Hålogalandsbrua – en milepæl er nådd

Stor milepæl for Norges neste største hengebru

En viktig milepæl er nådd. Mindre enn to måneder etter ankomst med skip fra Kina er de 30 bruplatesegmentene til Hålogalandsbrua nå på plass. Det tok byggeteamet en måned å løfte og feste bruplatesegmentene.

11.10.2017

Hålogalandsbrua har allerede fått tilnavnet «den vakreste brua i verden» av både lokalbefolkning og konstruksjonsentusiaster. Brua krysser den dype Rombaksfjorden i Narvik kommune i Nord-Norge.

– Denne brua er ikke bare vakker. Den vil også være til stor gavn for lokalsamfunnet. Med bruplatesegmentene på plass er vi kommet et stort skritt nærmere målet. En fantastisk brufortelling som begynte for ti år siden, er i ferd med å nå sin avslutning. Det ligger stadig månedsvis av hardt arbeid foran oss, men jeg kan ikke vente med å se de første bilene kjøre over brua neste sommer, sier Assad Jamal, teknisk prosjektleder fra COWI.

Raskere, sikrere og mindre kø

Når brua åpner, vil den ikke bare øke trafikksikkerheten, den vil også forkorte reisetiden mellom Narvik og Evenes lufthavn med 20 minutter. Den eksisterende vegen rundt Rombaksfjorden rammes ofte av jordskred, noe som har ført til en lang rekke alvorlige ulykker opp gjennom årene.

Med en høyde på 179 meter over havet faller Hålogalandsbrua fint inn i det fjellrike landskapet og det høyeste punktet i området, det ikoniske fjellet Den sovende dronning. Som prosjektingeniør stod COWI for for- og detaljprosjekteringen av brua samt oppfølging av byggingen. Dissing+Weitling er arkitekter på prosjektet.

– Jeg er stolt av å være en del av dette enestående bruprosjektet. For meg som ung ingeniør og prosjektleder er det en fornøyelse å følge den fantastiske historien om hva jeg tror blir en av de mest innovative og vakre hengebruer i verden, sier Assad Jamal.

Den 1145 meter lange hengebrua skal etter planen åpne sommeren 2018.

Ta kontakt

May Kristin Haugen
Head of Communication
Communication NO, Norway

Tel: +47 97745057