Nyheter og presse

Pressekontakt

May Kristin Haugen

Kommunikasjonsdirektør
COWI i Norge
 
Tlf.: 977 45 057
mkha@cowi.com

Finn internationale pressekontakter her

COWI i korte trekk

Alle fakta
Last ned pdf

Siste nytt

Om COWI Nyhetsartikler
Slik skaper du et godt arbeidsmiljø mens du sitter hjemme

Det kan være vanskelig å opprettholde et godt arbeidsmiljø når man ikke samles daglig ved kaffemaskinen. Heldigvis finnes det ting du kan gjøre med det.

Datasenter Nyhetsartikler
Datasenter-fjernvarme reduserer streamingens klimagassutslipp

Globalt slipper internettbruk ut like mye CO2 som flytrafikken. Men dette norske datasenteret har funnet en lønnsom og miljøvennlig løsning. Gjenbruk av varmen fra streamingen din reduserer klimagassavtrykket og energibruken betydelig.

Industri Nyhetsartikler
Denne CCS-piloten har fanget over 90 prosent av CO₂-en

Med dagens teknologi og energikilder er vi ikke i nærheten av å nå klimamålene i Parisavtalen. Karbonfangst er blant løsningene vi avhenger av for å lykkes. Nå må politikerne kjenne sin besøkelsestid, sier Ole Martin Moe, prosjektleder i COWI.Med dagens teknologi og energikilder er vi ikke i nærheten av å nå klimamålene i Parisavtalen. Karbonfangst er blant løsningene vi avhenger av for å lykkes. Nå må politikerne kjenne sin besøkelsestid, sier Ole Martin Moe, prosjektleder i COWI.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Nødvendig tvangsdigitalisering av byggenæringen

Byggenæringen er tvunget inn i en omstilling. Vi ser allerede at vi vil komme gjennom unntakstilstanden med en digital modenhet som er på et helt annet nivå enn der vi var før det startet.

Energi Nyhetsartikler
Vil det grønne skiftet sprenge strømnettet vårt?

Halvparten av all energien som brukes i Norge er fossil. COWIs eksperter designer nå innovative løsninger for å sørge for at Norge elektrifiseres uten overbelastning av strømnettet.

Om COWI Nyhetsartikler
Ni gode råd om hjemmekontor

Vår markeds- og utviklingssjef, Håkon Iversen, setter ord på sine erfaringer fra en lang karriere som selvstendig næringsdrivende med kontorplass hjemme.

Nyhetsartikler
Seks tips for å ivareta datasikkerheten på hjemmekontoret

Utbredt bruk av hjemmekontor er avgjørende for å lykkes med å redusere spredningen av koronaviruset. Samtidig øker det risikoen for å gå i de cyber-kriminelles feller.

Nyhetsartikler
COWIs håndtering av koronasituasjonen

Det påhviler oss alle et ansvar å bidra til å begrense smitten i samfunnet. COWI følger nasjonale helsemyndigheters retningslinjer og anbefalinger av hensyn til våre medarbeidere, kunder og øvrige omgivelser.

Bærekraft Nyhetsartikler
Nesten 9 av 10 er villige til å reise grønt til Tromsø sentrum

En ny COWI-undersøkelse viser at 87 prosent av de som besøker Tromsø sentrum på sine fritidsreiser enten reiser "grønt" allerede eller er åpne for å gjøre det dersom tilbudet blir bedre. Tromsø er en liten storby med voksesmerter, sa panelet under lanseringen av rapporten.

Om COWI Nyhetsartikler
Dyrker vennskap etter jobb

Bedriftsidrettslaget i COWI arrangerer alt fra ølbryggingsmesterskap og improteater til utenlandsturer og kite-surfing. Leder for Oslo-laget, Jens Christian Rognlien, er selv noe ambivalent til sirkeltreningen.

Om COWI Nyhetsartikler
Bransjen samlet for å få flere jenter til ingeniøryrket

Onsdag 12. februar ble Jenter og teknologi 2020 arrangert. Fornebubanen var blant prosjektene som åpnet dørene for å gi neste generasjon innblikk i ingeniørverdenen.

