COWI inn på topplisten over attraktive arbeidsgivere for ingeniørstudenter

05.05.2020

COWI klatrer mest blant rådgiverbedriftene og er byggenæringens nest mest attraktive arbeidsgiver i Norge for teknologistudenter. Det viser årets studentundersøkelse fra Karrierebarometeret 2020.

Karrierebarometeret er en årlig undersøkelse som måler attraktiviteten og kjennskapen til arbeidsgivere i Norge. COWI klatrer seks plasser, og havner på en 9. plass totalt på listen.

- Vi er stolte av å ha rykket inn på topplisten over arbeidsgivere studenter helst vil jobbe hos. Dagens studenter er morgendagens medarbeidere, kunder og samarbeidspartnere. De vil få viktige roller i utviklingen av bærekraftige løsninger og prosjekter for det grønne skiftet. Vi opplever at nyutdannede bringer inn ny kunnskap, bidrar til faglig utvikling og styrker det sosiale i arbeidsmiljøet. Derfor er studentene viktige for oss, sier May Kristin Haugen, kommunikasjonssjef i COWI.

Karrierebarometeret 2020 baseres på svar fra 4600 studenter samlet inn i perioden februar til april. Karrierestart.no og Evidente står bak undersøkelsen.

SETTER SITT PREG PÅ FREMTIDENS LØSNINGER

Rådgivende ingeniører den nest mest attraktive bransjen for teknologistudentene, etter fornybar energi. På tredjeplass kommer olje og energi. I årets undersøkelse styrker Rådgivende ingeniører sin attraktivitet som bransje totalt sett.

- Det er viktig for oss at studenter får et godt innblikk i rådgiverbransjen og alle de spennende karrieremulighetene studentene kan oppleve. Som rådgivende ingeniør får du være med å sette ditt preg på hva og hvordan vi skal bygge i fremtiden. Det vet vi at appellerer til mange studenter som vi opplever har et sterkt personlig engasjement knyttet til både bærekraft og digitalisering. Dette er viktig kompetanse å fylle på med i rådgiverbransjen, sier Haugen.

Jobbmulighetene blir vurdert på samme måte som i fjor av teknologistudentene. 74 prosent av de spurte ser det som sannsynlig eller svært at de får seg en jobb som er relevant for studiene.

TOPPLISTEN FOR INGENIØRSTUDENTER

Dette er ifølge Karrierebarometeret 2020 de ti mest populære arbeidsgiverne blant studenter innen ulike teknologiske fag. Endring i plassering fra 2019 i parentes.

  1. Sintef (0)
  2. Equinor (1)
  3. Norconsult (1)
  4. Aker Solutions (-2)
  5. Hydro (3)
  6. DNV GL (6)
  7. Kongsberg Gruppen (-2)
  8. Aker BP (1)
  9. Cowi (6)
  10. Multiconsult (-4)

Ta kontakt

May Kristin Haugen
Head of Communication
Communication NO, Norway

Tel: +47 97745057