sara strekker seg mot himmelen

"DU KAN NÅ SÅ LANGT SOM TALENTET DITT OG EVNENE DINE TILLATER"  

Sara kom til COWI for tre år siden, takket være en anbefaling fra en tidligere sjef. Hun visste lite om COWI, men det som lokket henne hit, var muligheten til å arbeide med Doha Metro og de rosende ordene hun fikk høre fra sin tidligere sjef.

Og hun har ikke blitt skuffet.

Når Sara ser seg rundt i organisasjonen, ser hun et miljø der alle kan skape seg en god karriere, der kvinner har ledende stillinger, for eksempel divisjonsdirektør, avdelingssjef og seksjonsleder, og der kollegaer samarbeider på tvers av landegrenser og fagområder for å levere innovative løsninger til kundene.

Det er denne innstillingen til teamarbeid og det å oppnå ting sammen som lokker, sier hun.

"COWI er en bedrift der du ikke bare drømmer om å nå toppen, du blir til og med aktivt oppmuntret hvert skritt på veien. Uansett hva du vil jobbe med – med prosjektleveranser, som linjeleder, teknisk spesialist eller med forretningsstøtte – er det ingenting som skal hindre deg i å nå potensialet ditt. "Du kan nå så langt som talentet ditt og evnene dine tillater."

NYE KULTURER OG PERSPEKTIVER

I COWI får Sara mulighet til å utvikle karrieren og kombinere den med sin store interesse for reiser.

Grunnvann er hennes greie – utgraving, avvanning og utvinning. Hun har bodd og arbeidet i Australia, Vietnam, Saudi-Arabia, Qatar og flere andre land, og nylig flyttet hun til Storbritannia, så man kan trygt si at hun har erfaring fra mange forskjellige kulturer.

"Å arbeide i forskjellige land har gitt meg helt nye perspektiver på ting. Når man drar på ferie til et nytt land, kan man se og føle de sosiale forskjellene. Men når man arbeider i det samme landet, opplever man ofte at de arbeider, kommuniserer og samarbeider på en helt annen måte. Det å arbeide i forskjellige land har åpnet øynene mine for hvor forskjellige arbeidskulturer kan være, selv for lignende prosjekter, og hvor spennende det er å arbeide i en internasjonal bedrift."

FØLER SEG STOLT

Saras stilling er todelt. Den ene delen er prosjektledelse – prosessorientert, administrativ og med fokus på å holde oversikt over budsjetter, ressurser, risikoer og tidsbruk. Sara kaller det kontordelen av jobben.

Den andre delen går ut på å finne bærekraftige løsninger på krevende tekniske utfordringer. Dette er gnisten som tenner lidenskapen for jobben.

Et av hennes sterkeste minner er fra en uventet hendelse med en tunnelboremaskin (TBM).

"På grunn av stor medieoppmerksomhet og press fra alle kanter trengte kunden en innovativ løsning. Teamet ble innkalt til krisemøter klokken sju hver morgen i en måned, og vi jobbet utrettelig med å finne gode løsninger og implementere dem, og til slutt klarte vi å redde kunden ut av situasjonen," minnes Sara med et smil.

"Det beste med hele prosessen var da løsningen vår ble tatt i bruk. Til tross for det store presset kan jeg ikke føle annet enn stolthet når jeg ser tilbake på hva vi fikk til sammen."

Til tross for det store presset kan jeg ikke føle annet enn stolthet når jeg ser tilbake på hva vi fikk til sammen. 
Sara Mehrabi

TENKE UTENFOR BOKSEN

Det er den tekniske delen av jobben som gir Sara de største utfordringene, men også størst tilfredsstillelse.

"Jeg elsker det når andre kommer til meg med et problem som ved første øyekast ser umulig ut. Å tenke utenfor boksen og samarbeide med andre kollegaer enn de nærmeste er alltid inspirerende. Jeg begynner å tenke på problemet og snakker med kollegaer fra andre fagområder, og så finner vi en løsning sammen," forteller Sara. "Det er svært få problemer som kan løses av en fagdisiplin alene i dag. Man må samle forskjellige perspektiver for å finne løsningen."

Det er svært få problemer som kan løses av en fagdisiplin alene i dag. Man må samle forskjellige perspektiver for å finne løsningen.
Sara Mehrabi

NY ARBEIDSPLASS I SKOTTLAND

Vekten hun legger på samarbeid er bare en av grunnene til at Sara nylig ble forfremmet til teknisk direktør. Hun har sin base på kontoret i Glasgow for å styrke COWIs grep om hydrogeologimarkedet i Storbritannia.

"Jeg elsker å reise, og til nå har jeg besøkt 52 land. Jeg er heldig som kunne velge "hjemmekontor" blant flere forskjellige steder over hele verden, og jeg får fortsatt reise i jobben. Det er en av de store fordelene med å jobbe i et globalt selskap som COWI," sier Sara.

Etter å ha jobbet med et stort metroprosjekt i Doha i Qatar og det store infrastrukturprosjektet King Abdul Aziz-veien i Saudi-Arabia ser Sara nå frem til prosjektene hun skal drive med i Storbritannia.

"Å få mulighet til å sette mitt preg på ting og hjelpe COWI med å få innpass på hydrogeologimarkedet i Storbritannia er fantastisk. Det er mange spennende prosjekter på gang nå, og jeg gleder meg til å gå i gang med å dra i land disse prosjektene.

HØYTFLYGENDE

Sara har alltid likt å finne balansen mellom en krevende hverdag og den avkoblingen hun trenger. For rundt to år siden oppdaget hun sin interesse for å fly, og nå er hun på vingene så snart muligheten byr seg. Hun legger igjen hverdagens mas og kjas på bakken, glemmer problemer og utfordringer og nyter i stedet de kontrasterende følelsene av oppstemthet og sinnsro.

"Å fly et fly er veldig krevende, med mange sikkerhetstiltak og strenge regler, så man må være 150 % fokusert og være oppmerksom på de audiovisuelle signalene fra omgivelsene. Jeg kan ikke bekymre meg for jobben, livet eller hva jeg skal ha til middag i kveld. Det får meg til å føle meg lett og rolig til sinns. Det er så fredelig der oppe, og siden jeg har en veldig hektisk hverdag, trenger jeg det.

Det får meg til å føle meg lett og rolig til sinns. Det er så fredelig der oppe, og siden jeg har en veldig hektisk hverdag, trenger jeg det.
Sara Mehrabi

Ta kontakt

Sara Mehrabi
Technical Director
Tunnels, United Kingdom

Tel: +44 1412482410