Miljøkonsekvensanalyse Nyhetsartikler
Utreder miljøkonsekvenser etter Sola-brannen

Brannen har utløst et behov for å utrede konsekvensene for nærmiljøet og hva Avinor skal gjøre videre med bygget.

Bygninger Nyhetsartikler
I lys av historien

Da Naturhistorisk museum i Bergen åpnet i oktober, var det første gang museet så noe annet enn dagslys. Nå står besøkende i kø for å oppleve det nyrenoverte museet.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Tom Erik er én av 10 med Best Value A-sertifisering i Norge

Kun ti kandidater har mottatt A-sertifisering for Best Value -metodikken i Norge. Carstensen tror metodikken vil prege bransjen vår i året som kommer.

Bygninger Nyhetsartikler
Vant pris for masteroppgave om akustikk i klasserom

Tidligere lærer, lydtekniker og trommeslager Erlend Bolstad vant Rådgivende Ingeniørers Forenings (RIF) årlige pris for beste masteroppgave innen akustikkfaget.

Bærekraft Nyhetsartikler
Generasjonsskiftet: Fra kull til klimaangst

De representerer tre generasjoner ingeniører innen energi og industri. Men hvordan gikk vi fra tungolje og kull til CO₂-fangst og klimaangst?

Om COWI Nyhetsartikler
Lars Aga er ny direktør for Vann og Miljø i COWI

Lars Aga går fra rollen som avdelingssjef på Veg til rollen som divisjonsdirektør for Vann og Miljø i COWI.

Vann Nyhetsartikler
Bildekk er blant mikroplastverstingene – men hvor farlig er det egentlig?

Mikroplast fra bildekk står for rundt 28 prosent av mikroplasten i havene våre. I et forskningsprosjekt for Handelens Miljøfond jobber Aquateam COWI nå for å finne ut hva konsekvensene av den sorte mikroplasten egentlig er.

Arkitektur Nyhetsartikler
Arkitema skal tegne Trondheims nye, bærekraftig stasjon

Arkitema Architects vinner arkitektkonkurransen for design av nye Trondheim Stasjon. Det nye stasjonsbygget vil få en sentral plass i byen, og har som mål å bli en møteplass for alle innbyggerne i Trondheim.

Bruer Nyhetsartikler
Signerte rammeavtale for fjordkrysninger på Nord-Vestlandet

Denne uken signerte AMC (Aas-Jakobsen, COWI og Multiconsult med Johs Holt) med partnere rammeavtale med Statens Vegvesen for fjordkrysninger på Nord-Vestlandet.

Urbanisering Nyhetsartikler
Bilbyen Drammen overrasker i ny COWI-undersøkelse

Drammen har den høyeste bilandelen blant de norske byene COWI har sett på i en fersk befolkningsundersøkelse. Hvem som kjører bil, skiller seg også vesentlig ut fra de øvrige byene.

Urbanisering Nyhetsartikler
64 prosent av bergensere er villige til å la bilen stå

COWI-rapporten "By uten bil – utopi, vidunderlig eller urettferdig" viser et betydelig potensial for grønnere fritidsreiser til Bergen sentrum. Men det er store forskjeller på reisende i indre og ytre bydeler.

Vann Nyhetsartikler
Ny vannforsyning for Oslo er vedtatt

Bystyret i Oslo har tatt endelig investeringsbeslutning om å bygge et vannbehandlingsanlegg og et transportsystem for reservevann til Oslo.

Miljø Nyhetsartikler
DNT og COWI inngår samarbeid om miljø og klima

I en tredelt leveranse til DNT vil COWI arbeide for en økt satsning på natur- og miljøvern, samfunnsansvar og bærekraft.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
COWI og Catenda med nytt samarbeid under tech-konferanse i København

Catenda og COWI har samarbeidet om videreutvikling av samhandlingsplattformen Bimsync. Resultatet ble presentert under Urbantech, et innovasjons- og akseleratorprogram for bærekraftig byutvikling i København.

