Nyheter og presse

Pressekontakt

May Kristin Haugen

Kommunikasjonsdirektør
COWI i Norge
 
Tlf.: 977 45 057
mkha@cowi.com

Finn internationale pressekontakter her

COWI i korte trekk

Alle fakta
Last ned pdf

Siste nytt

Byplanlegging Nyhetsartikler
9 av 10 er villige til å reise grønt til Trondheim sentrum

En ny COWI-rapport viser at hele 92 prosent av besøkende i Trondheim sentrum enten reiser "grønt" eller er åpne for å gjøre det dersom tilbudet blir bedre. – Det viser et betydelig potensial for mer bærekraftig transport i Trondheim, sier COWI-ekspert.

Infrastruktur Nyhetsartikler
80 år - og ingen planer om å gi seg

Da Eyvind Hesselberg begynte i COWI (daværende Østlandskonsult) i 1967 som VA-tekniker, brukte de penn, papir og regnestav på kontoret. I dag jobber han side om side med unge ingeniører som har digitale verktøy i blodet.

Vann Nyhetsartikler
COWIs overvannsekspert Phan Åge Haugård deler innsikt på tech-podkast

Seksjonsleder for Vann i Oslo, Phan Åge Haugård, gjestet nylig Silvija Seres' podkast, Lørn.tech. Her delte han innsikt om fremtidsrettet overvannshåndtering og den samfunnsøkonomiske nytten av klimatilpasning.

Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
Lager VR-modell av folkekjære Olav Vs gate

Bymiljøetaten og COWI bruker VR og 3D-modellering for å visualisere brukervennlige løsninger i den nye gågaten. Målet er en trygg og multifunksjonell gate for byens vandreglade.

Urbanisering Nyhetsartikler
Sikkerhet til glede og besvær på COWIs Byfrokost

En rungende bransjeenighet om økt sikringsbehov i byene våre preget COWIs Byfrokost. Men eiendomsutviklerne frykter butikkdød om ikke mer byintegrerte løsninger kommer på plass.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
COWI vil lage livreddende sykehusmodell

Kan BIM-modeller bidra til å redde liv på nye Stavanger universitetssykehus? Verdensmestere i BIM-modellering Kristoffer Tungland og Torgeir Fadnes i COWI forklarte hvordan dette kan bli mulig under Nordic Edge Expo-konferansen i Stavanger.

Samfunnsplanlegging Nyhetsartikler
De designer sikringstiltakene du ikke ser, på prosjektene du ikke vet at finnes

Senter for risikoreduserende design i COWI jobber med å øke sikkerhetskompetansen blant virksomheter som berøres av den nye sikkerhetsloven.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Dette geofagmiljøet sikrer landet når andre sover

De drar på jobb når andre sover, for å ta grunnprøvene som sikrer at fremtidens bygg- og infrastrukturprosjekter bygges på trygg grunn.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Trøndersk vegprosjekt fornyer bransjen - du kan bidra med din kompetanse

Ny firefelts motorvei for E6 mellom Kvål og Melhus er den første av sitt slag i Norge. Kontraktsformen Integrert prosjektleveranse (IPL) har aldri før vært brukt på et norsk samferdselsprosjekt. Prosjektet er en pilot i Nye Veier og nå gjelder det å bevise at IPL er kommet for å bli.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Utvider og styrker geomiljøet i COWI

Med seks borerigger, over 30 ansatte og noen av landets største prosjekter i porteføljen, skal Oddny Jørgens lede og utvikle COWIs geofagmiljø i vekst.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Trondheimstrafikk får hjelp av stordataanalyse

Avanserte stordataanalyser fra COWIs Data From Sky-teknologi gir et bedre grunnlag for reguleringsarbeidet i hovedferdselsåren Elgeseter gate. I disse dager analyseres den innsamlede dataen.

Bærekraft Nyhetsartikler
Fra deponi til naturperle

Etter over 100 år som kalksteinsuttak og 30 år som deponi for farlig avfall, er Langøya klar for å bli Østlandets neste fjordperle. Nå blomstrer sjelden, stedegen natur på den nordlige delen av den langstrakte øya.

