Flyplasser Nyhetsartikler

COWI skal utvikle Islands hovedflyplass

27.08.2018

COWI har sammen med Nordic  og lokale partnere vunnet rammeavtalen for Isavias utvikling av Islands hovedflyplass, Keflavik International Airport.

Nordic — Office of Architecture og COWI har siden våren 2015 jobbet med utvikling av en masterplan for Keflavik International Airport. Masterplanen danner grunnlaget for utviklingen som skal sikre at flyplassen kan møte de siste årenes ekstreme passasjervekst på en god måte. 

Sammen med de islandske arkitektselskapene ArkÞing og Teiknistofan Tröð samt de islandske ingeniørene i EFLA har de nå vunnet en 5-årig rammeavtale. Første avrop blir for prosjekteringsgruppeleder-rollen (PGL) for utvidelsen av den eksisterende terminalen med ca 30.000 m2. Rammeavtalen er todelt, der en del går på terminalbygg og den andre på diverse andre flyplassrelaterte bygg. Kontrakten kan videre utvides til 8 år.

Keflavik flyplass ble opprinnelig bygget av det amerikanske militæret under 2. verdenskrig og har siden spilt en viktig rolle for utviklingen av Island som turistdestinasjon så vel som stop-over på flygninger mellom Europa og USA. Dagens terminalbygg åpnet i 1987 og har siden den tid sett en femdobling i antall reisende. Flyplassen er estimert å passere 10 millioner reisende per år innen 2020 og en rekke utvidelser og forbedringer er planlagt for de kommende årene.

– COWI har en betydelig posisjon innenfor lufthavner verden over. Vi følger utviklingen tett og er kontinuerlig i berøring med nyvinnende teknologi som gir oss kunnskap til å skape de mest effektive lufthavnene i verden. Det er meget givende å få bruke ekspertisen vår fra den nordlige halvkule på Island, sier Frode Fjeldstad, Prosjektsjef Flyplass COWI Norge.

– Nordic har lang erfaring innen flyplassdesign og har samarbeidet med COWI på både Gardermoen og Flesland - nå ser vi frem til å fortsette utviklingen av Keflavik sammen med både de og våre lokale partnere på Island. Isavia er en svært profesjonell og spennende oppdragsgiver som vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med i de kommende oppgaver, sier Hallgrímur Þór Sigurðsson, partner i Nordic — Office of Architecture.

Prosjektgruppen ser frem til å bidra til at Isavia kan løse flyplassens utfordringer via vårt arbeid med masterplanen og rammekontrakten.

Ta kontakt

Frode Fjeldstad
Senior project leader
Buildings Oslo, Norway

Tel: +47 91842756

Om prosjektet:

Gruppen består av:

  • Nordic — Office of Architecture 
  • ArkÞing – ARK (IS)
  • Teiknistofan Tröð – ARK (IS)
  • EFLA – ingeniør (IS)
  • COWI