Om COWI Nyhetsartikler
Her vil ingeniørene jobbe: Rådgivere dominerer topplisten

Rådgivende ingeniørselskaper dominerer i toppen av Universums rangering av attraktive arbeidsgivere for ingeniører. COWI klatrer hele syv plasser, og får sin beste plassering noensinne.

Vann Nyhetsartikler
Fant 100 år gammelt vannrør i tre i drift

I forbindelse med saneringsarbeid fant COWI-ingeniøren et 100 år gammelt vannrør i drift. – Det er ikke noe man ser hver dag, sier Roy Bjørkå Fagermoen.

Nyhetsartikler
Stina Charlene byre er ny finansdirektør (CFO) i COWI Norge

Stina kommer fra posisjonen som CFO i Orkla Health Group, der hun hadde ansvar for økonomiavdelingene i Norge, Danmark og Baltikum

Vann Nyhetsartikler
Vannekspert Jonny Ødegård blir prosjektsjef i COWI

Jonny Ødegård kommer fra rollen som avdelingsleder i Norconsult og leder for RIFs ekspertutvalg for vann og miljøteknikk. Han er nå ansatt som prosjekt- og markedssjef i COWI.

Bygninger Nyhetsartikler
Anstein Skinnarland blir Digital utviklingssjef i COWI

Etter fire år i sjefstolen i buildingSMART Norge, vender Anstein Skinnarland tilbake til COWI. Skinnarland går inn i rollen som Digital Development Director, og får dermed nasjonalt ansvar for digitaliseringsarbeidet i COWI i Norge.

Vann Nyhetsartikler
Kampen om det rene vannet

Vannkvalitet og vannforsyning har historisk ikke bekymret nordmenn. Men noe har skjedd. Det siste året har stadig flere kommuner klødd seg i hodet over hvordan de skal møte økte krav til leveringssikkerhet, etterslepet i VA-infrastrukturen, samt en nødvendig modernisering av prosessanleggene.

Veger og motorveger Nyhetsartikler
Feiret åpningen av ny gang- og sykkelvei i Oslo

Sykkelveien mellom Veitvet og Grorud er åpnet. Prosjektet var gjennomført som totalentreprise og ble gjennomført på rekordtid.

Klimaendringer Nyhetsartikler
Phan Åge Haugård (27) fra COWI vinner Årets Unge Rådgiver 2019

Phan Åge kommer til å sette spor etter seg, skriver juryen i sin begrunnelse. For andre år på rad henter COWI hjem den prestisjetunge RIF-prisen Årets Unge Rådgiver.

Vann Nyhetsartikler
COWI henter forskningsleder fra NIVA

Wolfgang Uhl går fra stillingen som forskningsleder i NIVA til COWI. Han skal jobbe for å knytte Aquateam COWIs forskning enda tettere sammen med det ledende renseteknikk- og vannprosessmiljøet i selskapet.

Jernbane Nyhetsartikler
COWI vinner tilbud på togstrekningen Nygårdstangen-Bergen-Fløen

Bane NOR skal bygge om deler av den mest trafikkerte enkeltsporede strekningen i Nord-Europa til et dobbeltspor. Sporet skal være i drift gjennom hele byggeperioden og COWI er nå valgt som rådgivende ingeniør.

Byplanlegging Nyhetsartikler
9 av 10 er villige til å reise grønt til Trondheim sentrum

En ny COWI-undersøkelse viser at hele 92 prosent av de som besøker Trondheim sentrum på sine fritidsreiser enten reiser "grønt" eller er åpne for å gjøre det dersom tilbudet blir bedre. – Det viser et betydelig potensial for mer bærekraftig transport i Trondheim, sier COWI-ekspert.

Infrastruktur Nyhetsartikler
80 år - og ingen planer om å gi seg

Da Eyvind Hesselberg begynte i COWI (daværende Østlandskonsult) i 1967 som VA-tekniker, brukte de penn, papir og regnestav på kontoret. I dag jobber han side om side med unge ingeniører som har digitale verktøy i blodet.