Natur Nyhetsartikler
COWI-ekspert legger hemmelige løyper til VM i orientering

I tre år har deltakere hatt forbud mot å ferdes i Hobbøl kommunes skoger. Når VM i orientering nå avholdes 12-17. august kan de omsider ferdes fritt igjen og teste løypene som sivilingeniøren Tom Arild Karlsen har lagt.

Avfall og gjenvinning Nyhetsartikler
Integrerer miljøkrav i BIM

Ved hjelp av et sterkt Building Information Management-team og egne programmerere, har COWI lyktes med å få miljøkrav inn i det digitale prosjekteringsarbeidet. Integreringen gjennomføres for første gang, som en del av et pilotprosjekt for Rana kommune.

Oversvømmelse Nyhetsartikler
Asfaltjungel koster Norge millioner når det regner

Hver dag vi ikke bygger grønne tiltak på overflaten for å håndtere styrtregnet vårt, koster det samfunnet store summer. Dette til tross for at løsningene både er billigere, mer effektive og gir bedre samfunnsøkonomi enn dagens løsninger.

Klimaendringer Nyhetsartikler
Studenter skal utvikle innovative klimaløsninger for kunstige øyer

Under COWIs sommerprogram 'COWI Try', skal 34 studenter fra Norge, Danmark, Sverige og Storbritannia være med å utvikle innovative klimaløsninger for et av Nord-Europas største byutviklingsprosjekter i Danmark.

Veger og motorveger Nyhetsartikler
Komplekst vegprosjekt skal sikre fastlandsforbindelse i Færder

Den nye fastlandsforbindelsen skal avlaste biltrafikken i Tønsberg sentrum og Teie, og bedrer fremkommeligheten for bussene på dagens veinett. COWI har vunnet detaljreguleringen av den komplekse vegoppgraderingen.

Bygninger Nyhetsartikler
COWI vinner tildeling av akustikk i Nationaltheatret

COWIs akustikere har, i samarbeid med verdensledende Kahle Acoustics, fått i oppdrag å rehabilitere akustikken i en av Norges aller viktigste kulturinstitusjoner.

Bærekraft Nyhetsartikler
COWI inn i FNs smartbylab i Ålesund

COWI har inngått intensjonsavtale med FNs nye laboratorium for smarte og bærekraftige byer, som skal etableres i Ålesund.

Bruer Nyhetsartikler
Sikring mot massive isflak gav innovativ brufundamentering – nå tar Beitstadsundbrua form

Store drivende isflak på opptil 10.000m2 gjorde at bruingeniørene måtte tenke nytt om brufundamenteringen. Løsningen ligger nå skjult under havoverflaten.

Om COWI Nyhetsartikler
Gikk for gullklokka

Til sammen har Karin Larsen (67) og Harald Sagen (70) jobbet i COWI i nesten 70 år. I løpet av den tiden har de vordende pensjonistene opplevd alt fra brann til den digitale revolusjonen. Hvordan har de opplevd utviklingen i bransjen?

Trafikk- og transportplanlegging Nyhetsartikler
Disse utfordringene gjør det krevende å planlegge sykkelbyer i Norge

Kvartalsstruktur, plassbegrensninger og smale bygater er blant utfordringene vi står overfor når norske byer skal bli sykkelvennlige, ifølge vegingeniør Steffen Hovde. Langs Ring 2 i Oslo ferdigstilles i disse dager noen av grepene som viser at det likevel er mulig.

Vindenergi Nyhetsartikler
Et av de internasjonalt ledende miljøene for havvind finner vi i Norge

Mens det norske markedet for offshore vindkraft står stille, leder disse ingeniørene arbeidet med verdens største vindturbinparker internasjonalt.

Vann Nyhetsartikler
Hvordan klimasikre fremtidens byer?

Det var tema da Den Danske Ambassade i Oslo inviterte til seminar om klimasikring av norske og danske byer. COWI-eksperter stilte med noen svar på hvordan vann bør håndteres i fremtidens byer.

