Bilde: Ruter

COWI skal planlegge gigantprosjektet Fornebubanen

COWI A/S og Multiconsult ASA har inngått en joint venture-avtale for prosjekteringen av Fornebubanen, en 8,5 kilometer lang utvidelse av T-banenettet i Oslo som knytter Fornebu i Bærum til Oslo.

14.09.2017

Fornebubanen er Oslos største transportprosjekt på over 20 år.
Lars-Peter Søbye, CEO i COWI, sier: – Vi er stolte av å skulle planlegge Fornebubanen, som er et spennende og viktig prosjekt. Vi skal foruten de klassiske sivilingeniørleveransene og tunnelkompetansen også yte rådgivning blant annet innenfor vann og miljø. Det understreker at vi kan levere samtlige tjenester på store og komplekse infrastrukturprosjekter.

Den nye T-banelinjen vil gå under jorden fra Oslos knutepunkt, Majorstuen, vestover til Fornebu – et område der hovedflyplassen i Oslo tidligere lå, og som nå er blitt gjort om til et kombinert bolig- og forretningsområde.

Ifølge Nasjonal transportplan er målet at byggingen av den nye linjen skal starte i 2021 og ferdigstilles i 2025.

Fullstendig tjenestetilbud

COWI har betydelig erfaring med prosjektering av metroer etter å ha jobbet på metroprosjekter i København, Doha og Aten. COWI har alle ingeniørfag til rådighet internt og kan derfor tilby alle nødvendige tjenester til Fornebubanen.
Prosjektet omfatter seks nye stasjoner, T-banetunnelen og prosjektering av det underjordiske vedlikeholdssenteret på Fornebu.

Knud Erik Christensen, Senior Market Director i COWI, sier: – Det er et avgjørende prosjekt for COWI, fordi det understreker vår posisjon som ledende rådgiver på metroprosjekter. Vi har både erfaringen og de dyktigste medarbeiderne, og det blir anerkjent i markedet. Prosjektet er utfordrende og svært stort, men det vil bety en enorm forskjell for mobiliteten i Oslo og bidra vesentlig til utvikling av byområder.

Dobbelt så stor innen 2020

COWI er verdens tredje største rådgivningsfirma innen tunnelprosjektering og verdens ledende eksperter innen metroprosjekter. Sammen er COWI og Multiconsult de største rådgiverne på metro, geoteknikk og teknologi i Skandinavia.

Med hovedkontor i København planlegger COWI å doble sin internasjonale virksomhet innen 2020 og har nylig etablert seg i det britiske markedet gjennom oppkjøpene av tunnelspesialisten Donaldson Associates og bruspesialistene Flint & Neill.
COWI Nord-Amerika består av de tidligere rådgivende ingeniørfirmaene Buckland & Taylor, Jenny Engineering Corporation, Ben C. Gerwick og Ocean and Coastal Consultants.

Om COWI

COWI er en ledende konsulentgruppe som skaper verdier for kunder, mennesker og samfunn gjennom vår unike 360°-tilnærming. Vår kompetanse i verdensklasse innenfor teknologi, økonomi og miljøvitenskap gjør det mulig å sette sammen optimale team tilpasset det enkelte prosjekt, slik at vi kan skape sammenhengende løsninger for kundene våre. Med mer enn 6500 ansatte, kontorer over hele verden og mer enn 85 års erfaring i bransjen er vi ledende innenfor vårt felt.

Ta kontakt

Søren Kragh Pedersen
Head of Group PA & PR
Communication, Denmark

Tel: +45 2025 7018