Spektakulære fjordkrysninger og grenseløst samarbeid

Hvilke muligheter har du som nyutdannet ingeniør i COWI? Bli kjent med noen av mulighetene gjennom intervjuet Universum gjorde med sivilingeniør Kenth Daniel Solheim.

Prosjektering av spektakulære fjordkrysninger, små innkjøringer i Oslo og lederansvar i India. En karriere i COWI byr på et bredt spekter av muligheter.

Etter endt befalsskole begynte Kenth på NTNU der han studerte konstruksjon. En tidlig interesse for skyskrapere ble etter hvert byttet ut med en enda sterkere fascinasjon for bruer.

– Med alle Norges brede og dype fjorder er det lett å bli fascinert av bruer. Landet vårt er dekket av bruer, og flere er spektakulære selv i et internasjonalt perspektiv.

Det er nettopp voldsomme dimensjoner som preger et av prosjektene Kenth har vært med på i sine to år i COWI, nemlig prosjekteringen av bruen over Bjørnafjorden, en del av ferjefri E39 som skal realiseres mellom Kristiansand og Trondheim.

– Bjørnafjorden er fem kilometer bred, med en havdybde på 550 meter. Vi prosjekterer en flytebru som kan bli verdens lengste i sitt slag. Prosjektet har strukket grensene for hva man trodde tradisjonelle brukonstruksjoner kunne klare. Å være med på et slikt prosjekt har vært usedvanlig lærerikt.

I dette prosjektet har Kenth hatt tett dialog med både kolleger her i Norge og brumiljøet i COWI Danmark.

– Å være med på et såpass spektakulært prosjekt er jo veldig gøy, og det er også spennende å utvide nettverket mitt ved å jobbe med kolleger i utlandet.
a kent.jpg

Med over 6000 kolleger i mer enn 30 land er det rikelig med anledninger til å dra veksel på COWIs internasjonal ekspertise. Det vil Kenth gjøre til gagns i september, for da reiser han til India i seks måneder.

– Jeg fikk akkurat arbeidsvisumet mitt, så over sommeren bærer det av sted til Gurgaon like utenfor New Dehli. Byen opplever sterk vekst og har de siste årene utviklet seg til å bli et ledende knutepunkt for finans og industri.

COWIs kontor i Gurgaon er involvert i flere av COWIs største internasjonale prosjekter, deriblant en rekke prosjekter i Norge. I rollen som koordinator vil Kenth fungere som et bindeledd som skal knytte brumiljøet i Norge sammen med brumiljøet i India.

– Utstasjoneringen er veldig spennende, dels fordi jeg får oppleve noe helt nytt – jeg har aldri vært i India – men også fordi det er en betydelig lederutfordring. I mine to år i COWI har utviklingen min kretset rundt det faglige, mens jeg nå ønsker jeg mer erfaring innen ledelse, noe COWI legger til rette for gjennom dette oppholdet. I løpet av våren skal jeg blant annet begynne på vårt eget prosjektlederkurs.
Hos COWI har alle medarbeidere fire ulike karriereløp å velge mellom, hvor en selv bestemmer seg for en karriereutvikling innen enten linjeledelse, prosjektledelse, fag og marked.

– Å ha disse mulighetene gjør at man kan ha en lang og samtidig variert karriere innenfor samme firma, noe som i alle fall jeg setter stor pris på. Alle som jobber i COWI har en personlig utviklingsplan som er et verktøy for å sikre personlig utvikling. Planen fylles ut med støtte fra nærmeste leder som også sørger for jevnlig oppfølging. Jeg føler virkelig at COWI vil at jeg skal fortsette å utvikle meg – både faglig og personlig. Og det har jeg tenkt å gjøre.

Ta kontakt

May Kristin Haugen
Head of Communication
Communication NO, Norway

Tel: +47 97745057