Vann Nyhetsartikler
COWIs overvannsekspert Phan Åge Haugård deler innsikt på tech-podkast

Seksjonsleder for Vann i Oslo, Phan Åge Haugård, gjestet nylig Silvija Seres' podkast, Lørn.tech. Her delte han innsikt om fremtidsrettet overvannshåndtering og den samfunnsøkonomiske nytten av klimatilpasning.

Areal- og eiendomsutvikling Nyhetsartikler
Lager VR-modell av folkekjære Olav Vs gate

Bymiljøetaten og COWI bruker VR og 3D-modellering for å visualisere brukervennlige løsninger i den nye gågaten. Målet er en trygg og multifunksjonell gate for byens vandreglade.

Urbanisering Nyhetsartikler
Sikkerhet til glede og besvær på COWIs Byfrokost

En rungende bransjeenighet om økt sikringsbehov i byene våre preget COWIs Byfrokost. Men eiendomsutviklerne frykter butikkdød om ikke mer byintegrerte løsninger kommer på plass.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
COWI vil lage livreddende sykehusmodell

Kan BIM-modeller bidra til å redde liv på nye Stavanger universitetssykehus? Verdensmestere i BIM-modellering Kristoffer Tungland og Torgeir Fadnes i COWI forklarte hvordan dette kan bli mulig under Nordic Edge Expo-konferansen i Stavanger.

Samfunnsplanlegging Nyhetsartikler
De designer sikringstiltakene du ikke ser, på prosjektene du ikke vet at finnes

Senter for risikoreduserende design i COWI jobber med å øke sikkerhetskompetansen blant virksomheter som berøres av den nye sikkerhetsloven.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Dette geofagmiljøet sikrer landet når andre sover

De drar på jobb når andre sover, for å ta grunnprøvene som sikrer at fremtidens bygg- og infrastrukturprosjekter bygges på trygg grunn.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Trøndersk vegprosjekt fornyer bransjen - du kan bidra med din kompetanse

Ny firefelts motorvei for E6 mellom Kvål og Melhus er den første av sitt slag i Norge. Kontraktsformen Integrert prosjektleveranse (IPL) har aldri før vært brukt på et norsk samferdselsprosjekt. Prosjektet er en pilot i Nye Veier og nå gjelder det å bevise at IPL er kommet for å bli.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Utvider og styrker geomiljøet i COWI

Med seks borerigger, over 30 ansatte og noen av landets største prosjekter i porteføljen, skal Oddny Jørgens lede og utvikle COWIs geofagmiljø i vekst.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Trondheimstrafikk får hjelp av stordataanalyse

Avanserte stordataanalyser fra COWIs Data From Sky-teknologi gir et bedre grunnlag for reguleringsarbeidet i hovedferdselsåren Elgeseter gate. I disse dager analyseres den innsamlede dataen.

Bærekraft Nyhetsartikler
Fra deponi til naturperle

Etter over 100 år som kalksteinsuttak og 30 år som deponi for farlig avfall, er Langøya klar for å bli Østlandets neste fjordperle. Nå blomstrer sjelden, stedegen natur på den nordlige delen av den langstrakte øya.

Natur Nyhetsartikler
COWI-ekspert legger hemmelige løyper til VM i orientering

I tre år har deltakere hatt forbud mot å ferdes i Hobbøl kommunes skoger. Når VM i orientering nå avholdes 12-17. august kan de omsider ferdes fritt igjen og teste løypene som sivilingeniøren Tom Arild Karlsen har lagt.

Avfall og gjenvinning Nyhetsartikler
Integrerer miljøkrav i BIM

Ved hjelp av et sterkt Building Information Management-team og egne programmerere, har COWI lyktes med å få miljøkrav inn i det digitale prosjekteringsarbeidet. Integreringen gjennomføres for første gang, som en del av et pilotprosjekt for Rana kommune.

Oversvømmelse Nyhetsartikler
Asfaltjungel koster Norge millioner når det regner

Hver dag vi ikke bygger grønne tiltak på overflaten for å håndtere styrtregnet vårt, koster det samfunnet store summer. Dette til tross for at løsningene både er billigere, mer effektive og gir bedre samfunnsøkonomi enn dagens løsninger.

