Brunørden

Sindre Martin Hermstad
Kontorsted: Oslo
Brunørd

– Når jeg koser meg mest, så jobber jeg med konstruksjoner. Da dukker det opp mange gåter i form av fysikkproblemer og geometriske umuligheter som jeg skal finne et svar på. Eller når jeg skal prøve å kode en løsning eller finkjemme et regelverk. Men jeg koser meg også når jeg samarbeider med kolleger fra andre seksjoner og vi får til gode løsninger på tvers, forteller Sindre, som er brunørd og Digital Lead innen divisjonen Transport og byutvikling i COWI.

Sindre er typen som alltid er nysgjerrig på nye løsninger og leter etter bedre og mer bærekraftige måter å designe bruer på. Da han lærte seg ett spesielt verktøy vekket det et stort engasjement i han.

Er du også en brunørd?

Bli bedre kjent med Sindre, og finn ut mer om hva som fascinerer brunørden.

– Parametrisk design gir mulighet til å lage mer spennende arkitektur i bruene våre – uten at det trenger å ta lenger tid. Da kan man også begynne å leke med ideen om at AI og datamaskinen kan bestemme litt og finne nye regler som kan lage en enda mer optimal konstruksjon. Når det kommer til bærekraft, tenker jeg at det kjempeviktig at vi tør å tenke mer nytt i måten vi designer på, sier Sindre.

"7 kjappe" med brunørden

1. Hva kan du mye om som folk flest kan lite om?
På bruseksjon er jeg kjent for at jeg er god på å løse IT-problemer. Hemmeligheten er å trykke vilt på alt kombinert med litt googling.

2. Favoritthurtigtast / command?
Det er dessverre Ctrl+Shift+Esc. Når ting går tregt, vil jeg raskt åpne Task Manager for å lukke programmer som henger.

3. Hva fikk du høre at du var god på i barndommen?
På barneskolen skulle alle skrive et kompliment til alle sine klassekamerater. Da husker jeg at nesten halvparten hadde skrevet at jeg var god i matte. I ettertid tenker jeg at det er et ganske trist kompliment, men akkurat da var jeg voldsomt stolt.

4. Hvilke akronymer eller forkortelser bruker du oftest?
Jeg er en motstander av akronymer. De kan virke fremmedgjørende og kan føre til at det er vanskelig for utenforstående å henge med. Til slutt kan man også glemme hva akronymet egentlig står for.

Mange er kjent med ICE-sesjoner, som egentlig står for "Integrated Concurrent Engineering", men det er alt for få ICE-sesjoner der vi faktisk driver med samtidig prosjektering.

5. Hvor mye tid bruker du på nørdinga di?
Det er en fulltidsjobb. På fritiden fyller jeg på med litt nerdete hobbyer som barista på hjemmekontoret, brettspill og gaming.

6. Hvem er din favorittingenørd i COWI?
Jeg har blitt veldig imponert over Håvard Matre Anfinsen og Niklas Engebretsen. De er relativt nye i COWI, men er veldig flinke til å si ifra at de har lyst til å heve seg på programmering og parametrisk design. Det er alltid kult å jobbe med noen som er sultne på å utvikle seg innen noe uvant og nytt.

7. Har du tunnelsyn eller er du en multitasker?
Jeg er en udugelig multitasker. Dessverre fører arbeidshverdagen til mye ufrivillig multitasking.

INGENØRD er vår hedersbetegnelse for personer med dyptgående kunnskap om spesifikke tema, som (ofte) deler denne med kolleger. For oss handler det om å hylle mangfoldet, engasjementet og det uhøytidelige arbeidsmiljøet vi har i COWI.

Vil du jobbe med oss? Se våre ledige stillinger.