Industri Nyhetsartikler
Tankstasjoner for flytende gass skal gi grønnere tungtransport i Norden

Industri Nyhetsartikler
Ikke mulig å nå CO₂-mål uten karbonfangst

Med dagens teknologi og energikilder er vi ikke i nærheten av å nå klimamålene i Parisavtalen. Klokka tikker. I mellomtiden kan karbonfangst bli en viktig del av redningen, tror Ole Martin Moe, prosjektleder i COWI.

Om COWI Nyhetsartikler
Nerdenes lynraske hevn

I denne kjelleren jobber 67 studenter fulltid med å bygge racerbil i ett år. Vi ble med ned i verkstedet for å se hva som motiverer dem til å jobbe rundt klokka i ett år – ved siden av studiene.

Flyplasser Nyhetsartikler
Rådgiverkontrakt signert for Evenes flystasjon

Med forbehold om utfallet av Stortingets behandling av rammene for prosjektene på Evenes flystasjon i juni, har Forsvarsbygg signert avrop med rådgivningsfirmaet NCR (Nordic, Cowi og Rambøll) om detaljprosjektering på de største prosjektene.

Miljø Nyhetsartikler
COWI skal kartlegge truet natur i Østfold, Vestfold og Agder

Oppdraget skal løses i samarbeid med Rambøll, Rådgivende Biologer og Natur og Samfunn.

Om COWI Nyhetsartikler
Helle Irina i COWI skrev årets VA-oppgave

Årlig deler RIF ut prisen for årets beste bacheloroppgave innen vann- og miljøteknikk. Årets vinner ble oppgaven om Leangenbekken skrevet av COWI-ansatte Helle Irina Amdahl Nyhus.

Om COWI Nyhetsartikler
Kristoffer fra COWI til finalen i internasjonal ingeniørkonkurranse

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til finalen i den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Blant dem er Kristoffer Tungland, som i oktober vant den norske utgaven av konkurransen.

Bygninger Nyhetsartikler
Satser tungt på brannsikring av stavkirker

Riksantikvaren fornyer kontrakten med COWI om brannsikring av norske stavkirker – trebygningene fra middelalderen som det kun er et par titalls igjen av.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Ny rapport: Slik vil selvkjørende transport påvirke Oslo-regionen

Hvilken betydning vil nye teknologiske trender ha for fremtidens mobilitet i Oslo og Akershus? I den ferske Oslo-studien som ble lansert i dag, legger COWI og PTV frem noen av svarene.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
COWI arrangerte BIM-kurs for NTNU-studenter

Kurset "Digitalisering i praksis" gir studentene et innblikk på hvordan den digitale arbeidshverdagen til ingeniører egentlig ser ut. Den store interessen for kurset stadfester neste generasjon ingeniørers interesse for digital prosjektering.

Om COWI Nyhetsartikler
Slik kan vi gjøre ingeniørfaget interessant for neste generasjon

Fire ungdomsskoleelever fikk fotfølge maskiningeniør Isak Ladegård fra COWI på jobb en hel dag. Det tror Isak er lurt hvis vi skal klare å rekruttere ingeniører nok til å løse samfunnets store utfordringer i årene fremover.

kontruksjsonsområde med stål- og metallkontruksjoner
Bærekraft Nyhetsartikler
Kan byggsektoren bli mer sirkulær?

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvordan kan vi snu tendensen? Det var spørsmålet Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI stilte da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv.

Bruer Nyhetsartikler
Flomutsatt landsby i Rwanda får hjelp fra frivillige brubyggere i Norge

Lokalsamfunnet isoleres når flommen river med seg brua deres flere ganger årlig. Snart reiser 10 COWI-ingeniører til Rwanda for å bygge ei splitter ny 44 meter lang hengebru.

kontraktsignering for e6 kvål melhus med deltakelse fra nye veier, cowi og peab
Veger og motorveger Nyhetsartikler
Nye veier har signert kontrakt med Peab og COWI

I dag signerte Nye Veier kontrakt med Peab og COWI. Prosjektet gjennomføres med en ny modell, Integrert prosjektleveranse (IPL). De tre IPL-partnerne skal sammen, i en felles kontrakt, bygge firefelts motorvei fra Kvål til Melhus. Samarbeidsformen er helt unik innen norsk veibygging.