Klimaendringer Nyhetsartikler
Studenter skal utvikle innovative klimaløsninger for kunstige øyer

Under COWIs sommerprogram 'COWI Try', skal 34 studenter fra Norge, Danmark, Sverige og Storbritannia være med å utvikle innovative klimaløsninger for et av Nord-Europas største byutviklingsprosjekter i Danmark.

Klimaendringer Nyhetsartikler

Veger og motorveger Nyhetsartikler
Komplekst vegprosjekt skal sikre fastlandsforbindelse i Færder

Den nye fastlandsforbindelsen skal avlaste biltrafikken i Tønsberg sentrum og Teie, og bedrer fremkommeligheten for bussene på dagens veinett. COWI har vunnet detaljreguleringen av den komplekse vegoppgraderingen.

Bygninger Nyhetsartikler
COWI vinner tildeling av akustikk i Nationaltheatret

COWIs akustikere har, i samarbeid med verdensledende Kahle Acoustics, fått i oppdrag å rehabilitere akustikken i en av Norges aller viktigste kulturinstitusjoner.

Bærekraft Nyhetsartikler
COWI inn i FNs smartbylab i Ålesund

COWI har inngått intensjonsavtale med FNs nye laboratorium for smarte og bærekraftige byer, som skal etableres i Ålesund.

Bruer Nyhetsartikler
Sikring mot massive isflak gav innovativ brufundamentering – nå tar Beitstadsundbrua form

Store drivende isflak på opptil 10.000m2 gjorde at bruingeniørene måtte tenke nytt om brufundamenteringen. Løsningen ligger nå skjult under havoverflaten.

Om COWI Nyhetsartikler
Gikk for gullklokka

Til sammen har Karin Larsen (67) og Harald Sagen (70) jobbet i COWI i nesten 70 år. I løpet av den tiden har de vordende pensjonistene opplevd alt fra brann til den digitale revolusjonen. Hvordan har de opplevd utviklingen i bransjen?

Trafikk- og transportplanlegging Nyhetsartikler
Disse utfordringene gjør det krevende å planlegge sykkelbyer i Norge

Kvartalsstruktur, plassbegrensninger og smale bygater er blant utfordringene vi står overfor når norske byer skal bli sykkelvennlige, ifølge vegingeniør Steffen Hovde. Langs Ring 2 i Oslo ferdigstilles i disse dager noen av grepene som viser at det likevel er mulig.

Vindenergi Nyhetsartikler
Et av de internasjonalt ledende miljøene for havvind finner vi i Norge

Mens det norske markedet for offshore vindkraft står stille, leder disse ingeniørene arbeidet med verdens største vindturbinparker internasjonalt.

Vann Nyhetsartikler
Hvordan klimasikre fremtidens byer?

Det var tema da Den Danske Ambassade i Oslo inviterte til seminar om klimasikring av norske og danske byer. COWI-eksperter stilte med noen svar på hvordan vann bør håndteres i fremtidens byer.

Industri Nyhetsartikler
Tankstasjoner for flytende gass skal gi grønnere tungtransport i Norden

Industri Nyhetsartikler
Ikke mulig å nå CO₂-mål uten karbonfangst

Med dagens teknologi og energikilder er vi ikke i nærheten av å nå klimamålene i Parisavtalen. Klokka tikker. I mellomtiden kan karbonfangst bli en viktig del av redningen, tror Ole Martin Moe, prosjektleder i COWI.

Om COWI Nyhetsartikler
Nerdenes lynraske hevn

I denne kjelleren jobber 67 studenter fulltid med å bygge racerbil i ett år. Vi ble med ned i verkstedet for å se hva som motiverer dem til å jobbe rundt klokka i ett år – ved siden av studiene.

Flyplasser Nyhetsartikler
Rådgiverkontrakt signert for Evenes flystasjon

Med forbehold om utfallet av Stortingets behandling av rammene for prosjektene på Evenes flystasjon i juni, har Forsvarsbygg signert avrop med rådgivningsfirmaet NCR (Nordic, Cowi og Rambøll) om detaljprosjektering på de største prosjektene.

