Plan-nørden

Trude Een Eide
Kontorsted: Oslo
Arealplanleggingsnørd

– Min jobb er både vanskeligst og morsomt når det er interesser som står mot hverandre – og det gjør det nesten alltid i våre prosjekter. Da må man ta valg og samarbeide godt, og på den måten får vi ofte et enda bedre resultat, forteller Trude, som er plan-nørd og jobber med arealplanlegging.

Trudes jobb er å se inn i fremtiden og planlegge områder som ivaretar behovene til en lang rekke interessenter og brukere. Det er samfunnsengasjementet som har gjort henne til den dedikerte problemløseren hun er i dag. Særlig én utfordring er ekstra motiverende å jobbe med.

Er du også en nørd innen areal- eller veiplanlegging?

Bli bedre kjent med Trude, og finn ut mer om hva som fascinerer plan-nørden.

– En typisk utfordring vi møter er å ivareta de gruppene som ikke alltid roper høyest. Det kan for eksempel være barn og unge, eller natur og miljø. Her kan valgene våre påvirke potensialet for blant annet økosystemer og friluftsliv. For å løse dette jobber vi etter et felles verdisett, lovpålagte mål og politiske mål, forteller Trude.

"7 kjappe" med plan-nørden

1. Hva kan du mye om som folk flest kan lite om?
Typisk planlegger; vi kan litt om veldig mye, og mye om litt. Som planlegger arbeider vi sammen med, og er avhengig av, mange fag, så vi får innsikt i mye.

2. Favoritthurtigtast / command?
Ctrl+z. Jeg skriver mye!

3. Hva fikk du høre at du var god på i barndommen?
Tegne, skrive, prate og lese.

4. Hvilke akronymer eller forkortelser bruker du oftest?
PBE (plan- og bygningsetaten).

5. Hvor mye tid bruker du på nørdinga di?
Stort sett hele dagen, men ikke når jeg er hjemme med familien eller er ute og løper.

6. Hvem er din favorittingenørd i COWI?
Denne var vanskelig, men det må nok bli naturgjengen. De er utrolig kunnskapsrike og forvalter det mest verdifulle vi har (etter min mening). Har også et stort hjerte for de som jobber med transport og analyse.

7. Har du tunnelsyn eller er du en multitasker?
Jeg er en multitasker, men om det er noe jeg ikke helt forstår eller får taket på så får jeg litt oppheng og får ikke fred før jeg har fått taket på det.

INGENØRD er vår hedersbetegnelse for personer med dyptgående kunnskap om spesifikke tema, som (ofte) deler denne med kolleger. For oss handler det om å hylle mangfoldet, engasjementet og det uhøytidelige arbeidsmiljøet vi har i COWI. 

Vil du jobbe med oss? Se våre ledige stillinger.