Infrastruktur Nyhetsartikler
COWI og Peab vinner nyskapende E6-prosjekt

Nye Veier AS har besluttet at Peab og COWI skal videre til konkretiseringsfasen for E6-utbyggingen mellom Kvål og Melhus – en strekning på sju kilometer.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI styrker kompetanse- og innovasjonsmiljøet i Stavanger

I kjernen av innovasjonsparken i Stavanger ligger COWIs kontor. Det står godt i stil med Stavanger-kontorets siste års prosjekter, som har vært preget av innovative løsninger og store skalaer. Nå søker COWIs Stavanger-kontor nye kolleger.

Prosjektledelse og byggherrerådgivning Nyhetsartikler
Slik leder og sikrer de landets graderte prosjekter

De leder og sikrer noen av landets mest kritiske funksjoner og prosjekter. Med en ny sikkerhetslov, stadig smartere bygg og et økt trusselbildet, har etterspørselen etter kompetansen deres vokst. Nå søker de flere kolleger til teamet sitt.

Vann Nyhetsartikler
Komplekse flyplassprosjekter utfordrer VA-faget

Grenseflater mot så å si samtlige fag. Nye bransjetrender. Permafrost. COWIs satsing på vann og avløp i flyplassprosjekter utfordrer faglige – og landlige – grenser.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Trendene som vil prege ITB-bransjen årene fremover

Ståle Killie var med å opprette ITB-begrepet i 2003 da den første bransjestandarden kom i havn. Om få måneder kommer den ferskeste ITB-standarden. Vi har bedt COWIs ITB-ekspert se inn i spåkula for årene som kommer.

Nyhetsartikler
Er dette ingeniørkunstens ultimate pepperkakeverk?

"Det er ikke strengt nødvendig å være ingeniør, men det hjelper", sier pepperkakekreatør og COWI-ingeniør Rune Johannesen om pepperkakemodellen av Heddal stavkirke.

Miljø Nyhetsartikler
COWI er Miljøfyrtårn-sertifisert

Mandag mottok COWI sin nye Miljøfyrtårn-sertifisering – for første gang som hovedkontor. – Hovedkontormodellen sikrer at miljøfokuset er forankret i toppen av organisasjonen, før den bæres ut til hvert lokale kontor og prosjekt, sa Lan Marie Berg under tildelingen.

Jernbane Nyhetsartikler
Slik øker stasjonen kollektivandelen i Trondheim

En ny Leangen stasjon bedrer kårene for pendlere og utvider kollektivdekningen i Trondheim. COWI har jobbet med prosjektet siden 2016. Dette er grepene som tas i bruk for å lykkes.

Bruer Nyhetsartikler
Brujegerne: Slik designes verdens vakreste bruer

Søndag åpner Narviks nye landemerke, Hålogalandsbrua. Brua er et levende eksempel på bruers estetiske verdi i samfunnet.

Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
Nytt sykehus på Aker blir et landemerke i Oslo

Konseptet for Nytt sykehus på Aker er nå levert: et kompakt sykehus der det blir lys, luft, utsikt og tilgang til gode uteområder med grønne lunger. For å sikre varig vern av områdets historiske bygninger tas flere av disse også i bruk av sykehuset.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI inngår avtale om oppkjøp av Arkitema Architects og rykker opp i toppen av den nordiske superligaen

COWI har inngått avtale om oppkjøp av Danmarks største arkitektvirksomhet for et tresifret millionbeløp. Målet er å levere enda bedre, vakrere og mer sammenhengende løsninger innenfor byutvikling, bokvalitet, klima og bærekraft.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Norsk sykehus er verdens beste digitale byggeprosjekt