Miljø Nyhetsartikler
COWI skal kartlegge truet natur i Østfold, Vestfold og Agder

Oppdraget skal løses i samarbeid med Rambøll, Rådgivende Biologer og Natur og Samfunn.

Om COWI Nyhetsartikler
Helle Irina i COWI skrev årets VA-oppgave

Årlig deler RIF ut prisen for årets beste bacheloroppgave innen vann- og miljøteknikk. Årets vinner ble oppgaven om Leangenbekken skrevet av COWI-ansatte Helle Irina Amdahl Nyhus.

Om COWI Nyhetsartikler
Kristoffer fra COWI til finalen i internasjonal ingeniørkonkurranse

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har nominert fem nordmenn til finalen i den pan-europeiske ingeniørkonkurransen EFCA Young Professionals. Blant dem er Kristoffer Tungland, som i oktober vant den norske utgaven av konkurransen.

Bygninger Nyhetsartikler
Satser tungt på brannsikring av stavkirker

Riksantikvaren fornyer kontrakten med COWI om brannsikring av norske stavkirker – trebygningene fra middelalderen som det kun er et par titalls igjen av.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Ny rapport: Slik vil selvkjørende transport påvirke Oslo-regionen

Hvilken betydning vil nye teknologiske trender ha for fremtidens mobilitet i Oslo og Akershus? I den ferske Oslo-studien som ble lansert i dag, legger COWI og PTV frem noen av svarene.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
COWI arrangerte BIM-kurs for NTNU-studenter

Kurset "Digitalisering i praksis" gir studentene et innblikk på hvordan den digitale arbeidshverdagen til ingeniører egentlig ser ut. Den store interessen for kurset stadfester neste generasjon ingeniørers interesse for digital prosjektering.

Om COWI Nyhetsartikler
Slik kan vi gjøre ingeniørfaget interessant for neste generasjon

Fire ungdomsskoleelever fikk fotfølge maskiningeniør Isak Ladegård fra COWI på jobb en hel dag. Det tror Isak er lurt hvis vi skal klare å rekruttere ingeniører nok til å løse samfunnets store utfordringer i årene fremover.

kontruksjsonsområde med stål- og metallkontruksjoner
Bærekraft Nyhetsartikler
Kan byggsektoren bli mer sirkulær?

Byggebransjen står for betydelige utslipp og gjenbruksgraden i næringen er lav. Men hvorfor er det slik, og hvordan kan vi snu tendensen? Det var spørsmålet Norsk senter for sirkulær økonomi (NSSØ) og COWI stilte da de inviterte til sirkeltreff om materialgjenvinning i et sirkulært perspektiv.

Bruer Nyhetsartikler
Flomutsatt landsby i Rwanda får hjelp fra frivillige brubyggere i Norge

Lokalsamfunnet isoleres når flommen river med seg brua deres flere ganger årlig. Snart reiser 10 COWI-ingeniører til Rwanda for å bygge ei splitter ny 44 meter lang hengebru.

kontraktsignering for e6 kvål melhus med deltakelse fra nye veier, cowi og peab
Veger og motorveger Nyhetsartikler
Nye veier har signert kontrakt med Peab og COWI

I dag signerte Nye Veier kontrakt med Peab og COWI. Prosjektet gjennomføres med en ny modell, Integrert prosjektleveranse (IPL). De tre IPL-partnerne skal sammen, i en felles kontrakt, bygge firefelts motorvei fra Kvål til Melhus. Samarbeidsformen er helt unik innen norsk veibygging.

Infrastruktur Nyhetsartikler
COWI og Peab vinner nyskapende E6-prosjekt

Nye Veier AS har besluttet at Peab og COWI skal videre til konkretiseringsfasen for E6-utbyggingen mellom Kvål og Melhus – en strekning på sju kilometer.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI styrker kompetanse- og innovasjonsmiljøet i Stavanger

I kjernen av innovasjonsparken i Stavanger ligger COWIs kontor. Det står godt i stil med Stavanger-kontorets siste års prosjekter, som har vært preget av innovative løsninger og store skalaer. Nå søker COWIs Stavanger-kontor nye kolleger.

