COWI bidrar til Equinors energiomstilling

17.11.2022

COWI har blitt tildelt en flerårig rammeavtale av Equinor for støtte innen offshore vind og lavkarbonløsninger.

For å oppnå målene i Paris-avtalen om karbonnøytralitet innen 2050, er verden inne i en avgjørende global omstilling til lavkarbonløsninger og fornybar energi. Takket være COWIs ledende spisskompetanse innen offshore vind, står selskapet i hjertet av denne omstillingen. COWI har blitt tildelt en rammeavtale (Master Service Agreement) av Equinor, som planlegger å bygge opp 12-16 GW kapasitet innen fornybare energiløsninger innen 2030.

Rammeavtalen er delt inn i tre deler:

  1. Leveranse av generelle ressurser
  2. Studier og verifikasjoner
  3. Prosjekteringstjenester

– Verden har store forandringer i vente. Equinors steg mot en energiomstilling kan bli en game changer ved at de inspirerer andre energiselskaper til å følge etter. Det er en ære å bli valgt som Equinors partner til å støtte deres omstilling, sier Jens Højgaard Christoffersen, administrerende direktør i COWI-konsernet.

– I årene som kommer vil olje- og gassindustrien investere milliarder av euro i overgangen til nye energikilder. Med vår nye strategi og kunnskapsrike kollegaer, er vi der vi ønsker å være: Vi støtter kunder i deres grønne omstilling samtidig som vi fullbyrder visjonen vår om å skape en mer bærekraftig og levelig verden, fortsetter Christoffersen.

COWI og Equinor tar partnerskapet til det neste nivået

COWI har arbeidet med Equinor i en årrekke, også innen fornybare prosjekter som Empire Wind – et havvindprosjekt utenfor kysten av New York med en total kapasitet på 2.1 GW. Den nye rammeavtalen har et enda større potensiale.

– Vi er stolte av at Equinor har valgt COWI til å bistå med å levere på deres dekarbonisering- og omstillingsplaner. Kontrakten er potensielt såpass stor at vi skal rekruttere flere nye kollegaer, og jeg er sikker på at vi vil tiltrekke oss de beste hodene når vi kan tilby muligheten til å jobbe på noen av de største og mest komplekse globale prosjektene innen fornybar energi, sier Marius Weydahl Berg, administrerende direktør i COWI Norge.

Kontrakten går over en periode på fem år med mulighet for utvidelse to ganger tre år, elleve år totalt.

Den første kontrakten i rammeavtalen mellom COWI og Equinor er havvindprosjektet Firefly i Ulsan, Sør-Korea.

Ta kontakt

Bettina Hansen
Specialist
Communication, Norway

Tel: +47 414 22 217