I arbeidet med Stavanger Universitetssykehus (SUS2023) har COWI og Nordic's prosjekteringsgruppe knekt koden en hel byggenæring har jaktet på. I kveld ble prosjektet kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

Bruer Nyhetsartikler
Utreder verdens lengste flytebru på E39

Aas-Jakobsen, COWI og Multiconsult med Johs Holt skal bistå Statens vegvesen med å finne den mest fordelaktige bruløsningen på E39 over Bjørnafjorden i Hordaland. Dette arbeidet skal gjøres i parallell med en annen, uavhengig prosjekteringsgruppe. Den planlagte flytebrua på 5 km blir verdens lengste.

Urbanisering Nyhetsartikler
Fullsatt COWI-byfrokost om den komplekse midtbyen

Kan Trondheim sentrum utvikles til å bli både bærekraftig, levende og verdiskapende? En fullsatt Kunsthall i Trondheim møtte opp til COWIs byfrokost for å finne svaret.

Flyplasser Nyhetsartikler
COWI valgt som rådgiver ved Avinors flyplasser

Avinor velger COWI som en av flere rammeavtaleleverandører i en omfattende, nasjonal rammeavtale av ingeniør- og rådgivingstjenester ved alle Avinors flyplasser i Norge.

Vannforsyning Nyhetsartikler
Ny vannforsyning i Oslo

Multiconsult, COWI og Asplan Viak starter umiddelbart opp med arbeidene på et av de største VA-prosjektene i norgeshistorien.

Om COWI Nyhetsartikler
Kristoffer Tungland fra COWI er Årets Unge Rådgiver

Hans bidrag til digitaliseringen av byggenæringen løfter BIM-faget og er med på å utvikle bransjens kompetanse, heter det i juryens begrunnelse. I dag fikk COWI-ingeniøren den prestisjetunge tittelen Årets Unge Rådgiver på RIFs høstmøte 2018.

Om COWI Nyhetsartikler
Kristoffer Tungland i finalen til RIFs Årets unge rådgiver

Beskrives av juryen som en rådgiver som løfter BIM-faget og er aktiv i videreformidling av sin kunnskap.

3D-modellen projiseres videre over på skjermvegger eller direkte i VR-briller som gir brukerne romfølelse – og skaper en såkalt BIM-cave.
Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
COWI lanserte VR-studio for sykehusprosjektering

På Nordic Edge Expo lanserte COWI VR-studioet som bidrar til smartere samhandling og medvirkning i byggeprosjekter.

Nyhetsartikler
Storstilt rengjøring av Puddefjorden er ferdigstilt

Store deler av sjøbunnen utenfor Bergen er sterkt forurenset av tungmetaller og organiske miljøgifter. Puddefjorden er det første av tre delområder som nå står ferdig med ny og ren bunn, med COWI som rådgiver. Mandag ble den nye og rene Puddefjorden offisielt åpnet.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Chatbot-sykkel stakk av med seieren i innovasjonskonkurranse

COWI var med å kåre den beste smartbyidéen for Smarte Byer Norge under Arendlasuka. Vinneren var delingssykkelkonseptet Oslobike, som bruker kunstig intelligens for å forbedre sin tjeneste.

Kirsti Engebretsen Larssen går fra stillingen som divisjonsdirektør for Bygninger i COWI Norge til stillingen som direktør for forretningsutvikling i COWI Norge.
Om COWI Nyhetsartikler
Markant styrking av forretningsutvikling i COWI

En nyetablert toppstilling skal styrke markeds- og forretningsutviklingen i COWI Norge. Tidligere leder av divisjon Bygninger, Kirsti Engebretsen Larssen, får det nasjonale ansvaret.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI Try-studenter presenterer innovasjonsløsninger for Europas første plussby

Da årets COWI Try-program hadde sin siste dag, hadde over halvparten av studentene allerede signert kontrakter med COWI for videre arbeid med selskapet. I sommer har de jobbet med å teste ny, miljøvennlig teknologi og intelligente mobilitetsløsninger.