Prosjektledelse og byggherrerådgivning Nyhetsartikler
Slik leder og sikrer de landets graderte prosjekter

De leder og sikrer noen av landets mest kritiske funksjoner og prosjekter. Med en ny sikkerhetslov, stadig smartere bygg og et økt trusselbildet, har etterspørselen etter kompetansen deres vokst. Nå søker de flere kolleger til teamet sitt.

Vann Nyhetsartikler
Komplekse flyplassprosjekter utfordrer VA-faget

Grenseflater mot så å si samtlige fag. Nye bransjetrender. Permafrost. COWIs satsing på vann og avløp i flyplassprosjekter utfordrer faglige – og landlige – grenser.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Trendene som vil prege ITB-bransjen årene fremover

Ståle Killie var med å opprette ITB-begrepet i 2003 da den første bransjestandarden kom i havn. Om få måneder kommer den ferskeste ITB-standarden. Vi har bedt COWIs ITB-ekspert se inn i spåkula for årene som kommer.

Nyhetsartikler
Er dette ingeniørkunstens ultimate pepperkakeverk?

"Det er ikke strengt nødvendig å være ingeniør, men det hjelper", sier pepperkakekreatør og COWI-ingeniør Rune Johannesen om pepperkakemodellen av Heddal stavkirke.

Miljø Nyhetsartikler
COWI er Miljøfyrtårn-sertifisert

Mandag mottok COWI sin nye Miljøfyrtårn-sertifisering – for første gang som hovedkontor. – Hovedkontormodellen sikrer at miljøfokuset er forankret i toppen av organisasjonen, før den bæres ut til hvert lokale kontor og prosjekt, sa Lan Marie Berg under tildelingen.

Jernbane Nyhetsartikler
Slik øker stasjonen kollektivandelen i Trondheim

En ny Leangen stasjon bedrer kårene for pendlere og utvider kollektivdekningen i Trondheim. COWI har jobbet med prosjektet siden 2016. Dette er grepene som tas i bruk for å lykkes.

Bruer Nyhetsartikler
Brujegerne: Slik designes verdens vakreste bruer

Søndag åpner Narviks nye landemerke, Hålogalandsbrua. Brua er et levende eksempel på bruers estetiske verdi i samfunnet.

Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
Nytt sykehus på Aker blir et landemerke i Oslo

Konseptet for Nytt sykehus på Aker er nå levert: et kompakt sykehus der det blir lys, luft, utsikt og tilgang til gode uteområder med grønne lunger. For å sikre varig vern av områdets historiske bygninger tas flere av disse også i bruk av sykehuset.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI inngår avtale om oppkjøp av Arkitema Architects og rykker opp i toppen av den nordiske superligaen

COWI har inngått avtale om oppkjøp av Danmarks største arkitektvirksomhet for et tresifret millionbeløp. Målet er å levere enda bedre, vakrere og mer sammenhengende løsninger innenfor byutvikling, bokvalitet, klima og bærekraft.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Norsk sykehus er verdens beste digitale byggeprosjekt

I arbeidet med Stavanger Universitetssykehus (SUS2023) har COWI og Nordic's prosjekteringsgruppe knekt koden en hel byggenæring har jaktet på. I kveld ble prosjektet kåret til verdens beste digitale byggeprosjekt.

Bruer Nyhetsartikler
Utreder verdens lengste flytebru på E39

Aas-Jakobsen, COWI og Multiconsult med Johs Holt skal bistå Statens vegvesen med å finne den mest fordelaktige bruløsningen på E39 over Bjørnafjorden i Hordaland. Dette arbeidet skal gjøres i parallell med en annen, uavhengig prosjekteringsgruppe. Den planlagte flytebrua på 5 km blir verdens lengste.

Urbanisering Nyhetsartikler
Fullsatt COWI-byfrokost om den komplekse midtbyen

Kan Trondheim sentrum utvikles til å bli både bærekraftig, levende og verdiskapende? En fullsatt Kunsthall i Trondheim møtte opp til COWIs byfrokost for å finne svaret.

