hadeland. Prosjektet omfatter blant annet en spennende løsning for kryssing av myrområder.

COWI Try students in 2021
Om COWI Nyhetsartikler
Sommerstudenter i COWI Try skaper bærekraft i havnefronten

COWI Try-studentene har lukket PC-ene sine for sommeren og reist tilbake til sine respektive studiesteder. Før avreise rakk de å utvikle nyskapende, bærekraftige løsninger for Oslo Havn, få praktisk arbeidserfaring fra ekte prosjekter og å jobbe i tverrfaglige team.

children passing the street
GIS og IT Nyhetsartikler
Slik bidrar stordataanalyse og dronefilm til en tryggere skolevei

Ved hjelp av dronefilm og stordata, analyserer trafikkplanleggerne i COWI samspillet mellom ulike trafikantgrupper. I Danmark har verktøyet særlig blitt brukt for å gjøre skoleveier tryggere.

Bømoen kreditt
Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
Dette kan bli Norges første plussbygd

Hvordan kan man utnytte energien fra et grunnvannsmagasin, bruke grunnvannet som drikkevannskilde, og samtidig beskytte magasinet? Hydrogeolog Christian Rekve Bryn i COWI skriver doktorgrad om samhandling mellom de lokale georessursene og hvordan dette danner grunnlaget for hva som kan bli Norges første plussbygd.

COWI employee Ranvei Isaksen
Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Gikk løs med hammer på solcellepaneler - ga overraskende effekt

Ved hjelp av en vanlig hammer tok masterstudent og COWI-ansatt Ranvei Isaksen (27) fatt på oppgaven med å teste ut hvordan defekter fra påførte slag reduserte ytelsen til solcellepaneler og om det førte til varmeutvikling.

Yilport Oslo terminal sett ovenfra
Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
Planlegger landstrømanlegg for containerskip i Oslo havn

Oslo havn og COWI planlegger landstrømanlegg for containerskip det er estimert vil stå klart i 2023. Anlegget vil bidra til massive reduksjoner i klimagassutslipp og forurensing.

COWITry studenter collage
Om COWI Nyhetsartikler
Årets COWI Try-studenter skal designe nullutslippsløsninger på Filipstad

Hvert år dedikerer COWIs sommerstudenter 700 timer på en innovasjonsoppgave. I år skal studentene utforske mulighetsrommet for midlertidige løsninger og hvordan regnvann kan bli en ressurs, på Filipstad i Oslo.

Befaring på anlegget til Sarpsborg Avfalls Energi. Fra venstre: Kvalitets- og HMS leder Lise Haugesten, drifts- og vedlikeholdsleder Jørgen Karlsen, prosjektleder fra COWI Espen Christian Huth og prosjektleder fra Citec Trond Svendsen
Karbonfangst, -bruk og -lagring (CCUS) Nyhetsartikler
Borg CO₂ velger COWI og Citec som karbonfangstrådgiver

På oppdrag for Borg CO₂ skal COWI og Citec utvikle konsepter for karbonfangstinfrastruktur i halvindustriell skala i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden. Målet er å undersøke hvordan Borg havn kan bli en industrileder i Norges karbonfangstsatsing.

Stavanger kommune tar klimagrep mot styrtregn
Klimaendringer Nyhetsartikler
Stavanger kommune tar klimagrep mot styrtregn

COWI og Stavanger kommune skal utarbeide en plan for avledning av overflatevann ved ekstremnedbør. – Vi skal finne ut hva slags risiko ekstremnedbør har for liv, helse og fremkommelighet, sier Johan Siqueland Knudsen, leder for seksjon vannplanlegging og klimatilpasning i COWI.

Ras vei
Klimaendringer Nyhetsartikler
Slik påvirker klimaendringer ras- og skredfare

Meteorologiske faktorer er viktige og ofte utløsende faktorer for skred. Et våtere og villere klima kan få store innvirkninger på ras- og skredfare i fremtiden.

Kommunikasjonsteamet bak ingenørd-kampanjen i COWI
Om COWI Nyhetsartikler
Prisdryss til COWIs ingenørder

Årlig deler Annonsørforeningen (ANFO) ut priser for årets beste kampanjer og kommunikasjonsarbeid under Magnet Awards. I år mottok COWI et realt prisdryss for sin egenproduserte Ingenørd-kampanje, samt én pris for kampanjen Fortsette som før.