Flyplasser Nyhetsartikler
Nordic og COWI skal utvikle Islands hovedflyplass

Nordic og COWI har sammen med lokale partnere vunnet rammeavtalen for Isavias utvikling av Islands hovedflyplass, Keflavik International Airport.

Knutepunktet Carl Berner med Ruter-busser, trikk og tett trafikk.
Urbanisering Nyhetsartikler
COWI vil løse byenes utfordringer på Arendalsuka

Smarte byer, byvekstavtaler og fremtidens byrom er noen av debattene COWI inviterer til når Arendalsuka går i gang på mandag. Få en oversikt over COWIs program her.

Kultur- og utdanningsbygg Nyhetsartikler
COWI skal prosjektere Tromsøs nye signalbygg

Statsbygg har valgt prosjekteringsgruppe for ishavsbyens nye signalbygg. Det nye museet i Tromsø skal utformes av COWI sammen med Henning Larsen Architects, SLA og Expology.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Vant internasjonal pris for norsk landskaps-BIM

Utviklingssjef i transport og byutvikling i COWI, Marius Sekse, hentet i helgen hjem en internasjonal pris for det norske BIM-standardiseringsprosjektet BIM for landskap.

Bærekraft Nyhetsartikler
Etterlyste sertifisering av smarte bygg på COWIs byfrokost

Over 90 gjester møtte opp hos COWI for å lære mer om lønnsomheten i grønne og smarte eiendomsutviklingsprosjekter. Sertifisering av smarte bygg og byer vil sette fart på utviklingen, mente flere av ekspertene på COWIs byfrokost i Oslo den 29. mai.

Metro Nyhetsartikler
Bli med under bakken på et av Norges største infrastrukturprosjekter

1.4 kilometer med kjerneprøver. 10 ulike lokasjoner. Borehull på inntil 140 meter. Slik skal COWI sikre at et av Norges største t-baneprosjekter bygges på trygg grunn.

Bygninger Nyhetsartikler
Byfrokost: Grønn og smart eiendomsutvikling er det lonnsomt

Grønn og smart eiendomsutvikling, er det lønnsomt? COWI inviterer bransjen til seminar om lønnsomheten i grønne og smarte eiendomsutviklingsprosjekter den 29. mai.

Næringsmiddelindustri Nyhetsartikler
COWI skal prosjektere Marine Harvests nye settefiskanlegg i Troms

Anlegget skal bli et moderne RAS-anlegg, basert på den nyeste resirkuleringsteknologien tilgjengelig for å effektivisere vannbehovet. Anlegget vil kunne produsere 12 millioner smolt i året.

Om COWI Nyhetsartikler
Ny administrerende direktør i COWI

Marius Weydahl Berg (42) blir ny administrerende direktør for COWI i Norge.

Bærekraft Nyhetsartikler
Ny metode for bærekraftig vannrensing tar form

En ny, bærekraftig metode for å behandle forurenset grunnvann tar form i en doktorgradstudie i COWIs avdeling for avfall og forurenset grunn.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Skal fornye IT-systemet bak bompengene våre: Nå blir bompengestasjonene smartere

65 bompengeselskaper blir til fem, bompengeprisingen blir fleksibel og faktureringen forenkles. Konsulentselskapet COWI får nå i oppgave fra Statens Vegvesen å utvikle og drifte informasjonssystemet bak fornyingen av vårt nasjonale bompengesystem.

Vindenergi Nyhetsartikler
Nytt prosjekt forsøker å optimalisere utformingen av havvindturbinkonstruksjoner

For å holde dampen oppe og oppfylle EUs mål om fornybar energi er det viktig å fortsette å se på hvordan vi kan optimalisere metodene vi bruker for å skaffe vindenergi. Ingeniør Joey Velarde jobber med saken.

Energi Nyhetsartikler
Energiløsningene som kan redde byggsektorens klimamål

Elbiler og internett kan spille nøkkelroller for hvordan vi skal nå EU-direktivets mål om kun å bygge nesten-nullenergibygg fra 2020.

