östermalm mathall utvikles og totalrenoveres

Bilde: Magnus Elgquist

Handel- og næringsbygg Løsninger

Siden 1888 har kjøpmenn i Östermalm mathall solgt mat og råvarer til byens innbyggere. Stockholmere og besøkende fra nær og fjern har blitt inspirert av utvalget og handelsplassen. Med sin 125 år lange historie trengte mathallen totalrenovering, og byggherren Stockholm kommune valgte Construction Management som gjennomføringsform. Construction Management er et internasjonalt uttrykk for å planlegge, organisere og styre prosjekter som gjennomføres som delt entreprise.
Mathallen er et gammelt kulturhistorisk vernet bygg med bevaringsverdi av høyeste klasse, noe som stiller høye krav til renovering og bevaring av opprinnelig karakter.

Östermalm mathall kommer til å få igjen sin opprinnelige stjerneform som i planløsningen fra 1888, og i 2018 mathallen innviet på ny.
Bygningen vil bli BREEAM-sertifisert.

Prosjektet er en del av byens Visjon 2030 om et Stockholm i verdensklasse, som skal forbedre hele området rundt Östermalmshallen med tilstøtende gater og torg. Byen vil utvikle Östermalm mathall til en av verdens fremste handelsplasser for mat og matopplevelser.

COWI Projektbyråns oppdrag omfatter en komplett gjennomføringsorganisasjon for om- og påbygging av Östermalm mathall samt kontrollansvar.
Oppdraget omfatter også en provisorisk paviljong på torget som brukes av folk som handler i byggeperioden.


MER OM PROSJEKTET

HVOR:
Stockholm, Sverige

NÅR:
2013-2017

KUNDE:
Stockholm kommune, Eiendomskontoret

COWIS TJENESTER:

  • CM, Construction Management
  • KA, Kontrollansvarlig

Ta kontakt

Jonas Hellström

Jonas Hellström
Senior Vice President
Project Management, Sweden

Tel: +46 8 545 495 00

COWI-PROSJEKTER RUNDT OM I VERDEN