Flyplasser Nyhetsartikler
COWI valgt som rådgiver ved Avinors flyplasser

Avinor velger COWI som en av flere rammeavtaleleverandører i en omfattende, nasjonal rammeavtale av ingeniør- og rådgivingstjenester ved alle Avinors flyplasser i Norge.

Vannforsyning Nyhetsartikler
Ny vannforsyning i Oslo

Multiconsult, COWI og Asplan Viak starter umiddelbart opp med arbeidene på et av de største VA-prosjektene i norgeshistorien.

Infrastruktur Nyhetsartikler
Verdens lengste sjøforbindelse åpner for trafikk

Den nye Hongkong–Zhuhai–Macao-forbindelsen omfatter verdens lengste senketunnel for vegtrafikk. Den ble prosjektert for kinesiske entreprenører ved hjelp av en nyskapende, vanntett betongkonstruksjon utviklet av COWIs tunneleksperter.

Om COWI Nyhetsartikler
Kristoffer Tungland fra COWI er Årets Unge Rådgiver

Hans bidrag til digitaliseringen av byggenæringen løfter BIM-faget og er med på å utvikle bransjens kompetanse, heter det i juryens begrunnelse. I dag fikk COWI-ingeniøren den prestisjetunge tittelen Årets Unge Rådgiver på RIFs høstmøte 2018.

Om COWI Nyhetsartikler
Kristoffer Tungland i finalen til RIFs Årets unge rådgiver

Beskrives av juryen som en rådgiver som løfter BIM-faget og er aktiv i videreformidling av sin kunnskap.

3D-modellen projiseres videre over på skjermvegger eller direkte i VR-briller som gir brukerne romfølelse – og skaper en såkalt BIM-cave.
Sykehus og helsebygg Nyhetsartikler
COWI lanserte VR-studio for sykehusprosjektering

På Nordic Edge Expo lanserte COWI VR-studioet som bidrar til smartere samhandling og medvirkning i byggeprosjekter.

Nyhetsartikler
Storstilt rengjøring av Puddefjorden er ferdigstilt

Store deler av sjøbunnen utenfor Bergen er sterkt forurenset av tungmetaller og organiske miljøgifter. Puddefjorden er det første av tre delområder som nå står ferdig med ny og ren bunn, med COWI som rådgiver. Mandag ble den nye og rene Puddefjorden offisielt åpnet.

Digitalisering og teknologi Nyhetsartikler
Chatbot-sykkel stakk av med seieren i innovasjonskonkurranse

COWI var med å kåre den beste smartbyidéen for Smarte Byer Norge under Arendlasuka. Vinneren var delingssykkelkonseptet Oslobike, som bruker kunstig intelligens for å forbedre sin tjeneste.

Kirsti Engebretsen Larssen går fra stillingen som divisjonsdirektør for Bygninger i COWI Norge til stillingen som direktør for forretningsutvikling i COWI Norge.
Om COWI Nyhetsartikler
Markant styrking av forretningsutvikling i COWI

En nyetablert toppstilling skal styrke markeds- og forretningsutviklingen i COWI Norge. Tidligere leder av divisjon Bygninger, Kirsti Engebretsen Larssen, får det nasjonale ansvaret.

Om COWI Nyhetsartikler
COWI Try-studenter presenterer innovasjonsløsninger for Europas første plussby

Da årets COWI Try-program hadde sin siste dag, hadde over halvparten av studentene allerede signert kontrakter med COWI for videre arbeid med selskapet. I sommer har de jobbet med å teste ny, miljøvennlig teknologi og intelligente mobilitetsløsninger.

Flyplasser Nyhetsartikler
Nordic og COWI skal utvikle Islands hovedflyplass

Nordic og COWI har sammen med lokale partnere vunnet rammeavtalen for Isavias utvikling av Islands hovedflyplass, Keflavik International Airport.

Knutepunktet Carl Berner med Ruter-busser, trikk og tett trafikk.
Urbanisering Nyhetsartikler
COWI vil løse byenes utfordringer på Arendalsuka

Smarte byer, byvekstavtaler og fremtidens byrom er noen av debattene COWI inviterer til når Arendalsuka går i gang på mandag. Få en oversikt over COWIs program her.