Om COWI Nyhetsartikler
Innkalling til generalforsamling 2018 i COWI Holding A/S

Den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S avholdes torsdag den 22. mars 2018 kl. 15.30 i COWIs kantine, Parallelvej 2, 2800 Kongens Lyngby i Danmark.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI leverer tidenes beste driftsresultat og ordrebok

COWI har hatt et fremgangsrikt 2017, med sitt beste driftsresultat og sin sterkeste ordrebok noensinne. En gunstig kjøpsposisjon og økt tilstedeværelse i Sørøst-Asia understøtter forventningene om fortsatt vekst frem mot 2020.

Kart og geomatikk Nyhetsartikler
Det største europeiske kartleggingsprosjektet er i ferd med å ta av

For å optimalisere forvaltningen og utviklingen av skogene – en viktig bidragsyter til den svenske økonomien – har svenske myndigheter bedt COWI levere oppdaterte laserdata for et område på 400 000 kvadratkilometer. Kartleggingsprosjektet vil bli det største av denne typen i Europa.

Tunneler Nyhetsartikler
Londons nye energimotorveg er åpen

Londons nye energimotorveg, London Power Tunnels, har offisielt åpnet. Prosjektet til en verdi av 1 milliard pund, hvor den engelske hovedstadens elektrisitetssystem skal kobles om, innebar å skape et nytt nettverk bestående av 32 kilometer med tunneler for å føre over 200 kilometer med høyspentkabler gjennom London.

Urbanisering Nyhetsartikler
Smartbyens spinndoktor

Tidligere Oslo-politiker Rina Brunsell Harsvik (48) mener at mange av byutviklingsprosjektene som skapte størst debatt ved millenniumskiftet fortsatt ville vært kontroversielle i dag. Nå skal hun gjøre smartbytenking til hverdagskost for norske byer og kommuner.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
«Førerløs» transportmodell skal utvikles i Oslo

COWI har vunnet en kontrakt for å se på «Nye teknologiske trender og deres betydning for mobilitet». Fokus innledningsvis er på de mulighetene for mobilitet i Oslo som de nyeste teknologiske trendene og innfasingen av førerløse biler gir.

Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
Kontrakt signert: Viktig milepæl for nytt Aker sykehus

Startskuddet for nytt Aker sykehus gikk i formiddag, da kontrakten for arkitekt- og rådgivende ingeniørtjenester for konseptfasen av prosjektet ble signert med Helse Sør-Øst RHF.

Bygninger Nyhetsartikler
Stockholm sentralstasjon – bærekraftsertifisert

Hver dag passerer over 200 000 besøkende Stockholm sentralstasjon. Den 150 år gamle bygningen er ikke bare et av de mest velbesøkte og trafikkerte stedene i Norden; utformingen og driften har dessuten blitt vurdert og sertifisert ifølge det internasjonale systemet BREEAM In-Use.

Trafikk- og transportplanlegging Nyhetsartikler
Skal utvikle "selvkjørende" transportmodell for Ruter

Hvilken betydning vil nye teknologiske trender ha for fremtidens mobilitet? Det er et av spørsmålene COWI skal finne svar på, i den nye kontrakten signert med Ruter.

Nyhetsartikler
Ordinær generalforsamling i COWI Holding A/S – foreløpig dagsorden

Den ordinære generalforsamling i COWI Holding A/S avholdes torsdag den 22. mars 2018 kl. 15.30 i COWIs kantine, Parallelvej 2, 2800 Kongens Lyngby i Danmark.

Industri Nyhetsartikler
Bedrifter må være sentrale aktører i det grønne skiftet

For en uke siden møttes oppunder 100 næringslivsfolk og den danske energi-, forsynings- og klimaministeren hos COWI i Lyngby i Danmark. Her debatterte de hvordan næringslivet kan bidra til en kostnadseffektiv, grønn omstilling samt rammebetingelsene som må til for at Danmark skal kunne holde sin posisjon som internasjonal frontfigur innenfor bærekraftig utvikling.

Bruer Nyhetsartikler
COWI klatrer på ENR-liste med ny rekordsettende bru

COWI er tildelt kontrakten for detaljprosjektering av en rekordsettende hengebru over Dardanellene nær Çanakkale i Vest-Tyrkia.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Video gjør det enkelt å parkere

Et nytt, smart parkeringskonsept forenkler livet for bilparkeiere og førere i byene. Basert på video og en smart datamaskin er fremtidens parkering her.

Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
COWI vinner prestisjefylt kontrakt på Nytt sykehus Drammen

COWI har i dag inngått kontrakt med Helse Sør-Øst om prosjektering av elektro og IKT på det nye sykehuset i Drammen.

Kart og geomatikk Nyhetsartikler
Ny metode for å redusere risikoen for bygningsskade under tunnelbygging

Grunnvann som siver inn i underjordiske anlegg, f.eks. tunneler og sjakter, kan føre til redusert poretrykk i leire, med påfølgende setning i jordmassen og potensielt alvorlige bygningsskader. Ny forskning gir bedre redskaper for å redusere risikoen.

Bruer Nyhetsartikler
Bruekspert: De minste konstruksjonsdelene er de mest tilfredsstillende

Destructor Bridge i Bath ble premiert «som et flott eksempel på vellykket brudesign» ved de prestisjefylte Structural Awards i Storbritannia

Energi Nyhetsartikler
Nytt byområde vil bli varmet opp med overskuddsvarme fra laboratorier

Nytt byområde vil bli varmet opp med overskuddsvarme fra laboratorier

Bruer Nyhetsartikler
Løft av 190 tonn tungt brusegment markerer teknisk klimaks

Et stort 190 tonn tungt og 40 meter langt brusegment som former Køge Nord Station, ble løftet på plass.

Urbanisering Nyhetsartikler
Byutvikling skaper jobber i jord- og skogbruket

Byutvikling kan skape jobber i jord- og skogbruket

Bærekraft Nyhetsartikler
Fullsatt Byfrokost i Bergen

Hvordan ser egentlig veien mot et smartere Bergen ut? Oppunder 200 deltok på Byfrokost i Bergen for å finne svaret.

Bruer Nyhetsartikler
Mersey Gateway Bridge åpner for trafikk

Skråkabelbrua er med sine tre søyler et landemerke i nordvestre England. Den er en etterlengtet ny forbindelse over elven Mersey og utsett som katalysator for vekst i regionen.

Veger og motorveger Nyhetsartikler
COWI og Rambøll vinner E16 Bjørum - Skaret

Med samtidig prosjektering og BIM som suksessfaktor, skal COWI og Rambøll sørge for at strekningen over Sollihøgda blir en ny og effektiv samferdselskorridor med betydelig bedre trafikksikkerhet, trafikkavvikling og miljø.

Bruer Nyhetsartikler
Hålogalandsbrua er Norges nest største hengebru

Stor milepæl for Norges neste største hengebru

Veger og motorveger Nyhetsartikler
COWI kjøper rådgivningsselskapet AnkoNova

COWI overtar det rådgivende ingeniørselskapet AnkoNova, som spesialiserer seg på transport i Stavanger-regionen. Oppkjøpet styrker COWIs posisjon innenfor transport og byutvikling på Sør-Vestlandet, og danner grunnlaget for en ny vegavdeling.

Energi Nyhetsartikler
COWI-talent skal representere Norge i prestisjefull fagsamling

To unge norske elektrotalenter er valgt ut til å representere Norge i en av verdens fremste elektrotekniske fagsamlinger i Russland neste uke. Det neste året skal de representere Norge i utarbeidelsen internasjonale elektriske standarder. En av dem er Harald Hammer (27) fra COWI.

Om COWI Nyhetsartikler
Innovativ sommer for COWItry-studenter

Sommerstudentene i COWI brukte 30 prosent av tiden sin på innovasjonsprosjekter. – Det er viktig å forankre betydningen av innovasjon og utvikling tidlig i karrieren, sier Birgit Farstad Larsen, utviklingsdirektør i COWI.